Ревю: Идеалната половинка - Сюзан Елизабет Филипс

Издателство : Ибис 
Поредица : Чикаго Старс 
Година на издаване : 2014 г. 
Брой страници: 360
Цена: 13,00 лв. 
Резюме: 
Понякога любовта боли, понякога те кара да беснееш, а понякога – ако имаш късмет – може да те излекува по най-неочакван начин.

Спортният агент Хийт Чампиън – истинска акула в своя бранш – се придържа към строго начертан житейски план, а женитбата на трийсет и пет години е следващата точка от него. Тъй като остават само няколко месеца до заветната дата, а бизнес графикът му е твърде натоварен, за да си търси сам съпруга, той се обръща към най-известната агенция за запознанства в града – „Стабилни бракове“.

Анабел Грейнджър – провалила се в предишните си бизнес начинания млада жена и настояща собственичка на агенция за запознанства – се надява да превърне „Идеалната половинка“ в най-търсената и просперираща брачна агенция в Чикаго. За целта Анабел трябва да привлече за свой клиент Хийт – най-желания ерген в града. И когато напористата сватовница обещава да направи всичко за щастието на своя клиент, дали наистина има предвид „всичко“?

А его ги и останалите книги от поредицата:  : Рай в Тексас Избрах теб , Бебето е мое, Знойни сънища , Капризите на сърцето 

Ето че романтичната вълна за мен продължава и все още се нося на крилата на любовта с прекрасните истории на С. Е. Филипс. Днес ще Ви разкажа за още една такава приказка с щастлив край , която да стопли сърцата Ви в този снежен "пролетен" ден. 
Анабел е добра приятелка на Моли , позната ни от "Капризите на сърцето"  , и отчаяно се опитва да намери призванието си в живота , да намери правилния път и най- сетне
да престане да бъде неудачница в очите на семейството си. Та е на 31 години и все още не е направила кариера като родителите и братята си , все още няма собствен дом и дори няма стабилни доходи , но вярва ,че може да възроди бизнеса на покойната си баба. Младото момиче няма никакъв опит като сватовница , собственият   ѝ любовен живот е пълен провал,  но въпреки това се надява ,че с повече труд и упоритост ще успее да възроди "Идеалната половинка" и да я превърне в една от най- добрите агенции за запознанства. За целта ѝ трябват млади , заможни и популярни клиенти , а кой би бил по подходящ от Хийт Чампиън. Сами се досещате ,че нещата  не се развивам според очакванията на Анабел , но пък всичко това и помага да преоткрие себе си и възможностите си , да осъзнае ,че е достатъчно талантлива и упорита , за да постигне бизнес успех и да и вдъхне  ѝ необходимата доза самочувствие и увереност. 
Хийт Чампиън е израснал в крайно неподходяща среда , заобиколен от баща алкохолик и непрестанно сменящи се жени в леглото му , той е съумял да изплува от дъното и да се издигне до върха съвсем сам. За съжаление това го е осакатило емоционално , до известна  степени го е направило неуверен и недоверчив в отношенията си с околните и точно заради това все още не си е намерил подходящата съпруга . Крайният срок , който си е определил за това наближава и той няма избор освен да потърси услугите на агенция за запознанства . Планът му естествено не включва услугите на Анабел ,но тя се появява неканена в живота му и променя из основи възгледите и приоритетите на амбициозния мъж. 

Отношенията между тези двама привидно толкова различни герои определено са изключително забавни ,  Анабел на моменти се държеше доста шантаво , за разлика от Хийт , който винаги иска да държи всичко под контрол. Много се радвам ,че отново се срещаме с Моли , Кевин , Фийби , Дан , всичките им деца както и голяма част от останалите играчи и съпругите им. Така С. Е. Филипс успява да създаде една изключително уютна и задушевна атмосфера, което кара и мен като читател да се чувствам много приятно и да си припомням любимите герои от предишните книги . 
Ако искате да се разтоварите от създалото се напоследък напрежение , ако искате да внесете малко романтика в скучното ежедневие или просто да прекарате един приятен следобед с хубаво четиво , просто изберете някоя книга на С.Е. Филипс и няма да съжалявате. 

0 коментара:

Публикуване на коментар