Ревю: Споделени тайни - Колийн Хувър

Издателство: Ибис
Година на издаване: 2017г.
Брой страници:272
Цена: 12.90лв.
Резюме:

Обърн Рийд е твърдо решена да възстанови разрушения си живот и да преодолее болката от миналото. В търсене на работа тя попада на художествено ателие, чиито предни прозорци са облепени с малки листчета, съдържащи най-съкровените, споделени тайни и признания на случайни хора. Обърн е разтърсена от анонимните бележки, тъй като и тя крие тайна от своето минало, която никой не бива да научава – най-вече Оуен Джентри, младият художник със зелени очи, който черпи вдъхновение за картините си от историите на другите хора и превръща най-мрачните тайни в най-чисто изкуство.Неочаквано и за самата нея, Обърн е дълбоко привлечена от загадъчния художник, който също е силно привлечен от нея и буквално я умолява да работи за него.

Двамата поемат на едно пътуване, което никой от тях не е очаквал. А тайните, които толкова дълго са таили в душите си, ще изплуват и ще променят живота им завинаги

Винаги ще те обичам. Дори и когато не мога…"
Не знам как точно да започна ревюто си за книгата, но смятам че този цитат е много подходящ и съдържа в себе си толкова сила и красота.Това  е третата книга от авторката ,която чета и вече съм се убедила ,че К. Хувър определено залага на доста емоционални и  дори на моменти тежки истории. Същевременно с това поставя на дневен ред и много  сериозни теми и проблеми. Както подсказва и заглавието в книгата има доста тайни , всеки от героите крие своята история , своето минало и своите демони дълбоко скрити в него.
Обърн е младо 21 -годишно момиче , което  е преживяло твърде много и за съжаление продължава  да се бори за едно по-добро бъдеще .Опитва се отчаяно да подреди живота си и да бъде смела , въпреки преживяното. Тук е моментът да вметна ,че прологът в книгата ми хареса и същевременно ме разчуства изключително много.
Образът на Обърн е пример за женската сила и воля и показва колко голямо е сърцето на една жена  ,когато е изпълнено с любов.

Оуен  е художник ,който пресъздава в  картини  споделените тайни на непознатите. Казано така звучи доста странно ,но  пред ателието му има кутия ,където всеки може да напише нещо на лист хартия и да го пусне.И тъй като е напълно анонимно всеки споделя това , което му тежи или просто иска да напише нещо. Някои от тайните са съвсем простички и невинни , но други са направо плашещи. Оуен  успява да черпи вдъхновение от тези тайни и да създава изкуство.Срещайки Обърн обаче животът му тотално се променя и причината е намесата на съдбата.Може да ви звучи доста изтъркано , но  прочитайки книгата до край ще разберете за какво говоря.
На Обърн и Оуен им е писано да бъдат заедно , но преди това съдбата им е подготвила още доста перипетии.


"Има хора, които срещаш и тепърва опознаваш, а има и такива, които виждаш за пръв път и имаш чувството, че вече познаваш.”

Оуен също се оказа интересен образ. Той се бореше със себе си  и със съдбата  , която го поставя в толкова нелепа ситуация.
Хареса ми колко спонтанни и  непринудени бяха Обърн и Оуен. Всичко между тях се случва някак плавно и естествено ,макар да се познаваха само от няколко часа.

"Безкористност. Тя би трябвало да  бъде в основата на всички взаимоотношения. Ако един човек истински те обича ,той ще изпитва много по-голямо удоволствие от това ,което ти изпитваш, благодарение на него, а не от това ,което той изпитва, благодарение на теб."

Няма как да говоря много за книгата без да издам нещо от сюжета ,но мога да кажа ,че с основание е избрана за книга на годината за 2015г.  в категорията романтика. Със сигурност това не е типичната любовна история пропита със сантименталност и твърде много романтика, а по скоро истинска история ,в която съдбата си прави доста шеги с героите и поставя на изпитание тяхната жертвоготовност ,сила и любов. Изключително много се радвам ,че я прочетох и се насладих на тази затрогваща любов и жертвоготовност .

Огромни благодарности на издателство Ибис за предоставената възможност !

0 коментара:

Публикуване на коментар