Ревю: Среднощна корона -Сара Дж.Маас

Издателство: Егмонт 
Поредица : Стъкления трон 
Година на издаване :2014г.
Брой страници:416
Цена : 14,90лв.
Резюме:
След тежки препятствия Селена Сардотиен печели конкурса за нова убийца на кралството. Но тя далеч не е лоялна към короната – Селена крие тайни дори и от най-близките си довереници.
Докато се преструва, че работи за принца, й предстои да бъде подложена на още страховити изпитания. Особено когато новата й задача би могла да застраши всичко, за което я е грижа. А на хоризонта се задават много по-опасни врагове – такива, които заплашват да унищожат целия й свят, и които със сигурност ще принудят Селена да направи избор.
Въпросът е на кого би могла да бъде лоялна една наемна убийца и за какво най-много би искала да се бори тя?

Ревю на първата книга от поредицата Стъкления трон може да намерите тук 


Първата книга от поредицата беше доста въвеждаща - очерта образите на героите, заформи любовен триъгълник и превърна Селена в кралски шампион. В тази втора книга очаквах да видя асасина Селена , но през първата половина от историята  сякаш беше отделено по- голямо внимание на отношенията между Каол , Селена и Дориан.Всеки от двамата младежи се притесняваше от реакцията на другия , когато разбере ,че харесват едно и също момиче Тяхното приятелство датира още от детските години и затова би било много жалко те да развалят тази връзка по между си.Самата Селена на моменти не знае ,кого всъщност харесва истински и с кого би искала да бъде.Всеки от тях сам по себе си притежава прекрасни качества и общи интереси със Селена. Докато с единия всяка сутрин обичат да тичат заедно и да закусват , то с другия могат с часове да обсъждат прочетените книги , с единия тренира и се обучава , а с другия обича да се разхожда и разговаря.И Дориан и Каол

биха могли да бъдат голямата ѝ любов , макар и невъзможна.В хода на събитията се разкриват и доста тайни и  мистерии покрай краля и неговата сила .Най -любимите ми моменти бяха свързани с приятелските разговори между Нехемия и Селена. За мен те са страхотен отбор , макар да криеха много тайни по между си, винаги се защитаваха една друга , макар и често да спореха.Може би авторката трябваше да отдели малко повече внимание на нейния образ , тъй като се оказа ,че има доста неща , които не знаем за нея.И така до средата книгата вървеше леко и дори се ядосвах ,че не се случва нещо по - интересно и после БАААМ случи се нещо ,което ме разтърси. Признавам си ,че не го очаквах.От там на сетне всичко взе да се развива доста бързо и непредвидимо.Видяхме Селена в една нова светлина на кръвожаден и безпощаден убиец.Каол се превърна  в наранен влюбен мъж , който вече се съмнява в призванието  и във вярата си  , а Дориан  е принуден да пази своите тайни и да помага на Селена.Много се радвам ,че не бях чела много ревюта за книгата и не знаех какво ще се случи , така ефектът от всяка следваща прочетена страница беше много по- голям.

Второстепенните герои отново бяха на ниво, а тяхната роля се задълбочава все повече.В тази книга се срещаме с Роланд -братовчед на Дориан , който заема пост в съвета.Още с появата си той не ми вдъхва доверие.Имаше нещо мазно и подмолно в образа му , а може би той е бил само една пионка в доста по- опасна игра.
Кралица Елена отново се появява макар и за кратко , колкото да потвърди предположенията на Селена и да и покаже , че се задава нещо зло.
Арчър  беше доста противоречив образ. Вярваше в собствената си кауза и не позволи нищо да застане на пътя му докато не се сблъска с асасина на Адарлан.
Макар и за кратко отново се натъкваме на Калтейн ,която е оставена да страда в тъмницата  и да чака да удари и нейния час. 
Няма как да пропусна Морт - магически череп ,който може да говори и е видял твърде много неща през годините. Той винаги гледа да се заяде със Селена , а саркастичните му коментари винаги ѝ лазят по нервите и въпреки това  той е забавен и ведър образ ,който внася разнообразие , а и със съществуването си доказва ,че магията не си е отишла завинаги.
Баба Жълтонога -доста зловещ образ чак тръпки ме побиват като си представих металните и заострени зъби.
Може би сега вече разбирам еуфорията на всички около поредицата , тъй като с тези две книги усещам ,че се заформя нещо голямо. Определено обичам фентъзито и магическите елементи и смятам ,че следващите книги ще са  още по- добри. Нямам търпение да разбера как ще се развият нещата и каква ще е съдбата на Ерилия.Финалът естествено беше отворен, а  последните страници бяха много емоционално наситени.Радвам се ,че до известна степен маските паднаха, но все пак остават и доста неразкрити тайни. 


0 коментара:

Публикуване на коментар