Ревю: Греховна империя - Мегън Марч

Издателство : Егмонт 
Поредица: Безмилостен крал 
Година на издаване : 2018г.
Брой страници: 272
Цена : 14,90 лв.
Резюме: 
Аз обичам да разполагам с онова, което е мое.
Включително и Кийра Килгор.

Не ми е достатъчно да я държа единствено като заложница.
Искам повече от тялото ѝ. Имам нужда от повече.

Тя може да направи опит да се съпротивлява, но аз никога няма да се откажа от нея. Няма сила, която да ни раздели. Нито тя самата би могла, нито моите врагове. Никой няма да застане между нас.
Дългът ѝ ще бъде изплатен по един-единствен начин – с цената на сърцето ѝ. 
А ето какво мисля и за първите две книги от трилогията : Безмилостен крал  и Непокорна кралица.

Макар мнението ми за предишните две книги от трилогията да не е особено положително , от чисто любопитство все пак исках да видя какъв ще е финалът на тази странна история . Интересното е ,че именно "Греховна империя" е книгата ,която най много ми допадна от
цялата поредица и отдавам това на факта ,че имаше много повече действие и екшън отколкото абсурдни секс сцени. 
"Непокорна кралица" завърши доста неочаквано и дори леко стряскащо , затова просто исках да разбера какво ще се случи с Кийра и Лаклан след стрелбата. В третата книга на моменти все едно наблюдавах съвсем различни герои. Докато в първите две книги отношенията им се основаваха на презрение , насилие и подчинение , то сега  сякаш за една нощ  те откриха ,че се обичат безкрайно много и не могат един без друг. През цялото време  демонстрираха тези си отношения и в общи линии се преповтаряше едно и също нещо. Лаклан се държеше като обезумял пещерняк готов да убие всеки дръзнал да погледне жената на живота му , а пък Кийра доста бързо се превъплъти в ролята на истинска кралица , която раздава заповеди , управлява компания и смело застава зад всяка постъпка на Лаклан Маунт. 
Както вече споменах действията се развиват доста
динамично и в рамките на тази книга се случиха много повече неща , отколкото в предишните две. Стилът на писане не се отличава с кой знае какви художествени похвати или детайли , а по скоро авторката е заложила на кратки изречения , повече диалози и простичък преразказ на събитията. Признавам си ,че финалът доста ме изненада и макар да беше доста нагласен и дори леко претупан накрая , поне беше неочакван и не толкова банален.
В крайна сметка не знам дали бих могла да препоръчат поредицата , знам че все пак авторката има доста фенове и много хора харесват книгите ѝ. Самата аз съм чела и харесвам поредицата Грях , но с тази просот не успяхме да си паснем. Ще се радвам да споделите дали Вие харесвате авторката , коя от книгите ѝ сте чели какво е мнението Ви.  

0 коментара:

Публикуване на коментар