Ревю: Господин Неустоим -Сюзан Елизабет Филипс



Издателство: Ибис
Поредица:Американска лейди
Година на издаване: 2016г.
Брой страници : 344
Цена:13.90лв
Резюме:
В градчето Уайнет, Тексас, се подготвя грандиозна сватба – събитието на века. Обичаният от всички кмет и най-виден гражданин Тед Бодин, самият господин Неустоим, се жени за Луси Джорик, дъщеря на първата жена президент на Съединените щати. Съвършената двойка, нали?

Мег Коранда не мисли така. Ни най-малко…
Родена и отраснала в разкош, в семейството на холивудски знаменитости, Мег е леконравна и безгрижна. Според нея най-добрата й приятелка се преструва и крие съмненията, които изпитва относно предстоящия си брак. Луси и Тед може и да изглеждат като идеалната двойка, ала Мег подозира, че те не си подхождат. Макар тя да знае, че да провали сватбата на най-добрата си приятелка е правилната постъпка, като че ли никой друг не е съгласен с нея, защото, когато Луси зарязва младоженеца пред олтара, всички обвиняват Мег и тя се превръща в най-мразената жена в града… Град, в който се оказва хваната като в капан – с развалена кола, с празно портмоне и един страшно ядосан бивш младоженец. И когато се опитва да се измъкне от Уайнет, без да плати хотелската си сметка (ще изпрати парите по-късно!), я очаква неприятна изненада – принудена е да отработи дълга си. А и Тед няма никакво намерение да улесни бягството й…
Една забавна и невероятно увлекателна романтична история, в която почитателите на съвременни любовни романи ще се влюбят!
Напоследък съм на вълна любовни романи и С. Е. Филипс определено е най-удачния избор ,който направих и не напразно съм чувала редица суперлативи по неин адрес.
Тя е умел разказвач , който може да превърне леко клиширания сюжет в емоционално заредена и напрегната история ,чиито финал предизвиква умиление.
Това е третата книга , която чета от авторката и отново много ми хареса. Започвайки я ,не бях разбрала ,че е част от поредица и то 6 -тата част, но книгите определено могат да се четат по отделно и  не беше никакъв проблем ,че започвам малко " отзад напред " с поредицата.
Историята започва с една провалена сватба и от там на сетне се запознаваме с двамата ни главни герои:
Мег Коранда  е най-добрата приятелка на "булката беглец" и сякаш само тя осъзнава , че Луси (булката) ще допусне огромна грешка встъпвайки в този брак. За щастие и Луси го разбира ,макар и в последния момент и се отказва от всичко. Но измъквайки се незабелязано от забъркалата се каша , тя оставя Мег сама да се справя с последиците и с разгневените жители на малкото градче Уайнет. Всички те търсят изкупителна жертва за провала на събитието на годината и г-ца Коранда се оказва най- подходяща. Самата тя е израсла в лукс и разкош ,тъй като родителите и са знаменитости   и винаги е разчитала на финансова издръжка от тяхна страна като  никога не се е  замисляла сериозно как да си изкарва прехраната. Но мама и тати решават да спрат "кранчето " ,което довежда младото момиче до пълна безизходица. Тя дори не може да си плати хотела , където е отседнала , а какво остава да се прибере в дома си. Образа на Мег преплита в себе си  от една страна богаташкото момиче ,което е свикнало да има всичко и да не се замисля за пари и от друга страна авантюристката ,решена този път да се справи сама и да докаже най-вече на себе си ,че не е толкова глупава и бездарна ,за колкото се мисли. Естествено това не е много лесно в град , където всички те мразят и тя се оказва черната овца на Уайнет. Но това в никой случаи не я спира , а напротив, мотивира я още повече да се опълчи на закостенелите тексасци. Трябва да призная ,че до известна степен атмосферата в градчето много ми хареса. Всички са много сплотени и отстояват целите си. Голяма част от второстепенните герои са познати от предишните книги в поредицата , но за мен бяха съвсем нови. Въпреки това веднага харесах Тори , с нейната голяма уста и   своенравност , лейди Ема - винаги здравомислеща и въздържана , Шелби , Кейла и всички останали.
Тед Бодин -дойде време да попиша малко и за самия "господин неустоим" Той е златното момче на Уайнет ,  спасителят на градчето , героят на жителите и всичко друго положително ,което се сетите - той е мъжът мечта и всяко момиче е влюбено в него, естествено е много умен , богат , грижовен , състрадателен отдаден на работата си като кмет , с две думи -перфектен е. Но по някакъв начин Мег пропуква красивата фасада и открива недостатъка му - той  не може да се обвърже емоционално , не може да се отпусне напълно , да изгуби контрол и да се остави на страстта и емоцията да го водят , той е подвластен на разума ,  не на сърцето си. Всичко в живота му е основано на този принцип и се подчинява на рационалното мислене , а Мег е всичко друго , но не и рационална.
Ключово място в книгата заема голфът като игра. Признавам си ,че познанията ми в тази област са нищожни и за мен винаги е изглеждало като една  от най скучните  игри. Е, Сюзан  Елизабет Филипс е успяла да го представи по доста по- поносим и дори забавен начин ,макар да имаше много термини ,които поне за мен бяха непознати.
В някои отношения историята на Мег  и Тед ми напомняше на "Героите са моята слабост" на същата авторка ,която прочетох преди броени дни , може би заради образа на Ани ,който е малко сходен с този на Мег , но това в никои случаи не е недостатък.
Разбира се финалът на историята беше много красив , макар и предвидим. На героите им  трябваше малко време да осъзнаят чувствата си и кое е важно за тях и кое не е,  но в крайна сметка както казах финалът беше забавен и хубав.Определено тази книга събиди интереса ми и към останалите от поредицата , тъй като вече малко или много опознах всеки един от героите.
И не на последно място няма да ми омръзне да споменава колко красиви са кориците на издателство Ибис .В повечето случаи оригиналните са направо ужасни , но нашенските са винаги изпипани и напълно отговарящи на съдържанието на дадената книга.
И така накрая ще кажа ,че "Господин Неустоим " ми достави голямо удоволствие и макар преди да не бях голям привърженик на любовните истории сега мнението ми е съвсем различно , а С.Е.Филипс е един от майсторите в този жанр.



2 коментара:

  1. Страхотно ревю! Аз също прочетох наскоро книгата и бих казала, че си усетил а героите много добре!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси :)Аз вече тотално се влюбих в стила на С. Е.Филипс и сега ми се иска да прочета всичките ѝ книги :)))

    ОтговорИзтриване