Ревю: Жестока любов -Колийн Хувър

Издателство: Ибис
Година на издаване 2017г.
Брой страници:288
Цена :12.90лв
Резюме:
Когато 23-годишната студентка Тейт Колинс отива да учи в Сан Франциско, още първата вечер пътят й се пресича с този на пилота Майлс, приятел на брат й. Той е мълчалив, никога не се усмихва и очевидно таи голяма болка в себе си.
Това не е любов от пръв поглед. Те едва ли биха могли да станат и добри приятели. Единственото общо, което Тейт и Майлс имат помежду си, е взаимното им привличане. Уговорката за неангажиращи срещи ги устройва идеално, защото той не иска любов, а тя няма време за нея. И нещата биха могли да се получат, стига Тейт да се придържа към единствените две правила на Майлс:
1. Никога не питай за миналото.
2. Не очаквай бъдеще.
И двамата си мислят, че могат да се справят, но тогава минало и бъдеще се преплитат…

"Жестока любов " е от книгите , които се четат на един дъх и просто няма как да ти станат скучни или тегави , тъй като героите ти влизат под кожата и просто трябва да разбереш какво ще се случи.Историята приковава вниманието от първата до последната страница, а любовните трепети и разочарования биха разчувствали доста от читателите.Аз не съм от най-чувствителните  хора , но обичам добре изградените любовни истории без излишна сладникавост , наивност и  драми , и точно затова книгата ми допадна толкова много. 
Действието се върти около Тейт , която се мести да живее при брат  си в Сан Франциско и Майлс -добър приятел и колега на брат й.

Тейт е напориста и умна студентка , която иска да изкара магистратурата си , същевременно да работи като медицинска сестра и да събере достатъчно пари , за да се изнесе и да живее сама. Връзките ,които е имала до сега не са били много успешни и затова е оставила любовния си живот на заден план и се е  съсредоточила върху кариерата си .

Майлс - той също е пилот като брата на Тейт и освен това живее в съседния апартамент. Като добавим и факта ,че е много красив и загадъчен това го превръща в истинско изкушение за Тейт.
Няма как да отрека ,че идеята за секси съседа може да е клише , но от онези хубавите клишета , които всеки би харесал.Никоя жена няма да се разсърди , ако в апартамента отсреща живее млад и красив пилот :)

Действието се развива в две сюжетни линии отразяващи настоящето и миналото на Майлс. Именно тази ретроспекция от  миналото ни дава възможност да прозрем защо Майлс е такъв , какво го е променило и как се е отразило на по нататъшния му живот. Както сами се досещате историята му не е с щастлив край и е свързана с много болка и страдание , но до известна степен това го е изградило като личност.

"Разликата между грозната и красивата любов е , че красивата страна е много по-лека.Кара те да се чувстваш така , сякаш се рееш във въздуха.Тя те издига високо.Носи те. Красивите части на любовта те задържат над остатъка от света. Задържат те над всичко лошо и ти просто гледаш от високо и си мислиш "Леле. Толкова се радвам ,че съм тук горе.""

Когато искрата между него и Тейт припламва той поставя две условия , с които тя уж е напълно съгласна и няма нищо против да бъдат просто "приятели с облаги" , без чувства и без обвързване. Но  на всеки читател ще му стане пределно ясно ,че нещата ще се развият по съвсем различен начин. Поддържайки своите неангажиращи отношения главните ни герои не общуват много по между си освен с езика на тялото, не водят дълги и задушевни разговори споделяйки забавни истории . Нищо подобно , те са завладени единствено от страстта и желанието , което гори в тях , но за Тейт нещата стават по -сериозни. На монетни тя се държеше не като отговорна 23 -годишна жена , а като влюбена ученичка. При нея чувствата пламват бързо и безвъзвратно.С Майлс положението е доста по - различно. Той е твърдо решен да следва своите правила и да не показва никакви чувства.

"-Любовта  невинаги е красива , Тейт .Понякога прекарваш цял живот ,  надявайки се ,че в крайна сметка ще бъде различно. По-добро. А после , без да разбереш как , отново се озоваваш на стартовата линия , изгубил сърцето си някъде по пътя "
В книгата главите се редуват ту от името на Тейт , ту от името на Майлс като неговите разкриват миналото му.В доста моменти ми се искаше да прескоча настоящето и да чета само какво се е случило в миналото, но авторката ни държи в напрежение до последната страница.

Второстепенните герои също изиграват своята роля в сюжетното действие и допринасят за правилната развръзка на нещата.
Корбин е типичният  по-голям брат закрилник ,който иска да предпази малката си сестричка  от всичко и от всеки. Точно заради това той трудно преглъща факта ,че Майлс и Тейт имат сексуални отношения , но в крайна сметка не му остава друго освен да се  примири .
Кеп - неговия образ ми беше доста интересен. Един 80-годишен старец ,който натиска бутона на асансьора се превърна в най-добрия приятел на Тейт и винаги успяваше да я разсмее със странното си чувство за хумор.
Рейчъл -нейният образ е смътно очертан , без да се навлиза в много подробности ,но тя е ключов участник във всичко. Името й се споменава от началото до края на книгата и тя оставя траен белег не само върху Майлс , но и върху Тейт.

Трябва да спомена разбира се и корицата ,която според мен освен ,че е много красива е и изключително романтична. Страстна целувка под дъжда няма как да не разтопи сърцето на всяко момиче. И другото нещо , което много ме зарадва беше книгоразделителят към книгата. Обожавам да разтворя страниците и вътре да видя книгоразделител идентичен с книгата.
Финалът на книгата предизвика един куп емоции в мен. Признавам си ,че на няколко пъти очите ми леко се насълзиха и историята истински ме трогна може би защото е толкова истинска. Това са нещата от живота и могат да сполетят всеки ,но са малко онези ,които ще намерят сили да продължат и да превърнат нетърпимата болка в спомен , в кратък миг ,който се появява от време на време на фона на щастието.



 Тук е моментът да кажа и едно голяма Благодаря на издателство Ибис , тъй като ми дадоха възможността да прочета тази страхотна книга :)





0 коментара:

Публикуване на коментар