Ревю:Основа - Дженифър Л.Арментраут

Издателство: Егмонт 
Поредица: Лукс 
Година на издаване: 2014г.
Корици: меки 
Брой страници: 400
Цена :12.90лв.
Резюме:
Заедно могат да посрещнат всяка трудност.

Деймън ще направи и невъзможното да си върне Кейти. След успешната, но катастрофална мисия, той е изправен пред невъзможното. Кейти я няма. Отвлечена е. Сега всичко, за което може да мисли е как да я открие. Да унищожи всеки, изправил се на пътя му? Готово. Да изгори до основи целия свят, за да я спаси? С удоволствие. Да разкрие извънземната раса, от която произлиза, пред света? Ама разбира се!

Единственото, което Кейти трябва да направи е да оцелее.

Ревю на третата книга от поредицата - Опал може да прочетете Тук

Тази книга определено ме остави без думи.Както знаете предишната  завърши със залавянето на  Кейти от организацията Дедал и съдбата и беше доста неясна.Но разбира се Деймън е готов на всичко ,за да я спаси и дори би избрал нея пред семейството си.
В един момент си мислех ,че Дедал може и да не са толкова лоши и да имат и някаква добра страна , но ... след тази книга не открих нищо добро в тях. Заглавията  на предишните три книги от поредицата бяха свързани пряко с луксианците и носеха имена на полускъпоценни камъни имащи голямо значение за расата им ,затова първоначално заглавието на тази книга  - Основа , ми беше доста странно и не го свързвах по никакъв начин с нещата до сега.Но в последствие разбрах какво всъщност е основа и бях потресена и същевременно отвратена от правителството и от Нанси .Не бих могла да си обясня как човешко същество причинява подобни зверства на друго създание независимо дали е човек или не .
Трябва да спомена и появата на някои нови герои.
Арчър - определено в началото не знаех какво да очаквам от него.Той не демонстрираше никаква емоция или симпатия , но все пак се усещаше нещо добро у него.Самият факт ,че не  е имал възможност да живее истински  ме натъжи , тъй като е отдал живота си на правителството  и  не е получил нищо в замяна, а със способностите , които притежава би могъл да постигне много.Много ми хареса и леката заигравка между него и Ди и смятам ,че нещата между тях биха могли да се развият в следващата книга и ми е доста интересно как Деймън ще приеме това.

Люк - с него се запознахме още в предишната книга , но тук взема по-активно участие и научаваме малко повече за него .Ще се опитам да не разкривам много от историята ,но общо взето той е 15 годишно свръхинтелигентно дете , което има приятели навсякъде и може да се справи с почти всичко - звучи добре, нали?Докато в миналата книга до последно се чудех дали той ще предаде Деймън и приятелите му или наистина ще им помогне , то в тази вече бях напълно сигурна ,че е на тяхна страна. Неприятната изненада за мен дойде от едно съвсем неочаквано място и не можах да повярвам ,че този човек е способен на такова предателство , но ... дори и в живота често наблюдаваме такива обрати.
Много ми хареса ,че в тази книга авторката доста е наблегнала на отношенията между Деймън и Кити.След като той успява да изрече заветните думи  "Обичам те " отношенията им преминават на друг етап  и колкото и голям мъжкар да е той ,  в тази книга виждаме ,че може да е изключително мил и любвеобилен и да е способен на доста големи изненади.Колкото до Кити , тя е лудо влюбена в него почти от самото начало ,макар да не иска да си го признае , и нищо не може да прекърши нейната любов.
" - Не те мразя.Обичам те.Няма значение какво ще стане в бъдеще или какво е станало в миналото. - Сълзи изгаряха очите ми . - Винаги ще те обичам.
Заедно сме и винаги ще бъдем заедно."

Това което преживява докато е в плен на Дедал определено я променя и повлиява на психиката ѝ , но я прави  и доста по -силна.Определено ми беше жал докато четях какво и причиняват и то само заради извратените си желания за власт и надмощие.
"Бях загубила доста неща. Или поне така се чувствах.Тегло.Възможността да се смея или дори да се усмихвам.Сълзи.Беше ми останал само гневът."
Но по този начин  тя разбира на какво е способна и знае ,че няма да бъде в тежест на групата , а напротив ще им е от помощ. От слабохарактерна и мекушава тя се превърна в смела и борбена личност ,готова да загърби живота си за да е с Деймън.
Към края на книгата просто не знаех какво да очаквам.Нещата се случваха толкова бързо,че ми беше необходимо време ,за да ти осмисля.За съжаление отново имаше жертви ,за които определено ви стана доста тъжно.Но героите отново трябваше да направят своя избор и да защитят скъпите за тях хора.Макар и останали по- малко ,те бяха готови на всичко ,за да се измъкнат от създалия се ад , защото определено Вегас се превърна в терен за една грандиозна битка граничеща  с апокалипсис  ,който сякаш приближава все повече.
На фона на всички тези неща нямаше как да не ме зарадва случващото се с Доусън и Бет.Въпреки че още от самото начало имам някакви подозрения , че нещо с нея не е наред ,може би съм грешала и нещата си идват на мястото.Ще е добре в следващата книга да се отдели малко място и на техните отношения , тъй като до сега образът на Бетани е доста пасивен.и единственото ,което знаем е ,че е изстрадала доста докато е била пленница на Дедал и нищо повече.
Определено авторката умее да пише много завладяващо и леко и дори и в напрегнатите моменти успява да вмъкне по някое шега или закачка между героите.Силно се надявам следващата книга да донесе със себе си един достоен финал на поредицата и накрая всички да са щастливи ,защото нека си признаем ,че няма по-хубаво от happy end в една книга.


0 коментара:

Публикуване на коментар