Ruler of Books Tag

Отново дойде време да разнообразя малко ревютата с нещо също толкова интересно , а именно ТАГ. Много благодаря на Melly c , че ме е тагнала и нямам търпение да започвам.
Аз от своя страна ще тагна Мери Александрова , Yulia K.  и  Queen Sunny  :)




1. Коя книга бихте накарали всеки да прочете?
Със сигурност не мога да посоча само една книга.На първо място бих накарала всеки да прочете поредицата на Хари Потър - може да е банално и изтъркано ,но тези книги отразяват цяла една епоха в литературата и просто няма как някои да не ги хареса.Другото задължително четиво според мен би било На изток от рая -Дж.Стайнбек - това е една класика ,която може би не всеки ще разбере или хареса  , но за мен е една от любимите ми книги.

2. Какво бихте премахнали от оформлението на дадена книга?
Сещам се единствено за това ,че в България рядко издават книги с твърди корици - вярно е ,че  са по- скъпи ,но все пак са много по красиви и стилни.Така че може би бих желала повече книги с твърди корици:) И също така ,когато започне да се издава дадена поредица нека всичките книги от нея са с еднакви мотиви на корицата , защото понякога се е случвало доста да се различават една от друга.

3. На кой автор бихте възложили да ви напише каквато и да е книга?
Може би на Рик  Риърдън , защото той ще я напише по уникален начин и ще внесе в нея много чувство за хумор и забавни ситуации , така че със сигурност книгата ще  е интересна.

4. Коя книга бихте изпратили в мазето на библиотеката?
Естествено първо ще запратя  там "нюансите...." това е ясно. :Д Друго ,което ще им прави компания  ще  е поредицата Хотели на Ема Марс - едва прочетох първата книга -Хотели.Стая първа и това ми стигаше .

5. Кой дизайнер на корици/илюстратор бихте искали да ви направи стенопис?
Не мога да посоча конкретен дизайнер , но много харесвам кориците на издателство Ибис  и на Софтпрес - винаги са много красиви , така че поздравления за илюстраторите им :)

6. Чие лице на герой бихте сложили върху монета?
На Хари Потър - "момчето , което оживя " все пак всеки трябва да знае кой е той :Д 

7. Коя книга би спечелила наградата „Владетел на Книгите 2016”?
Годината все пак още не е изтекла и не мога да определя категоричен победител тук ,тъй като до сега прочетох доста интересни книги , но може би тепърва ми предстои да прочета най добрата за 2016година

1 коментар: