Твърде далеч.Завинаги- Аби Глайнс

Издателство:Егмонт
Поредица:Твърде далеч
Година на издаване:2016г
Корици:меки
Брой страници:264
Резюме:
Една любовна приказка, която трябва да бъде разбита на парчета от едно решение. Но ще могат ли Ръш и Блеър да съберат парчетата отново?
Блеър вярваше в своята приказка… но никой не може да живее във фантазиите си. Любовта й към Ръш подхранва надеждата й, че двамата могат да намерят начин да бъдат заедно. Докато не идва моментът да вземе правилното решение за себе си и бебето – дори и това да разбие сърцето й.
Могат ли Ръш и Блеър да открият заедно онова завинаги, което и двамата желаят… или то е твърде далеч?


Завърших и тази книга и се чувствам някак тъжно ,че няма другите  от поредицата не са издадени у нас , а много искам да прочета и останалите истории.
Тук отново действието се разказва от гледна точка на Блеър и на Ръш.Винаги е интересно как и двамата герои възприемат ситуациите и какво изпитват.
Втората книга завърши доста хубаво и положително за Ръш и Блеър и  в тази нещата се развиват горе-долу по същия  начин.Ръш е много щастлив, че ще става баща и непрекъснато обгрижва Блеър, а тя от своя страна е на седмото небе ,че могат да живеят като истинско семейство.Но това разбира се не продължава дълго.Нан отново се намесва .И тук нещата ми изглеждаха малко изсмукани от пръстите.Като се има предвид ,че Нан винаги е била отхвърлена и всеки освен Ръш я е изоставял ,въпреки това тя решава ,че иска да изгради някаква връзка с новооткрития си истински баща -Киро.А в крайна сметка тази връзка се изразява  в непрекъснати крясъци и вдигане на скандали.Не мога да си обясня поведението на Нан и защо изобщо се опитва да има някакви отношения  с Киро.Тя сама се самоунижава по този начин като непрекъснато търси някаква подкрепа и любов от хора ,който не са способни на това.И тъй като тя драматизира нещата твърде много Ръш отново трябва да се появи и да оправя кашите й , а Блеър решава да  е съпричастна с него и да му помогне.Но определено това няма как да завърши добре.
Запознаваме се с образа на Киро-който е представен като застаряваща рок звезда , прекарващ времето си в пиене ,пушене и креватни занимания с млади момичета.Той няма никакви задръжки или морал , а за него Нан е просто една луда кучка , която вгорчава живота му.
Негова пълна противоположност е другата му дъщеря -Харлоу - момичето е отгледано от баба си и не е наследило нищо от лошите навици на баща си .Тя е добра мила и послушна, но и твърде срамежлива и притеснителна.Предпочита да се затвори в стаята си и да чете , вместо да общува с хората , което е твърде жалко ,защото тя е много красиво младо момиче ,което би могло да разбие много мъжки сърца.Книгата загатва и за една интересна развръзка в живота на Харлоу, но за това по нататък.
Нан не пропуска възможност да изсипе отровата си върху Блеър , а Ръш отново се чувства разкъсван между сестра си и новото си семейство.Прекаленият драматизъм на Нан сякаш заслепява Ръш и за един момент той отново обръща гръб на Блеър и това силно я наранява.
Друг момент ,който ми дойде малко изсмукан от пръстите беше срещата на Блеър с баща й и  с Капитана.Сякаш около Ейб непрекъснато ще изплуват нови  и нови тайни.
Интересното в книгата беше ,че са отделени няколко глави на Грант ,който се оказва запленен от Харлоу и това се очертава като една много заплетена и трудна любовна история ,за която ще можем да прочетем чак в 7-ма и 8-ма книга от поредицата.
Изключително много ме умиляват моментите на Ръш и синът му.Образът на татко много му отива.А.Глайнс е представила тези моменти много достоверно и красиво.Сякаш се пренасяме в Розмари бийч и сме част от семейната идилия на Блеър и Ръш.След толкова препятствия те заслужаваха да бъдат щастливи.Нан не е напуснала живота им напълно и за напред сигурно ще имат още пререкания с нея, но в тази книга Ръш и Блеър  определено скрепиха отношенията си, Ръш доказа ,че новото му семейство е над всичко ,а Блеър знае той би избрал нея пред Нан.Това поставя нов етап във връзката им.
В тази книга се отделя внимание и на Уудс, който също се опитва да подреди живота си и и да бъде  щастлив с момичето което обича-Дела, но нещата там се оказват също доста сложни  и заплетени , но се надявам ,че скоро в 5-та и 6-та книга от поредицата ще можем да прочетем и тяхната истрия.
Цялостното ми мнение за поредицата до тук е много добро -може би очаквах книгите да са по -повърхностни и наивни ,а те се оказаха доста истински и приятни за четене.Свикнах много със света на Ръш и Блеър и сега определено ще ми липсват.



4 коментара:

  1. Чела съм първите две книги, но по някаква странна причина отлагам третата. Може би защотото знам, че няма да има повече, а не ми се иска да свършва. Написала си много хубаво ревю :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :)Прочети и тази -вярно ще ти е тъжно ,че няма повече книги ,но пък ще се насладиш на много сладки моменти между Ръш и Блеър -заради това си заслужава:)

      Изтриване
  2. Прекрасно ревю, аз също я отлагам точно защото очаквам леко да е изсмукана от пръстите тази част, като се има предвид колко добре свърши другата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много :)Макар да ги има тези "изсмукани то пръстите " моменти ,книжката отново се чете много леко и приятно.Това ми хареса в поредицата на А.Глайнс ,че книгите не са с по 500-600 страници ,където само се "разтягат локуми", а всичко е написано кратко , ясно и много увлекателно :)

      Изтриване