Ревю: Индия плейс - Саманта Йънг

Издателство :  Orange Books
Година на издаване : 2015г.
Корици: меки 
Брой страници: 344
Цена :14.90лв
Резюме :
Сърцето на Хана Никълс е разбито на парчета.
Тя вижда Марко Д’Алесандро за последно преди повече от пет години, но споменът за страстната им нощ, както и за нейните последици, опустошава бъдещия ѝ живот. Лошото момче, което умело прикрива добрата си душа, е единственият мъж, когото Хана някога е обичала – и единственият човек, с когото е била. След тази нощ обаче Марко напуска и Шотландия, и Хана, което се превръща в най-голямата грешка в живота му. 
Но съдбата винаги среща отново онези, които не е трябвало да се разделят. Този път Марко е готов на всичко, за да спечели Хана и ще ѝ напомни, че са родени един за друг.
Точно когато Марко вижда съвместното им бъдеще, Хана открива тайна, която ще разбие сърцето ѝ отново. Тайна, която ще разруши съвместния им живот още преди да е започнал...

Тук може да прочетете ревютата на втора и трета книга от поредицата  Лондон роуд и Джамейка лейн

Още с прочита на първата книга от поредицата я заобичах.Тя съчетава в себе си както красива любовна история , така и известна доза еротика , а получилата се комбинация е много сполучлива.
В Индия плейс наблюдаваме историята на вече порасналата Хана -  малката сестра на Ели.Истината е ,че харесвам много това момиче още от появата ѝ  - със своята обсебеност от книгите и остър ум  тя веднага стана една от любимите ми героини.Вече я виждаме като пораснала жена , поела контрол над живота си и устремена да постигне успехи в работата си .Но за съжаление зад това се крие едно на моменти неуверено и дълбоко наранено момиче , което се страхува да се довери на мъжете.След горчивия си опит с Марко , Хана предпочита да е сама отколкото в лоша компания и продължава да живее по този начин с години.Докато съдбата не я среща отново с голямата  и любов.
Марко - Хана е влюбена в него откакто е на 14 години , когато той  я спасява от лапите на едно момче  и я изпраща до дома ѝ.От тогава тя често изпуска училищния автобус ,за да може той да я изпрати и да прекарат малко време заедно.Но всеки път , когато Хана направи опит да станат нещо повече от приятели , той я отблъсква , а това определено би наранило всяко момиче.А след като прекарват една нощ заедно той изчезва без следа и го няма в продължение на години.Макар да знаех ,че ще има някакво логично обяснение за това все пак осъждах доста постъпката му , която води до сериозни  последствия в бъдеще..В крайна сметка в живота му са се случили доста неща , а съдбата му като дете не е била никак лесна. И когато среща Хана отново ,разбира, че съдбата му предоставя шанса да поправи грешките от миналото и да се наслади на любовта си . Така звучи доста лесно ,но на практика се оказва доста трудно изпълнимо .Хана веднъж вече е преживяла загубата му и макар да е било тежко , се е справила и сега се страхува това да не се повтори отново.Освен това тя крие тайна от него и това още повече застрашава отношенията им .Макар в общи линии да предполагах какво ще се случи , не можех да отлепя глава от книгата докато не я прочета.Това определено се дължи на майсторството на авторката да представи историята по толкова интересен начин .
Много ми допадна и връзката ,която Коул и Хана са изградили по между си. Харесвам момчето още от Лондон роуд , където станахме свидетели на историята на Джо и Кам.Още  от тогава си личи ,че той е добро момче и приятелството между него и Хана е истинско.Той е готов винаги да я защити , а тя да поплаче на рамото му ,когато има нужда.
Много ме умили и фактът ,че всяка от двойките вече има деца и на неделните обеди в къщата на семейство Никълс  е същинска лудница.Дори не успях да запомня кое дете как се казва и на коя двойка е ,но въпреки това семейната идилия и топлото се усеща съвсем ясно.
Отново ще спомена и красивите корици на цялата поредица , които ми харесват много повече от оригиналните , а съвсем на скоро у нас излезе и 6-тата част от поредицата - Найтингейл Уей,  разказваща историята на Логан и Грейс.

0 коментара:

Публикуване на коментар