Ревю: Винаги ще има Коледа -Джени Хейл

Издателство : Хермес 
Година на издаване : 2018 г. 
Брой страници : 288
Цена: 15,95 лв.
Резюме: Очарователна история за магията на Коледа, вълшебните мигове със семейството и щастието да се влюбиш по време на празника
Ноел обожава Коледа заради задушевните вечери с чаша горещ шоколад и вкусни сладки пред камината. И заради радостта, която се изписва на лицето на шестгодишния й син Лукас, когато открие подаръка си под елхата. Но тази година всичко се променя...
Ноел неочаквано загубва работата си, а семейната пекарна е изправена пред фалит. Тя е твърдо решена да не го допусне, затова се заема с реновирането на помещението. За да си плаща сметките, започва да се грижи за възрастния и раздразнителен собственик на фирма за недвижими имоти Уилям Харингтън в луксозното му имение.
Ноел вдъхва нов живот на студената къща и скоро тя се изпълва с коледно настроение, семеен уют и аромат на домашни сладки. Докато помага на Уилям да се помири с миналото ситя неочаквано се влюбва в неговия внук – красивия, но загадъчен Александър.
До Коледа остават броени дни. Дали Ноел ще успее да спаси пекарната, да сплоти едно отчуждило се семейство и да преживее незабравими мигове с Александър и Лукас?
Винаги през месец Декември обичам да чета подобни коледни книжки ,които наистина
създават настроение и ме зареждат с коледен дух .Историята напомня някой от онези филми на Холмарк ,където още от началото се досещаш за развръзката , но въпреки това продължаваш да гледаш , тъй като всичко е направено толкова красиво и романтично , че просто не можеш да откъснеш очи.  Същото е и с тази книга - имаме романтична история  , заплетени тайни от миналото и разкошна пекарна ,където се правят най- вкусните коледни сладки и торти .... какво му трябва повече на човек. 
"Понякога ,ако успееш да забравиш миналото ,ще видиш пред себе си бъдеще ,което е далеч по - добро от онова , което искаш "
Авторката ни запознава с историята на Ноел , която е самотна майка наскоро останала без работа и то точно преди Коледа  и  отчаяно иска да си намери нова работа , да възроди пекарната на баба си  и да осигури по - добър живот на сина си Лукас. Признавам си ,че четейки първите страници на тази книга си мислих .....дали не
съм я чела вече , тъй като ми звучеше много познато , а истината е ,че ми напомняше на друга книга на Дж. Хейл - Коледни пожелания и бисквитени целувки ,която четох миналата година по същото време. Историите са доста близки и според мен авторката е трябвало да прояви малко повече креативност в сътворяването на красива коледна история ,  а не да залага на познатата и изпитана вече формула . Все пак това не развали удоволствието ми  от прочита на книгата , а и имаше доста описания на различни сладки и торти ,което  още повече ми хареса. 
И така Ноел получава нова работа и се мести да живее в имението Харингтън , за да се грижи за възрастния Уилям , а по този начин се запознава и с неговия внук - Алекс.  От тук на сетне сигурно се досещате на къде отиват нещата и как всичко се подрежда като във вълшебна приказка. Хареса ми и това ,че наблюдаваме развитието на две сюжетни линии  - едната е свързана с  отношенията между Ноел и Алекс , а другата засяга миналото на Уилям и успява да преплете съдбите на героите по много интересен начин. 
Все пак останах доволна от книгата , създаде ми много приятно и уютно усещане , допринесе за коледния ми дух и добави доза романтика в скучното ежедневие . Ако и Вие търсите това , то тогава Ви я препоръчвам :)

0 коментара:

Публикуване на коментар