The Pool Book Tag

Здравейте книжни мишлета :) 
Установих ,че от страшно много време не съм правила таг  и попадайки на този реших бързо да поправя грешката си . Тагът е създаден от Четат ли двама и Цвети Владимирова  и предлага доста интересни въпроси . 



1. Студена вода - Книга, в която си се "гмурнал" с нетърпение, но те е разочаровала.

 Посочвам "Разказът на прислужницата" на М. Атууд . Може бе ще разочаровам доста от Вас с мнението си за книгата , но ... просто не беше моята история. Очаквах много повече от подобна мащабна антиутопия , замисълът беше невероятно добър , но изпълнението никак не ми допадна.

2. Още две дължини и излизам - Книга, която не си могъл да оставиш преди да завършиш.
Тук ще посоча всичките шест книги на Л. Пени , които съм прочела до момента , а вече тръпна в очакване за излизането на седмата . Често съм споменавала ,че обичам криминални романи  , но разследванията на главен инспектор Гамаш  предизвикват върховно удоволствие у мен.

3. Хлор - Книга, от която ти е залютяло на очите; разплакала те е или те е разтревожила;
И тук не мога да се спра само на едно заглавие и ще посоча две : Светлината ,която изгубихме  на Дж. Сантополо  и Толкова близо до хоризонта на Дж. Кох . И двете книги предизвикаха силни емоции в мен и напълниха очите ми със сълзи. И в двете книги имаме трогателна любовна история , която буквално сграбчва читателя за гърлото и не го оставя да си поеме въздух докато не стигне до последната страница.

4. Сам на шезлонга - Книга, която не ти е харесала, но всички други харесват
Дали ще се повторя като кажа -Разказът на прислужницата на М. Атууд . Книгата определено предизвика голяма еуфория с появата си и от всякъде валяха положителни ревюта и коментари  и бях почти сигурно ,че и на мен ще ми хареса , но уви ....


5. Водата е перфектна - Книга, която препоръчваш на всички.
И тук не мога да посоча само една , затова ще кажа - книгите на Ф. Бакман . Обожавам го този човек и всичко ,което пише затова няма да обяснявам на дълго и на широко защо трябва да прочетете някоя от книгите ме , а ще оставя линг към поста по този въпрос Тук :)

Е това бяха петте въпроса в съответните категории и сега е време да предизвикам и Вас да отговорите на въпросите и да направите тага ,ако имате желание разбира се.:)
А аз бих искала да тагна :
Калина от Lady Bugs Page
Лунната мечтателка от Дневника на един книжен тигър
Кристина от Diagnosis : Abroad




2 коментара:

  1. Благодаря за тага! Ти си втората, която ме предизвиква, пък и обичам да правя тагове, така че със сигурност ще отговоря и аз на тези забавни въпроси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за отделеното време и готовността за тага :)

      Изтриване