Ревю: Коледни пожелания и бисквитени целувки - Джени Хейл

Издателство: Хермес 
Година на издаване : 2017г.
Брой страници:320
Цена: 15.95
Резюме:
Аби е самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Помага на близките си и се е посветила на отглеждането на десетгодишния си син Макс. Работи на две места, за да ги издържа, и оставя мечтата си да стане интериорен дизайнер на заден план. Неочаквано една приятелка предлага на Аби малка поръчка за декоратор и тя не се колебае да поеме задачата. Колко ли трудна може да е тя?
Ник Синклер иска да украси имението си, преди семейството му да пристигне за коледните празници, като парите не са проблем. Единственото му условие е да не го разсейват в работата му – дори и по Коледа.

Аби пристига в огромното имение с предчувствие, че се е нагърбила с непосилна задача. Къщата е почти празна, нуждае се от много повече от една коледна украса. А след като се запознава с мрачния и вечно зает Ник, тя разбира, че наистина е загазила...
Красива история за преследването на мечтите, за магията на Коледа, за моментите, прекарани със семейството... И за тръпката да се влюбиш под светлината на коледните лампички.

Още щом започнах книгата разбрах ,че тя е като коледен филм ,който дават по телевизията и ,в който общо взето е ясно какво ще се случи с героите и как ще се развие сюжетът , но въпреки това го гледам до края защото е коледен , носи
настроение и омагьосва по някакъв начин. Да, книгата е доста предвидима ,а част от нещата са някак нереални и бързо случващи се ,но историята е увличаща и те кара да четеш още и още докато не стигнеш до щастливия финал.
Корицата е много красива, създава допълнително коледно настроение и ни подготвя за романтичната история , която ще прочетем. Признавам си ,че аз съм пристрастена към всичко коледно и ми беше нужно да видя само корицата на книгата ,за да знам ,че ще ми  хареса. Ако бях решила да я чета през друго време на годината най-вероятно щях да я зарежа или да я прочета на сила , но сега ,когато коледния дух витае на всякъде ,когато въздухът мирише на канела и ябълки и когато отвсякъде блестят коледни лампички  не мога да кажа нищо лошо за историята на Аби и Ник..

Аби - както сте разбрали  от резюмето тя се грижи сама за сина си Макс и отчаяно иска да му подари мечтаната  Коледа с един куп подаръци и забавления , но естествено всичко накрая се свежда до парите , а тя не разполага с тях. Когато ѝ предлагат огромна сума,  за да декорира една къща за нея това е като сбъдната мечта , тъй като  от малка иска да бъде интериорен дизайнер , но до  сега не е имала възможност да се изяви и реализира.През цялото време Аби се държа като прекрасна и грижовна майка готова винаги да защити сина си , но по отношение на Ник  държанието ѝ на моменти беше ...малко  нелогично. Естествено това е книга и в реалния живот нещата не се случват точно така ,но в дадени моменти Аби сякаш осъзнаваше създалата се ситуация ,но въпреки  не мислеше трезво или се поддаваше прекалено много на чувствата си.

Ник Синклер  е мъж отдаден на бизнеса и на нищо друго. След неуспешен брак  той сякаш тотално се е отказал от всякакви опити да води нормален социален  живот и посвещава цялото си време единствено на работата.До голяма степен  води много тъжен живот. Изкарва купища пари , които реално не му носят никаква радост .Образа му ми напомняше на героят от приказките чичо Скрудж и аз не знам защо точно , тъй като Ник не е скъперник , но въпреки  това почти не общува с близките си и парите не му носят никаква радост.Срещайки Аби животът му доста се променя в положителна насока ,тъй като тя е изключително открита и чувствителна и винаги казва това ,което мисли , а той е някак по затворен. Сблъсъкът на тези два характера повлиява добре на Ник и той постепенно открива радостите на живота в дребните неща.
Отношенията между Ник и Аби се развиват доста плавно и ми хареса ,че нямаше излишен драматизъм между тях, а сюжетът  по-скоро беше насочен  върху разликата в световете им и как те заедно могат да се допълват и да постигнат идеалния баланс .

"Коледни пожелания и бисквитени целувки" е красив коледен роман посветен на любовта и топлотата в семейството ,но освен това акцентът е поставен и върху ценностите в живота на човек  и онова ,което ни прави щастливи. Историята ни показва ,че парите не могат да осигурят на човек  всичко , от което се нуждае. Понякога за това е нужно нещо много по-малко ,но значимо като подкрепата на любимия човек или блясъка в детските очи.
Определено книгата ми достави огромно удоволствие , донесе ми много коледно настроение и ме зареди с много позитивизъм и любов.Бих я препоръчала на всеки книголюбител , търсещ леко ,коледно и разтоварващо четиво , което да остави след себе си топло чувство.

0 коментара:

Публикуване на коментар