Ревю:Отпор - Дженифър Л.Арментраут

Издателство :Егмонт
Поредица: Лукс 
Корици:меки 
Година на издаване:2014г.
Брой страници:344
Цена: 12.90лв.
Резюме:
Те се нуждаят един от друг, за да оцелеят...

Кейти знае, че всичко се промени в нощта, в която луксианците дойдоха. Но това, което не може да разбере, е как Деймън застава на тяхна страна, след като те заплашват да изтрият от лицето на земята всяко човешко същество и всеки хибрид. Но линията между доброто и злото вече е толкова тънка, че все едно я няма.

Деймън ще направи всичко, за да спаси тези, които обича. Дори това всичко да е предателство. Вече е почти невъзможно да различиш приятел от враг, а да стоиш и да гледаш отстрани как света се разпада, изобщо не е опция. Но, за да спасят приятелите си, и човечеството, те първо ще трябва да изгубят всичко

Ревюта на третата и четвъртата книга от поредицата може да намерите тук  Опал и Основа

Стана време да кажа "Сбогом" на още една вече много любима моя поредица , а именно Лукс серията на Дженифър Л.Арментраут и да благодаря на авторката ,че е сътворила такъв невероятен свят ,където намират място извънземни и хора , болни амбиции и стремежи за господство , любов  и вярност , болка и копнеж и много други емоции , които докоснаха и мен .

Предвид това ,че в предишната книга се случиха толкова много неочаквани неща , то в тази вече очаквах всичко .Луксианците нападнаха земята и заплахата от пълно унищожение на човешкия вид беше напълно реална. А Кейти и Деймън отново трябваше да се изправят пред толкова много препятствия по пътя към спасяването на света ,че в един момент се стреснах ,че няма да успеят.За съжаление и в тази книга не липсваха невинни жертви ,чиято смърт причини много болка на героите.
В тази последна книга Кити определено беше в стихията си е се биеше като за последно.А в някои моменти беше доста по - смела от мъжете и успяваше да запази самообладание ,когато се налагаше.Изчезването на Деймън , Доусън и Ди определено беше доста странно , а още по странно и плашещо беше промяната ,настъпила в съзнанието им .Кой да предположи ,че луксианците може да са такива отвратителни същества без грам човещина в себе си.Цялата разруха и смърт , които донесоха със себе си бяха потресаващи.Те заличаваха цели градове от картата на земята и всичко това заради един болен мозък.
Ди беше тази ,която доста ме изненада и отначало изобщо не схващах как е стигнала до това положение , но постепенно и там нещата се наредиха , а в крайна сметка тя и Арчър наистина си допаднаха ,макар да не разбрах кога между тях успя да се зароди такава силна връзка .

Деймън си беше все същия самонадеян всезнайко ,готов да убие всеки осмелил се да докосне Кити.В дадени моменти това малко дразнеше ,тъй като тя доказа ,че е достатъчно силна , за да се справи с почти всяка трудност.Но не липсваха и моментите , когато те засвидетелстваха любовта си един към друг и бяха готови на всичко ,за да се измъкната от създалата се бъркотия и да имат нормален живот.
"Бях загазил здраво, много здраво.И двамата бяхме загазили.Тя не биваше да идва тук .Трябваше да стои далеч,далеч от този аз ,но вече бе твърде късно.Твърде късно и за нея , и за мен а може би и за всички останали"

Бет и Доусън определено останаха в сянка в тази книга, макар че Доусън все пак взе някакво участие .Бет само лежеше или спеше ,чакайки Доусън.Така и не можах да усетя силната любов между тях ,но в края на крайщата тяхната история също завърши щастливо.
Люк - заобичах това откачено хлапе , което винаги успяваше да се появи в подходящия момент и на точното място  и да излезе триумфално на сцената.Определено той помогна много и ми стана тъжно ,че в крайна сметка загуби близък човек , но пък това което направи с Нанси беше страхотно.Нямах търпение да я  видя притисната в ъгъла и с извити ръце.

Арумианците също изпълниха своята роля в плана и се оказа ,че както при луксианците има добри и лоши ,същото е и при тях.Те показаха ,че когато заплахата е твърде голяма и врагът твърде силен , то тогава обединяването между две враждуващи раси е напълно възможно.
Напълно искрено можа да кажа ,че това беше една страхотна поредица ,която не съм очаквала да ми хареса толкова , а и не съм вярвала ,че ще стана такава почитателка на извънземните (принципно хич не харесвам книги за извънземни ) Обичам такъв тип поредици , където всеки може да открие по нещо за себе си - било то екшън сцените или забавните моменти и шеги , любовните истории или драматичните моменти .Авторката се е погрижила за всеки да има по нещо.

0 коментара:

Публикуване на коментар