Ревю: Сама в Париж - Джоджо Мойс

Издателство: Хермес 
Година на издаване: 2017г. 
Брой страници: 328
Цена: 15,95лв.
Резюме: 
Нел е на двадесет и шест и никога не е ходила в Париж. Всъщност не е ходила никъде, защото е скучна и предвидима. И не си пада по изненадите. Или поне така си мислят всички: колегите, приятелят й Пийт и дори собствената й майка! Нел организира романтично пътуване до Париж, за да им докаже, че грешат. Пийт обаче се отказва в последния момент и тя се озовава сама в Града на светлината. Нел не говори езика и се срамува дори да си хване такси. Решава да се прибере в Англия още на следващия ден и да се преструва, че това пътуване не се е случвало.
Атмосферата и красотата на Париж обаче я привличат неудържимо и я преобразяват. За пръв път в живота си Нел се осмелява да действа импулсивно и да се наслаждава на мига. Тя осъзнава, че харесва новото си независимо и дръзко „аз“ много повече от старото. Запознава се с привлекателния французин Фабиен и е напът отново да повярва в любовта, но съдбата има други планове.
Ще се окаже ли това най-вълнуващият уикенд в живота й?

Вече може да ме откриете и във FacebookПреди да започна така нареченото  си ревю ми се иска да изтъква факта ,че до преди да започна да чета самата книга аз не знаех ,че тя всъщност се състои от 2 новели и 9 разказа.Винаги съм си мислила ,че  е любовен роман и дори започвайки я  продължавах  да си мисля така  ,докато в един момент историята на главните герои не приключи и не започна следващата. В резюмето по никакъв начин не загатват за тази дребна подробност ... не знам защо е така . Аз четох книгата в електронен вариант , но не вярвам да има разлика между хартиеното и електронното издание. И като приключихме с това отклонение е време да премина и към същината на историята или по скоро историите .

От резюмето вече сте разбрали ,че първите ни герои са Нел и Фабиан . Нел се оказва сама в най-романтичния град и буквално не знае какво да прави докато не среща крисивия сервитьор Фабиан , имащ амбициите да стане писател. В крайна сметка двамата преживяват един романтичен и изпълнен с приключения уикенд ,който дълго ще помнят .

В следващия разказ ставаме свидетел на цели две любовни истории  -една от миналото и  една развиваща се в настоящето. Дейвид и Оливия са прясно женени и решават да прекарат медения си месец именно в Париж , но за съжаление младия съпруг е обсебен от работата си и Оливия е принудена да прекара по-голяма част от времето си сама в Париж. Същевременно авторката ни прави свидетели и на историята на  Софи и Едуар , която се развива в миналото. Тя е обикновена продавачка , а той талантлив художник , а любовта им пламва изведнъж  ,но дали ще устои  под ударите на завистливите погледи и класовите различия ?

И нататък следват девет кратки разказа за различни влюбени двойки , изневери , раздели или провалени бракове ,които  в крайна сметка много ми харесаха. Написани са доста леко , не натоварват , четат се изключително бързо и са точно за разтоварване  и убиване на времето. По принцип аз не обичам такъв тип разкази , тъй като предпочитам да опозная героите и да се привържа към тях , но в този случай подобен тип романтични разкази на фона на Париж ми се отразиха чудесно.


Със сигурност това не е сред най- силните книги на авторката , но пък е нещо различно, леко и отпускащо. Определено се потопих в атмосферата на Париж  и почувствах романтиката. Като се замисля книгата е доста подходяща за четене покрай
14 февруари , със сигурност ще усетите атмосферата и ще почувствате любовта да витае във въздуха.
Определено се радвам,че прочетох "Сама в Париж ", доставих си огромна доза удоволствие , заредих сивото си и скучно ежедневие с много романтика и любов , а желанието ми да посетя Париж се увеличи многократно.


0 коментара:

Публикуване на коментар