Ревю : Скотланд стрийт - Саманта Йънг


Издателство : Orange books
Поредица : Дъблин стрийт 
Брой страници : 354
Година на издаване: 2015г.
Цена: 14.90 лв.
Резюме: 
Шанън Маклауд винаги е преследвала грешните мъже. Поредица трагични връзки, овенчани с разочарованието от посления ѝ приятел, я карат да погледне на любовта по друг начин. Светът ѝ е разбит на парчета и тя решава да стои далеч от мъжете – особено от лошите момчета.
Коул Уокър е именно вида, който Шанън иска да избегне – красив, татуиран, чаровен и арогантен. Но под неговата груба външност се крие добър човек, който копнее да срещне жената на живота си. Той е твърдо решен да извади Шанън от нейното уединение и да спечели сърцето ѝ.
Докато Шанън постепенно приема предаността на Коул, страстта между тях се нажежава. Но когато нейното минало се връща да я преследва, страховете ѝ могат да разрушат доверието, което Коул е изградил, и да ги разделят завинаги...

Тук може да прочетете подробното ми мнение и за другите книги от поредицата Лондон роуд , Джамейка лейн , Индия плейс
Определено тази книга се превърна в една от любимите ми от поредицата , макар всичките да си ги обичам някой са ми по мили.
В предишната книга ми беше трудно да повярвам ,че чета за вече порасналата Хана , а сега трябваше да прочета и историята на малкото и свито момче на има Коул , което се интересуваше от комикси и не общуваше много с околните.Е сега вече той се е превърнал в красив и самоуверен мъж със стегнато тяло и множество татуировки по себе си той лесно привлича погледа и влиза в ролята на лошото момче.Но в крайна сметка се оказва ,че той е всичко друго  , но не и "лошо момче". Отгледан от сестра си Джо и израсъл в компанията на Кам , Нейт , Брейдън и Адам той е имал пред себе си достатъчно добри примери за подражание  и това го е превърнало в отговорен и моногамен мъж , който си пада по сериозните връзки , но все още търси жената на живота си.
 "- Израснах ,като слушах музика ,четях книги и гледах филми ,където се казваше как приемаме времето за даденост.Предупреждението започна да губи смисъла си. И за съжаление една ,когато се сблъскаме с факта ,че няма да живеем вечно ,си спомняме как светът ни казва ,че "животът е кратък" ,защото това е самата истина"
За щастие в живота му се появява "малката фея " Шанън ,която го омайва със своята вълшебна коса.Звучи като приказка , нали ?А най интересното е , че те всъщност се срещат за първи път ,когато са на 15 години, но действието се развива доста след това.
Шанън  - пристигайки от Глазгоу в Единбург ,тя е напълно объркана и самотна , напуснала семейството и дома си тя търси спасение в този познат град ,където се надява да намери малко спокойствие и да устрои някак живота си.Отчаяно нуждаейки се от работа попада в студиото за татуировки "ТАТУРАМА" , където я наемат на рецепцията.Там се запознава с Рей , Саймън , Стю  и разбира се Коул.Напрежението и химията между тях се усеща още от първата им среща , а с поведението си тя само усложнява ситуацията.

Рей - тя е доста странна и вулгарна ,винаги казва каквото мисли и не се държи особено мило , но в крайна сметка се оказва добър човек и добра приятелка за Шанън.Те доста бързо се сближават , заживявайки заедно и Рей ѝ разказва тежката си съдба, това от своя страна предразполага и Шанън да сподели част от нещата сполетели я в Глазгоу.

Саймън е забавният приятел гей ,който винаги знае какво да каже и да пусне по някоя шега , а Стю е собственикът на ТАТУРАМА ,който още в началото предусеща ,че нещо ще се случи между Коул и Шанън. След всичко ,което е преживяла , в началото е напълно нормално да не вярва на Коул - все пак той поразително много напомня на мъжете , с които е излизала преди и след горчивия опит с тях определено не иска още проблеми.
" - Защото се боя от теб , Коул Уокър.Боя се ,че ти ще ме нараниш или аз ще нараня теб.... и все пак не възнамерявам да спра.Ще се хвърля от тази скала и да са проклети последствията от това."
Невероятна беше готовността на цялата компания да приеме Шанън сякаш е от семейството.Около останалите герои от предишните книги се усеща все същата семейна идилия и топлото плюс още няколко деца на хоризонта.За съжаление семейството на Шанън не се оказа толкова прекрасно ,колкото това на Коул и създаде доста главоболия , но в крайна сметка нещата се наредиха. 
" - Обичам те , Шанън. Искам да те защитя и да ти дам безопасност. Искам да бъда твоето семейство и да ти дам своето собствено , та никога да не изпитваш тъга заради някой твърде глупав да осъзнае как  е обърнал гръб на толкова важен човек и как заради това животът им  винаги ще бъде малко по-мрачен."
4 коментара:

 1. Обожавам поредица, дори не мога да реша коя част ми е любима. Прекрасно ревю.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Всъщност и аз не бих могла да определя коя част ми е любима ,но определено тази беше страхотна и за съжаление остава само още една книга слагаща край на поредицата.

   Изтриване
 2. Прочетох Скотланд Стрийт преди около месец и от тогава отлагам прочита на последната книга, понеже не съм готова да се сбогувам с тази невероятна поредица! Написала си много хубаво ревю, много ми хареса. ^^

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти много :) За съжаление и аз не искам искам да се сбогувам с поредицата и също като теб отлагам....Дано поне от издателството ни изненадат с някоя друга книга на авторката :)

   Изтриване