Ревю: Мис Каприз - Сюзан Елизабет Филипс

Издателство : Ибис
Поредица: Американска лейди
Година на издаване : 2015г.
Цена : 15.90лв.
Брой страници:476
Резюме:
Те са като керосин и огън, като хайвер и бира.
И са на път да се влюбят безумно...
Само допреди няколко месеца тя е пиела шампанско на партитата на висшата английска аристокрация, омайвайки с чара си дори и принцове. Но след смъртта на майка й всичко в живота й се преобръща и нещастията я сполетяват едно след друго. Сега, разорена и отчаяна, тя куцука по един селски път насред Тексас в розова рокля с кринолин...
Той обича три неща: играта на голф, студената бира и красивите жени. Но ако знаеше какви неприятнос­ти го очакват с тази надменна английска лейди с грозна бална рокля, никога нямаше да й предложи помощта си...
Запознайте се с Франческа Дей и Дали Бодин – двама души, различни като деня и нощта. Тяхната история ще ви очарова и плени; ще ви трогне и разсмее до сълзи.

Тук ще намерите ревюта и на другите книги от поредицата Господин Неустоим и По кротко , лейди ! 
Не веднъж съм казвала ,че още с първата прочетена книга на авторката аз тотално заобичах историите й и всяка една от тях ми доставя огромно удоволствие. Сами се досещате ,че "Мис Каприз" не прави изключение и се оказа поредната пленяваща любовна история която предизвика в мен един куп емоции и ме накара да чета до малките часове на нощта.
Това всъщност е първата книга от поредицата "Американска лейди " но аз ги чета в доста разбъркан ред и това не е проблем , тъй като всяка книга ни запознава с отделна любовна история. Тук главни действащи лица са Франческа Дей и Далас Бодин. Може би като обща тенденция в книгите на С. Е.Филипс се откроява това ,че главната героиня винаги е попаднала в някаква беда , оказва се отчаяна , сама, без пари , без приятели и без много възможности пред себе си и обикновена в тези моменти се появява главния герои , който  успява да и помогне  и да изградят някаква връзка по между си. В "Мис каприз" отново имаме нещо подобно ,но ми направи впечатление ,че тук главните герои имат доста по-тежка съдба и преживяват един куп несгоди съпроводени от много мъка и скръб. Сякаш драмата в тази книга беше по- дълбока  и по-тежка , но без да е твърде преекспонирана и пресилена. Хареса ми фактът ,че авторката ни въвежда леко и плавно в историята като първоначално ни отвежда в миналото и ни запознава със съдбата на бабата  и майката на главната героиня.
 
Франческа Дей - в началото образа й е много добре изграден и я представя като едно кухо и повърхностно същество , което живее в свой собствен свят , сякаш се носи в един сапунен мехур ,където всичко е розово , но когато той се спуква и тя попада в реалността нещата вече не са никак розови. През първите 20 години от живота си Франческа е била галеница на съдбата във всяко едно отношение. Надарена е с невероятна красота  , изкусително тяло  и известна майка , което й дава възможност да живее  в охолство и лукс и да се чувства като царска особа. Живеейки по този начин на нея не и се е налагало да мисли за бъдещето си или за това как ще се издържа , единствената й грижа е била коя рокля с кои обувки да съчетае за предстоящото парти. Но съдбата често ни поднася изненади и запраща бедната

Франческа на другия край на света ,без пукната пара и само с дрехите на гърба си. Многократно  ми ставаше жал за горкото момиче ,което единия ден е вечеряло с кралското семейство , а на следващия няма пари дори да си купи сандвич. Израствайки под стъклен похлупак  Франческа е твърде наивна по детски и неспособна да се оправя сама. Във втората част на книгата  вече може да наблюдаваме промяната в нея. Когато животът ти отнеме всичко нямаш друг избор освен да започнеш живота си на чисто. Разбира се на думи е много по- лесно отколкото в действителност , но това е най-доброто решение , което тя може да вземе.
 
Далас Бодин - той е голф играч  с огромен потенциал и с твърде много призраци от миналото , които го преследват и съсипват живота му. Първоначално мислех, че  е леко вятърничев и лекомислен и отдавайки се на жени и алкохол ,съсипва възможността си да играе по-добре. Но проблемите му се оказват много по-дълбоки,  а раните трудно биха могли да заздравеят. Няма да изпадам в подробности , за да не разкривам някои важни моменти от историята , но ще кажа ,че Дали е имал трудно детство бивайки малтретиран от баща си , а за съжаление нещата по нататък не са се развили много позитивно за него. Оказва се ,че Дали Бодин е един от малкото мъже ,които не са привлечени моментално от поразителната красота на Франческа. Напротив , той дори не и обръща внимание и не я желае като жена , което определено я жегва и  я кара да се чувства още по нищожна.
 
Холи Грейс е същевременно второстепенен , но и много важен герои в цялата история.Тя стои в дъното на всичко и се оказва много важна част от израстването на главните герои и възможността им да продължат напред. В началото изпитвах
смесени чувства към нея и по скоро дори не я харесвах, но особено през втората половина на книгата мнението ми се промени и успях да вникна по-дълбоко в образа й.

Скийт Купър  е неизменна част от живота на Дали и постоянен негов спътник. Освен това е и негово кади (най-общо казано носи стиковете за голф по време  на играта). Обстоятелствата , при които се запознават са меко казано странни , но въпреки това между тях се заражда едно истинско приятелство и те се грижат един за друг.
 Книгата  се развива в рамките на 10 години и за този период  героите доста се променят ,особено Франческа , която в края на книгата няма нищо общо с момичето от първите страници. За такъв времеви период  могат да се случат страшно много неща , а  и мисленето на героите търпи  доста променя.
Финалът на историята беше точно в стила на С. Е. Филипс - може би очакван ,но поднесен по интересен и необикновен начин и оставящ приятно и романтично усещане у читателя.
Със сигурност ще продължа да се наслаждавам и на другите книги на авторката и да откривам по нещо ново и интересно във всяка от тях.


0 коментара:

Публикуване на коментар