Ревю: Сърца за разбиване - Али Новак

Издателство: Ибис
Година на издаване :2016г
Брой страници: 280
Цена : 11.90лв
Резюме: 
Когато среща Оливър Пери, Стела няма представа, че той е водещият вокалист на „Хартбрейкърс“.
А Оливър не знае, че тя е единственото момиче на света, което не харесва музиката му.
След като сестра й се разболява, Стела Самюълс мисли единствено как да я разсее от мрачните й мисли. Животът й до такава степен се върти около Кара, че тя се отказва да учи в университет, за да бъде до нея. Стела би направила всичко за сестра си – дори да чака на опашка за автограф от „Хартбрейкърс“. И то цели четири часа. Е, поне среща хубаво момче с прекрасни сини очи, докато си купува кафе. Жалко, че няма да го види отново.
Само че животът й внезапно се превръща в истинска сладникава любовна песен. Защото момчето от кафенето е Оливър Пери – водещият вокалист на „Хартбрейкърс“. И макар че тя нарича музиката му боклук, Оливър й дава телефонния си номер и дори цитира реплики от любимия й филм. О, Господи, какво става с живота й?
Но как би могла Стела да бъде с Оливър – да се среща с него, да се смее с него и да лудуват с останалите от групата – когато сестра й е болна от рак и може би умира?
Първо няма как да не отбележа колко много ми харесва корицата на книгата и това ,че е в пъти по- хубава от оригиналната и ,макар че не бива да съдим книгата по корицата , подсъзнателно това все пак това понякога ни повлиява .
Четейки резюмето си мислех ,че книгата  ще е по-тежка , тъй като все пак сестрата на Стела е болна , но в крайна сметка се оказа ,че е много приятна история която се чете буквално за часове.Може сюжетът да е бил предсказуем и още в началото да се досещаме какво ще се случи , но въпреки това историята е много сладка и приятна и просто няма  как да не я прочетеш.
Стела - тя е момиче ,което все още не е открило себе си , а това е напълно нормално , тъй като е само на 17 години  и е преживяла доста  тежки моменти покрай болестта на сестра си.Точно в тези моменти е намерила спасение във фотографията и това се е превърнало от нейно хоби  в страст и начин на живот. Другото важно нещо за нея в настоящия момент е как да направи сестра си щастлива и да ѝ подари най-страхотния подарък за рождения ден.И тогава се появяват "Хартбрейкърс" -любимата момчешка група на Кара , които имат концерт на близо и ще раздават автографи - каква по- добра възможност от това.За съжаление водещото чувство в живота на Стела  е нейната жертвоготовност  в името на Кара .Тя е убедена ,че е предала сестра си , тъй като е мислела повече за себе си отколкото за нея и тогава Кара се е разболяла , затова сега Стела е готова да загърби с лекота собствените си мечти в  името на сестра си.Но определено не е била подготвена за появата на Оливър .
"Бях ли ужасна сестра , защото мислех единствено за Оливър , а не за Кара? Всъщност дори не бях развълнувана ,че тя се прибира у дома. Това не означаваше ,че оздравява.Това бе просто малка пауза в лечението.Това означаваше ,че тя ще е все същата , още болна.А ако исках нещо повече от всичко ,дори повече от шанса да бъда отново с Оливър , то беше сестра ми да оздравее."

Оливър  Пери - той е мечтата на всяко момиче с красивите си сини очи и начупена кестенява коса може да разтопи всяко женско сърце , включително и това на Стела.На моменти поведението му беше доста противоречиво и тъй като действието се разказва от името на Стела , така ѝ нямахме възможност да се докоснем до неговите мисли и терзания.Хареса ми колко самоуверен е на моменти и  когато се оказа ,че Стела не го разпознава беше супер учуден , но най-хубавото беше това ,колко много държи на групата и,че те са неговото семейство.Между тях има много силна връзка основаваща се на истинско приятелство , а не само на професионални отношения.
"Бях решила да не му се обаждам.Не че не исках , исках , но знаех ,че нищо няма да излезе между нас.Той беше прочут музикант, а аз бях съвсем обикновена и скучна Стела.Бях получила своята нощ на Пепеляшка  и не исках да съсипвам магията ѝ с разочарование.Като не му се обаждах , образно казано , аз затварях вратата пред Оливър Пери"
Кара - тя е изключително силно и борбено момиче , което приема всичко с усмивка и с позитивизъм  и осъзнавайки на къде е поела Стела , е готова на всичко , за да ѝ влее малко разум.Именно защото тя е болна и това съсипва живота ѝ, не иска и другите да съсипват живота си заради това.В крайна сметка тя извървява дълъг пат и не загубва своя оптимизъм.
Дрю - братът близнак на Кара и на Стела , който винаги ще иска да ги защитава и пази., но за разлика то Стела той не се е отказал от колежа и лека полека продължава живота си.Много ми хареса идеята на авторката за тризнаци и силната връзка по между им .Това ,че  от една страна искат всеки да се отличава от другите и да ги приемат като  самостоятелни хора , но когато не са заедно усещат липсата си и искат  пак да са тримата.

"Хартбрейкърс"- разбивачите на сърца със сладникави песни , който карат краката на момичетата да омекват.Казано така звучи доста сериозно , но всъщност те са все още деца ,който се забавляват като бягат от бодигарда си , промъкват се тайно в басейна или си организират състезания по ядене на кетчуп. Джей Джей е момчето с  големите мускули и прилепнали тениски и не знаеш какво да очакваш от него , но в последствие се оказва , че той е голям веселяк с мръсно подсъзнание и винаги готов да спогажда номера на някои от групата. Зандър - момчето с множество алергии и очила като лупи.Той също винаги допринася за доброто настроение и шегите в групата . Алек - той беше малко странен и загадъчен , но се оказа че е много добър приятел и слушател и се включваше в действието точно в най-подходящия момент .
Беше ми интересно да чета такъв тип книга описващ живота на група музиканти -да надникна зад кулисите и да видя как протича живота на четири момчета застигнати твърде бързо от славата и обичта на феновете.
Определено мога да кажа ,че книгата беше едно страхотно и отпускащо лятно четиво ,което исках да изгълтам на един дъх. Може би тези , който търсят някакъв дълбок смисъл или поука от дадена книга , няма да я открият тук , но пък ще прекарат няколко часа в пълен релакс , напълно отпуснати и не мислещи за нищо.Ето защо е хубаво да се четат такива книги,за които знаеш ,че няма да те натоварят по никакъв начин и ще оставят в теб един сладко романтичен привкус.

Искрено благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност , да прочета тази книга!

0 коментара:

Публикуване на коментар