Ревю:Престъпен ум -Крис Картър



Издателство:Ера 
Година ан издаване:2014г.
Брой страници:344
Корици:меки
Цена 15.00лв
Анотация:
Шофьор на джип губи управление върху автомобила си и се врязва в паркирана кола. Гледката, разкриваща се от багажника ѝ, е повече от ужасяваща...
 Арестуван за двойно убийство е най-близкият приятел на Робърт Хънтър от колежанските години Лусиан Фолтер. Лусиан заявява много убедително, че е само пионка в огромен лабиринт от лъжи и престъпления.
 Хънтър е ангажиран да проведе множество разпити със заподозрения. Колкото повече научава, толкова повече се заплита пъзелът. А броят на жертвите расте...
 Наяве излизат потресаващи тайни, които никой не би могъл да предвиди. Включително и истинската самоличност на толкова изкусен убиец, за когото дори ФБР не подозират, че съществува... до сега.
 Тук ще намерите ревю и на четвърта книга от поредицата за Робърт Хънтър  

Това е 5-тата ми книга от автора и определено мога да заявя ,че съм му фенка.Книгите са нещо от рода на криминални трилъри и може би не са за всеки .Ако сте фен на сериали като Кости , Касъл или От местопрестъплението най-вероятно ще ви допаднат , макар книгите да са малко по-брутални с описанията си. Всъщност те  са поредица от 7 книги  ,която се върти около детектив Робърт Хънтър и неговото умение да поема изключително тежки и жестоки случаи на убийства и да ги разгадава.

Робърт Хънтър винаги се е различавал от другите и още като дете мозакът му е работел по-бързо от на другите , решавал е задачите по бързо и с лекота е изкарвал високи оценки.След като за два месеца успял да вземе изпитите за 7 и 8 клас Робърт е приет в училището за надарени деца "Мирман" и на 19 години той завършва психология , а на 22 получава докторска степен по анализ на престъпното поведение и биопсихология..Впечатляващо нали :)
Тази книга е малко по-различна от останалите от поредицата ,защото тук нещата стават по лични и емоционални .Заподозреният в жестоко престъпление се оказва приятел на Хънтър от университета.Те не са се срещали от години ,но въпреки това са били най-добри приятели и Робърт се чувства лично отговорен да разбере какво всъщност се е случило Различно е и това ,че разследването се извършва не в Лос Анджелис (където Робърт работи и живее ), а във Вашингтон и то с участието на ФБР , освен това партньорът му -Карлос не взема участие в разследването , а в останалите книги те двамата са много добър екип .Преди да прочетете тази книга определено трябва да сте чели някоя от предишните ,защото в "Престъпен ум " се навързват доста неща и има шокиращи разкрития ,които ме оставиха без думи.

Книгите на К.Картър са от този тип ,че когато ги започнеш не можеш да спреш и в един момент ,когато нишката започне да се разплита ми се иска да не се отлепям от книгата докато не разбера кой е убиецът , а случаите са толкова заплетени ,че никога не мога да отгатна това предварително. 


Всеки пък убийствата са жестоки и брутални , но този път извършителят наистина е голям психопат.
"Големият въпрос в главата ми беше - всички психопати ли се раждат такива , или човек може да стане психопат , ако иска и използва волята си? прочетох всичко което намерих по въпроса и не открих отговорите , които търсех "

Няма как да коментирам много без да разкрия нещо важно от сюжета, но определено авторът е изпипал добре книгата.Всичко е подробно описано до най-малкия детайл.



Веднага дадох 5 от 5 звезди ,защото нямаше нещо ,което да не ми хареса в книгата.
А вие чели ли сте нещо интересно от този жанр напоследък ?


0 коментара:

Публикуване на коментар