Ревю: Завръщане към любовта -Кристен Ашли

Издателство: Ибис 
Поредица: Магдалийн 
Година на издаване : 2018г
Брой страници: 556
Цена: 17,90лв.
Резюме:
Никога не е късно да намериш щастието, без значение какво ти е поднесъл животът...
След болезнена загуба Кейди Морланд пристига в Магдалийн, за да постави начало на следващата глава от живота си. Глава, започнала преди осемнайсет години и приключила с разбито сърце. Изминалото оттогава време е изпълнено със семейство и приятели, ала Кейди никога не успява да пропъди от сърцето си мъжа, в когото се е влюбила преди всички онези години.
Кърт Йегър се е научил да живее без момичето, появило се в живота му в най-неподходящия момент и тръгнало си от него, нанасяйки му съкрушителен удар, който той изобщо не е очаквал. Изминалото оттогава време е изпълнено с неуспешни опити да открие онова, което му липсва…
Ала когато това момиче, вече жена, се появява в Магдалийн и купува любимия на целия град морски фар, дори да иска, Кърт няма как да я избягва. Пожар в града разпалва един различен огън, който не може да бъде пренебрегнат.
Докато преосмислят постъпките на младите хора, които някога са били, ще могат ли Кейди и Кърт да се поучат от случилото се в миналото и да се преоткрият?

Време е  да се завърнем към любовта и да преоткрием красотата ѝ , с помощта на К. Ашли. Авторката ни прави съпричастни към любовните трепети на Кейди и Кърт и проследяваме живота им за период от 20 години  - време,за което човек се променя ,изгражда се като характер и преоткрива себе си.
До сега не бях чела нищо от К. Ашли (макар да има издадени две нейни книги на български език) и си признавам ,че обемът на четивото  леко ме стресна. Все пак това е любовен роман , а 550 страници са си доста и си мислех ,че историята ще  е твърде разводнена и някак "изсмукана от пръстите " или дори прекалено описателна , но истината  е ,че веднъж започнете ли книгата няма да може да я оставите.
Кейди е момиче с цели и мечти . Тя работи усърдно , за да постигне  нещо в живота ,
да се докаже , да бъде самостоятелна и успяла и  най- вече ,за да накара родителите си  да се гордеят с нея или поне да не я мислят за неудачница.Това беше първото нещо ,което ме шокира в книгата - отношението на родителите ѝ и собствения ѝ брат към нея. Определено това може да превърне едно младо момиче в доста несигурна жена , търсеща винаги одобрението на останалите .Въпреки това Кейди има късмета  да срещне Тони и да се влюби в него буквално от пръв поглед. Всичко между тях е прекрасно , освен онова ,с което Тони се занимава ... Няма да навлизам в подробности ,за да не разкривам сюжета ,но ще кажа ,че ми се искаше сюжетната линия от миналото да разкрие малко повече от събитията  и да има някаква завършеност , а не просто да бъде прекъсната в един момент.
Кърт  е красив  шериф на следна възраст ,който е претърпял няколко любовни разочарования , но в крайна сметка е получил най- хубавия подарък -дъщеричката си Джейни. Когато разбира ,че Кейди е купила фара на Магдалийн и го ремонтира ,за да  живее там , това тотално преобръща живота на му  и събужда мъчителни спомени от миналото. 
Единствената ми забележка е ,че последните стотина  страници бяха лееееко излишни. Благодарение на лекия и забавен стил на писане книгата се чете бързо ,но все пак не
се случват кой знае колко много неща и можеха да са систематизирани в по- малък обем страници.
И все пак книгата се оказа изключително добро попадение и със сигурност ще погледна и другите книги на К. Ашли . Авторката успява да грабне вниманието на читателя и без да прибягва до някакви невероятни драми или твърде описателни еротични сцени , задържа интереса  към случващото се като ни поднася наистина красива любовна история.
Намирам книгата за изключително подходящо лятно четиво ,което ще Ви отведе в малкото градче Магдалийн , където сред красотата на цъфналите лалета ще се насадите на топлотата в човешките отношения , страстта възродена след 20 години и силата на приятелството.
Искрено благодаря на издателство Ибис ,че направиха лятото ми малко  по-хубаво предоставяйки ми книгата за прочит :)

0 коментара:

Публикуване на коментар