Ревю : Без Хоуп - Колийн Хувър

Издателство: Егмонт 
Година на издаване :2013г.
Брой страници:336
Цена :12.90лв
Резюме:
Понякога да откриеш истината може да е по-безнадеждно, отколкото да продължиш да вярваш в лъжи...

Това осъзнава седемнайсетгодишната Скай, след като среща Дийн Холдър. Човек с репутация, която съперничи на нейната, и рядката способност да провокира в нея чувства, които не е имала преди. Срещата с него събужда спомени, които младата жена предпочита да останат дълбоко погребани в миналото. Скай се опитва да държи Дийн на разстояние, знаейки, че той ще й донесе само неприятности. А той настоява да научи всичко за нея. След като накрая пада в плен на непоколебимото му преследване, Скай разбира, че Холдър съвсем не е този, за когото се представя. Когато тайните, които е пазил са разкрити, животът на Скай ще се промени завинаги.
Спираща дъха история за болката, съвпаденията и любовта, която ще ви разсмее и разплаче и ще ви остави без дъх. Бестселър на New York Times, романът е преведен в 22 страни по света


Книгата започва като обикновен тийн роман ,когато  Скай отива  да учи в местното училище ,където не познава никого , но ѝ се носи лоша слава и случайно среща Дийн ,който би могъл да бъде определен като лошото момче , което е пропуснало една година в училище ,тъй като е бил в поправителен дом. 
До тук всичко звучи напълно нормално и предсказуемо, но в последствие нещата се оказват доста различни.
Скай - тя ще навърши съвсем скоро 18 и често има навика да се натиска с разни момчета в стаята си , макар да не изпитва нищо към тях.Осиновена е ,когато е била на 5 от жена на име Карън и двете си живеят мирно и спокойно без всякакъв доста до телевизия , интернет или телефон ,тъй като майката на Скай е против тези неща.Може би така погледнато животът на момичето изглежда доста скучен , но през свободното си време тя обича да тича и да чете книги.Освен това има най-добра приятелка ,която живее в съседната къща и си ходят на гости през прозореца. Сикс на моменти е доста луда и си има свои разбирания за нещата ,но пък страшно много обича Скай и двете се разбират отлично.
"Изкуствено жизнерадостните моменти ме дразнят до смърт Но в речника на Сикс думичката "жизнерадост" чай изобщо не съществува.От типичната мрачна тийнейджърка я дели един гардероб черни дрехи. А що се отнася до изкуственото поведение, Сикс е безкрайно пряма , дори в миговете , когато предпочиташ да е по-деликатна.У нея няма нищо фалшиво , с изключение на името "
Искаше ми се да е отделено малко повече място на Сикс в книгата , но още в началото тя заминава да учи на другия край на света и двете приятелки поддържат връзка с ежедневни смс-и.Скай е щастлива от живота , който води и едва ли се надява ,че скоро нещо ще се промени , докато не среща едно момче.


Дийн Холдър - на моменти той е доста странен  , избухлив и с проблемно минало, но още щом вижда Скай за пръв път го обзема някакво странно чувство , а след това отношенията им се развиват доста бързо.Може би описанията на първата им целувка и интимността между тях беше най -сладникавата част от цялата книга и на моменти беше описано твърде бавно и протяжно.Но все пак между тях се зароди доста силна връзка и той ѝ беше опора в трудните моменти , пазеше я и я защитаваше и остана с нея до последно.
"И не ти благодаря само за думите, Холдър. Искам да ти благодаря за всичко.Задето ми вдъхна кураж да задам въпроси дори когато не исках да чуя отговорите.Задето ме обичаш толкова силно.Задето ми показа ,че не е нужно да сме несломимо силни, за да си помогнем - няма нищо страшно да сме слаби ,стига да сме един до друг."

И след описанията на всички тези романтични моменти истината започва да изплува лека полека ,докато в един  момент всичко излиза на яве и разтърсва из основи света на Скай.Няма да коментирам подробно действията ,за да не разкривам важни моменти от сюжета ,но в останалата част от книгата виждаме другото лице на Скай , виждаме силна и борбена личност , която преживява истински психологически срив и въпреки това намира сили да продължи.
Ако започвайки книгата очаквате тя да е просто един любовен роман дълбоко грешите.Вярно е ,че става дума за любов ,но в доста различни форми и на моменти по много извратен начин ,но все пак любов.В определени моменти книгата става дори доста тежка и въздействаща ,така че каквото и да очаквате и да сте прочели в резюмето ,в действителност книгата е много по-силна и истинска.



0 коментара:

Публикуване на коментар