Книги , които създават Коледно настроение - 2019г.


Здравейте  :) 


Вече се превърна в нещо като традиция всяка година да споделям с Вас книгите , който само като ги погледна и ми става коледно или казано  с други думи - книги на коледна тематика , които без съмнение ще допринесат за повдигане на настроението и празничната атмосфера около Вас . Не веднъж съм споделяла ,че това е любимият ми празник  и изпадам в еуфория ,когато видя нещо коледно , а да не говорим за красива коледна корица на книга. И тази година издателствата у нас  от доста рано ни подготвиха интересни заглавия, с които да се стоплим през студените ,снежни вечери и вече нямам търпение да ги споделя с Вас . 
А тук ще намерите коледните книги ,които съм Ви споделила през 2018 г и 2017г . 

1. Всичко започна на Коледа - Джени Хейл  - изд. Хермес

Коледа е, когато всички забравят за проблемите си и просто празнуват, че са заедно.
Холи Макадамс обича да прекарва коледните празници в семейната вила, сгушена в

заснежените покрайнини на Нашвил. Откакто се помни, семейството й винаги е споделяло най-вълшебното време от годината там. Но тази Коледа ще е различна... Някой неочаквано ще се присъедини към тях.
Джоузеф Барнс е наел вилата преди седмица, но не може да я освободи заради невиждана в района снежна буря. Пътищата са затворени, полетите – отменени, и по всичко личи, че той ще прекара празниците с Холи и баба й.
Решена да се справи с изненадващата ситуация по възможно най-добрия начин, Холи се старае да поддържа празничния дух, като пече коледни сладки и украсява вилата с гирлянди, лампички и ароматни свещи. Съвсем скоро тя усеща, че е привлечена от Джоузеф, който е чаровен, различен от познатите й мъже и... преди всичко обвързан.
Ще открие ли Холи любовта, за която винаги е мечтала?
Направете си чаша горещ шоколад, поръсете с канела, разбъркайте с червено-бяло захарно бастунче и вижте дали магията на Коледа ще проработи.

2. Една година и един ден - Изабел Брум  - Изд. Ера 

Три жени. Три преплитащи се любовни истории. Един незабравим магически град.
За Меган зимното бягство до Прага с приятел е шанс да намери вдъхновение за
предстоящата си фотографска изложба. Тя знае колко ценно е приятелството и на всяка цена иска да запази платоничните си отношения с Оли. Дори ако се налага да скрие някои тайни от него.
За Хоуп пътуването е приятна изненада от новия ѝ възлюбен. Но ѝ е все по-трудно да се наслади на магнетичната красота на Прага, заради вината, която се опитва да прикрие.
За Софи градът винаги е бил вълшебно място. Но този път престоят ѝ е изпълнен с очакване и меланхолия. А историческа Прага е точното място за срещи с миналото.
Омагьосани от непреходната зимна красота на спиращия дъха град, трите жени успяват да се обърнат към себе си, да потърсят утеха и да посегнат към щастието.

4. Мистерии по Коледа - Колектив - Изд. Ера 

За престъпленията няма почивен ден, дори и на Коледа
Докато светът спи, снегът се сипе леко от небето, подаръци чакат под коледното дърво... коварни злодеи кроят страховити планове.
В "Мистерии по Коледа" девет от най-добрите писатели на криминални истории се събират, за да създадат празничен хаос, изпълнен с престъпления, находчиви детективи и неочаквани обрати.
Настанете се в удобното си кресло, сложете още един дънер в огъня и опитайте от вкусния пай. Само се уверете, че не е отровен...
Сборникът "Мистерии по Коледа" включва разкази на Гилбърт Честъртън, Колин Декстър, Антъни Хоровиц, Иън Ранкин, Едуард Хох, Дороти Л. Сейърс, Нгайо Марш, Марджъри Алингам, Агата Кристи и Артър Конан Дойл.

5. Среща под звездите - Джо Томас  -изд. Ера 

Доставката на две брачни халки до градче в шведската част на Лапландия е лесна задача за Халей. А успехът ще ѝ гарантира повишение. Нелепа ситуация с размяна на багаж обаче заплашва да провали не само нейния план, а и сватбата на клиентите ѝ.
Единственият начин да я спаси е да приеме налудничевото предложение на интригуващия и загадъчен Бьорн и да се впусне в щуро приключение в магическата зимна красота на Лапландия.
По време на пътуването под звездите, заедно със северни елени и чаровен непознат до огъня, Халей осъзнава, че трябва да се изправи пред призраците от миналото си, за да пусне топлината на любовта още веднъж в живота си.
Джо Томас работи дълги години като репортер и продуцент на BBC. Романтичните ѝ книги бързо се превръщат в бестселъри и печелят множество награди, а увлекателният ѝ стил и страхотната атмосфера, която изгражда в романите си, я правят фаворит на читателите.


5. 12 часа преди Коледа - Десислава Чучулайн -  изд.Orange

Един книжар и една млада жена, отдавна изстинали към уюта на празниците, ще се

отправят на пътешествие във времето, което ще предопредели не само тяхната съдба, но и Баланса на Реалността. Някъде на Земята има тайнствена книга, която ги свързва, и макар те да не го знаят, дванайсет часа преди Коледа, страниците ѝ ще засияят, а по ръбовете ѝ ще изпъкнат мистериозни символи. В търсене на своя нов Книжар Главната книга ще се телестранира на Земята и ще припомни на двама души кои са истински важните неща в живота. Шепа магьосници, катерица с глава на койот, призрак и един телепортер ще забъркат магории и смръкотии, за да притежават книгата.
Но кой ще бъде избраният?


6. Сам вкъщи - Джон Хюз - изд. Сиела

Познатият и обичан филм сега е илюстрована книга за цялото семейство – пълна с непохватни крадци, гениални капани и едно момче на име Кевин, което трябва да се грижи само за себе си. Може ли да задържи крадците вън от дома си? И ще се върне ли семейството му за Коледа?


7. Малкото хотелче на име "Коледа" - Колийн Райт - изд. Сиела

Малко хотелче, далеч от света, изглежда като перфектното място за прекарване на празниците. Моли има нужда от тишина и спокойствие, за да завърши новата си книга,

защото от месеци страда от писателски блокаж. Появяването на Маркъс обаче – красив вдовец с две малки дъщери – може би е точно каквото ѝ трябва за ново вдъхновение.
Хана се надява на зимна сватба като от приказките, но годеникът ѝ внезапно разваля годежа два дни преди събитието. В търсене на утеха и закрила Хана се сблъсква с приятеля си от детство Люк, който е пристигнал в хотела точно преди снежната буря.
Джийн и Тим се борят да свържат двата края и да успеят да поддържат хотела отворен – и охладнялата си връзка топла. Дали непредвидените проблеми от виелицата ще запалят нов огън?
С идването на коледните празници героите само трябва да си позволят да повярват отново в чудесата… и в любовта.




8. Коледата на едно дете в Уелс - Дилън Томас - изд. Лист 
Беше следобедът на деня преди Бъдни вечер и аз бях в двора на госпожа Протеро, където с нейния син Джим чакахме да се появят котките. Валеше сняг. По Коледа винаги валеше сняг. Декември в моите спомени е бял като Лапландия, макар да нямаше шейни с елени. Но пък имаше котки.
Беше следобедът на деня преди Бъдни вечер и аз бях в двора на госпожа Протеро, където с нейния син Джим чакахме да се появят котките. Валеше сняг. По Коледа винаги валеше сняг. Декември в моите спомени е бял като Лапландия, макар да нямаше шейни с елени. Но пък имаше котки.



Това бяха моите предложения към Вас , всички заглавия звучат интересно , а кориците са красиви , снежни и приканващи да ги вземете в ръце и да зачетете. Ще се радвам да споделите кои книгите сте си набелязали за четене през празничния месец декември :)

2 коментара:

  1. Аз по принцип не си падам по тематичните книги, но тази година се предадох на коледната вълна🤷‍♀️. В момента чета "Коледна тайна" от Карън Суон, а преди нея четох до половината "Един ден през декември". А от твоите предложения ме заинтригува "Среща под звездите" - стори ми се като да е забавна, та ще я погледна в близко бъдеще. Другите предложения също са много интересни, някои тази Коледа ми се набиха в очите и май, май ще се запозная и с тях. Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че някое от заглавията те заинтригувало , а и Коледните празници определено предразполагат към подобни четива. Честита нова година от мен и много късмет и хубави книги през 2020 г.

      Изтриване