Нека изровим една "Забравена истина " - К. А. Тъкър

Издателство : Ибис 
Година на издаване: 2018г.
Брой страници :372
Цена: 14,90лв. 
Резюме: 
Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото ѝ – единствената нишка към миналото ѝ. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джини не позволява кракът му да стъпи в имота ѝ? И защо Уотър има чувството, че го познава?
Двайсет и четири годишният Джеси Уелс не знае кога Уотър ще възвърне паметта си. За нейно добро се надява това никога да не се случи. Той е сигурен, че така тя ще е в безопасност и много по-щастлива. И тъкмо заради това трябва да стои по-далече от нея. Защото близостта му ще възкреси истината, която е по-добре да остане погребана.
Бедата е, че изглежда, водата винаги намира своя път към повърхността...

Здравейте , книжни мишлета . Както сте видели от заглавието днес ще си говорим за  любовната история на Алекс и Джеси ,разкриваща се в "Забравена истина ".
Започвайки книгата дори не бях чела цялото резюме и не знаех какво точно да очаквам от историята . Действието се разказва от двете гледни точки на главните герои  като погледът на Джеси е в миналото , а на Алекс в настоящето.  Това според 
мен винаги е доста успешен похват на авторите  ,тъй като любопитството на читателя се засилва още повече , когато знае какво се случва в настоящето , но не знае какво е довело до това и жадно разгръща страниците , за да се върне назад във времето и да разплете историята. Признавам си ,че сюжета на историята малко ми напомняше на латиноамериканските сериали от преди 15 години (признавам си ,че ги гледах с огромен интерес). Просто действието е доста предвидимо , а на финала всичко се нареди като с магическа пръчица. 
Алекс Петрова  е 22 годишно момиче , което е взело редица глупави  решения и се оказва омъжена за руския мафиот Виктор Петров , който иска  съпругата му да бъде просто красив трофей и да изпълнява всяко негово желание. Определено образа на Алекс в настоящето ми харесва много повече от образа ѝ преди. Това ,което ѝ се случва променя живота ѝ из основи , но според мен я прави по- добър човек и ѝ осигурява спокоен живот . 
Джеси  се оказва спасение за Алекс .Макар и той да е имал проблемно минало , в никой случай не може да бъде определен като лошо момче ,а точно обратното - оказва се истински ангел хранител за крехката Алекс.
Любовта им е нежна и красива, заражда се въз основа на една случайност , но прераства в нещо истинско и значимо.
Най - интересен и забавен ми беше образа на Джини - стара дама , която живее в пълна изолация и по цял ден шие своите юргани. Съдбата изпраща в дома ѝ Уотър  и двете взаимно лекуват раните си от миналото.
 В крайна сметка , макар и с малко захаросан финал книгата ми хареса ,беше ми приятно да я чета , не ми беше скучна или досадна , а стила на авторката е приятен. Ако си търсите любовна история с лек драматизъм и без ненужни еротични сцени тази със сигурност ще Ви хареса

.
Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета книгата!

0 коментара:

Публикуване на коментар