Книги ,които създават Коледно настроение -2018г.

Здравейте книжни мишлета ,
отново наближава най- вълшебното време от годината ,когато хората стават по- добри , по щастливи и се случват чудеса. Коледа идвааааа ! 
Освен това първият сняг вече дойде , температурите паднаха под нулата , а магазините вече извадиха коледната украса. 
И в тази връзка искам да споделя с Вас няколко заглавия ,които без съмнение ще събудят у Вас коледния дух (ако още не се е пробудил) и ще ви създадат едно чувство на топлото и уют. Голяма част от издателствата у нас са се постарали да ни зарадват с нещо ново , красиво , романтично и коледно:)
Миналата година също написах подобен пост ,съдържащ прекрасни заглавия, така че ви съветвам да го погледнете тук 
А ето ги и тазгодишните коледни изненади от издателствата: 


1. Винаги ще има Коледа - Джени Хейл  от издателство Хермес 

Започвам с авторка ,която още миналата година привлече интереса ми с нейните Коледни пожелания и бисквитени целувки , а тази година отново се появява на хоризонта с поредната романтична история ,която да ни накара да вярваме в коледните чудеса .
Ето и кратко резюме:
Ноел обожава Коледа заради задушевните вечери с чаша горещ шоколад и вкусни сладки пред камината. И заради радостта, която се изписва на лицето на шестгодишния й син Лукас, когато открие подаръка си под елхата. Но тази година всичко се променя...
Ноел неочаквано загубва работата си, а семейната пекарна е изправена пред фалит. Тя е твърдо решена да не го допусне, затова се заема с реновирането на помещението. За да си плаща сметките, започва да се грижи за възрастния и раздразнителен собственик на фирма за недвижими имоти Уилям Харингтън в луксозното му имение.
Ноел вдъхва нов живот на студената къща и скоро тя се изпълва с коледно настроение, семеен уют и аромат на домашни сладки. Докато помага на Уилям да се помири с миналото ситя неочаквано се влюбва в неговия внук – красивия, но загадъчен Александър.
До Коледа остават броени дни. Дали Ноел ще успее да спаси пекарната, да сплоти едно отчуждило се семейство и да преживее незабравими мигове с Александър и Лукас?

2. Един ден през декември - Джоузи Силвър от издателство Ибис 

Издателство Ибис са ненадминати в издаването на любовни романи , а когато действието се развива по Коледа нещата стават още по- вълшебни и красиви .


Трогателна и красива любовна история за шанса да срещнеш сродната си душа.
Лори е напълно убедена, че любовта от пръв поглед съществува само във филмите. Но през един снежен декемврийски ден, от прозореца на автобуса, тя вижда чакащ на спирката мъж, в когото мигновено разпознава единствения. Погледите им се срещат и следва момент на чиста магия… И тогава нейният автобус потегля, преди непознатият де е успял да се качи.
Убедена, че са обречения да се видят отново, Лори прекарва много време в опити да намери мъжа от автобуса, когото така и не може да забрави. Едва година по-късно Джак и Лори отново се срещат. Но случайността, която ги е събрала, прави любовта им почти невъзможна…

3. Зимата на нашите писма - Анхелес Доняте  от издателство Хермес Тук историята май не се развива точно по Коледа , но пък е през зимата и самото заглавие ,заедно с идеята за писма събужда в мен едно топло чувство. Самата история също звучи изключително интересно и смятам ,че ще се впише чудесно в плановете ми за зимни четива:)
Ето и кратко резюме:
Зимата пристига в планинското селце Порвенир и донася със себе си лоша новина. Заради липса на писма пощенската служба ще бъде закрита, а персоналът – преместен. Есемесите, електронните писма и чатовете са спечелили още една битка за модернизация на живота.
Сара – единствената пощаджийка в селото, се е родила и живее там с трите си момчета. Прекарва много часове със съседката си Роза – жена на осемдесет години, която е готова на всичко, за да й помогне.
Но какво може да направи една старица, за да спаси Сара?
Нещо толкова обикновено като това да напише писмо, пазено в сърцето й цели шейсет години. А когато останалите жители на селото я последват, може и чудото да се случи!

4. Класически коледни истории - Колектив  от издателство Ера
Дойде моментът и за класиките. Каквото и да сме си подготвили за четене по Коледа ,винаги ще стигаме до класическите коледни истории , преразказвани стотици пъти ,които сме чували от нашите  родители , баби  и дядовци и всеки път са ни интересни.Няма как да не отбележа ,че корицата е изключително красива и превръща книгата в истинско бижу.
Резюме:
Когато снежинките навън отброяват оставащите минути до Коледа и ароматът на канелени сладки и какао се носи във въздуха, има ли по-сгряващо сърцето изживяване от едно пътешествие из най-обичаните коледни истории на всички времена...
Големите имена в литературата карат магията на Коледа да оживява на страниците. Всеки автор поднася с уникалния си стил човешки истории, изпълнени с доброта, топлина и написани толкова увлекателно, че няма как да не останете запленени от незабравимата атмосфера.
Насладете се на оригиналните текстове на класическите коледни разкази с нов превод, направен специално за това издание. Някои от тях излизат за първи път на български език в тази забележителна колекция, която ще стопли празника ви и ще ви накара да вярвате в чудеса

5. Малката  книжарничка край Сена - Ребека Рейзин от издалество Сиела
Корицата ми беше напълно достатъчна ,за да се влюбя в тази книга .А ако прочетете  и резюмето просто няма как да не пожелаете да я притежавате и четете докато навън вали сняг на парцали , а Вие си седите на топличко.
Моля Ви прочетете това резюме и се уверете ,че това е вашата книга:
Любов, Париж, Коледа, книги… остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете…
Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях.
Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, ѝ предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования.
В най-романтичния град на планетата обаче Сара открива, че я очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо...
Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще се притече тайнственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата.
Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да ѝ покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват…


6.Шоколадови целувки за Коледа - Дарлийн Фридет 
Книгата е фен превод и е достъпна в читанка . Все още не съм я чела ,но комбинацията от шоколад и Коледа в заглавието ме спечелиха на мига. Поразрових се и открих ,че превода принадлежи на екипа на този блог . Има интересни заглавия и си струва да му хвърлите едно око.

Ето малко повече информация за историята:

Кандис Кейн не се гордее с начина, по който се бе държала при последната си среща с Джаксън Фрост. Отмъщението тогава определено се оказа забавно, но сега Джаксън, стои пред входа на магазина й за шоколадови изделия, стъпил върху постелката с надпис «Добре дошли», ядосан и търсещ отговори.
Джаксън се завръща в родното си градче поради една-единствена причина и не е сигурен как в крайна сметка се оказва облечен в костюм на Дядо Коледа, ограден от щастливи детски лица, вместо да си плюе на петите и да се върне в града колкото може по-скоро.


7.Коледата на Мегре- Жорж Сименон от издателство Ера
От издателството са подготвили още една изненада за нас ,която оповестиха съвсем на скоро , а именно тази прекрасна книга. Тя съдържа три криминални разказа на
именития автор като действието се развива в Париж по Коледа.Друго не ми е необходимо ,за да искам да я прочета. А Вие ?
На Коледа Париж е облян в искрящи светлини и празнични декорации. Но под бляскавата повърхност се извършват хитро замислени престъпления.
В "Коледата на Мегре" две неочаквани посетителки смущават тихата празнична сутрин в дома на Мегре. Техният сигнал го праща по следите на мистериозен мъж, облечен в червен костюм...

В коледната нощ редица сигнали на спешния телефон въвличат полицията в сложна игра на котка и мишка в разказа "Седем кръстчета в бележника".

"Малкият ресторант край площад "Терн" ни отвежда в мрачните потайни кътчета на Париж, където всеки акт на доброта се посреща с недоверие.

8.На пет стъпки от теб- Рейчъл Липинкот , Мики Доутри и Тобияс Яконис  от издателство Ибис 

От издателството определено ме изненадаха с тази новина , а корицата изглежда толкова очарователно. Признавам си,че не знам нищо за триото автори сътворило тази коледна приказка , но пък анотацията звучи интригуващо. 
Можеш ли да обичаш някого, без да си в състояние да го докоснеш?
Стела Грант спазва стриктно всички правила, особено когато става дума за лекарски предписания. През по-голямата част от живота си тя е принудена да посещава редовно болница, заради заболяване на белите й дробове. И е твърдо решена да страни от всеки, който може да я зарази и така да осуети шансовете й за трансплантация на нови бели дробове. Дистанция от шест стъпки. Без изключения.
Уил Нюман е почти на осемнайсет и единственото нещо върху което иска да има контрол е възможността да откаже посещенията си в болница. Той не се интересува от лечението си и от новото експериментално лекарство. Скоро ще стане пълнолетен и ще може да види света, не само от прозорците на болниците, в които е бил.
Уил е точно това, от което Стела трябва да се пази. Един негов дъх и тя може да се прости с мястото си в списъка с чакащи за трансплантация. И ето че безопасността, която шестте стъпки трябва да й осигурят, се усеща и от двамата като наказание.
Какво би се случило, ако нарушат съвсем леко правилата? Може ли пет стъпки един от друг да бъдат толкова опасни, ако ще предпазят сърцата им от разбиване?

Това са моите предложения за топли и уютни книги за зимата . С появата а първия сняг със сигурност и Вие  ще изпитате нужда да хванете  някоя от тези книги и да я зачетете сгушени на топло. Ще се радвам  да споделите кои са вашите любимите коледни книги:)

0 коментара:

Публикуване на коментар