Ревю: Знойни сънища - Сюзан Елизабет Филипс

Издателство : Ибис 
Поредица: Чикаго Старс 
Година на издаване: 2015г. 
Брой страници: 356
Цена: 13,90лв. 
Резюме: 
ОТЧАЯНА МЛАДА МАЙКА
Рейчъл Стоун е отхвърлена от всички след разкритието, че покойният й съпруг, популярен телеевангелист, е присвоил няколко милиона долара от своето паство. Тя е разорена, без работа и трябва да  се грижи сама за петгодишния си син. Но е готова на всичко, за да опази детето си. Дори и да се изправи срещу…
ЕДИН МЪЖ БЕЗ СЪРЦЕ
Гейб Бонър, брат на най-изтъкнатия гражданин в града и легендарен куотърбек на „Чикаго Старс“ Кал Бонър, е преживял най-голямата трагедия, която може да сполети човек – загубил е своята съпруга и малкия си син. Единственото му желание е всички да го оставят на мира, особено отритнатата от обществото красавица, настанила се неканена в имота му. Тя има огнен нрав, талант за неприятности и дете, което събужда в него болезнени спомени...


Повече за първите три книги от поредицата може да прочетете тук :
Открийте ме и във Facebook


Това е четвъртата книга от поредицата Чикаго Старс и както сте разбрали в нея се срещаме с две вече споменавани фигури , а именно вдовицата Сноуп и братът на Кал - Гейб Бонър. Преди да започна самата книга попаднах на доста коментари ,че
историята е изключително тежка  и доста по- различна от останалите книги на авторката. В крайна сметка лично за мен  не беше чак толкова сърцераздирателна и затрогваща. Съдбата на героите е наистина доста по-тежка сравнено с други книги на С. Е.Филипс , но през цялото време ясно осъзнавах ,че това е само книга , а историята е измислена и затова не ме накара да проливам сълзи.

Рейчъл  е вдовицата на измамник телеевангелист почернил живота на много хора от Сълвейшън и решението ѝ да се върне в града не  ѝ носи нищо хубаво. Самата тя е на предела на силите и отчаянието си и въпреки всичко не се предава единствено заради сина си Едуард. Той е нейната упора и колкото и да е отчаяна , Рейчъл не спира борбата за всекидневно оцеляване именно заради малкото момче. Ситуацията, в която е попаднала младата жена е истински пример за това колко жестоки могат да бъдат хората . Всички я мразят и дори виждайки я разорена , отчаяна и с малко дете те не протягат ръка ,за да  и помогнат , а се опитват да ѝ навредят по всеки възможен начин. През повечето
време наистина се чудех от къде намира сили тази жена да продължава да се бори , да преглъща гордостта си и да се надява на чудо . 
Гейб Бонър - преди две години той е загубил съпругата и сина си и за него животът без тях се е  превърнал в истински ад .Той може би е единствения човек , който първоначално не знае коя е Рейчъл и е готов да ѝ помогне, въпреки че отношенията им през повечето време се основаваха на караници и разправии. 
Сами се досещате , че между тях бързо се заражда едно красиво чувство , но и двамата трудно биха си признали какво изпитват един към друг.  Гейб  се страхува и все още пази спомена за съпругата и сина си , не иска да се откаже от тях и просто е спрял да живее пълноценно. Рейчъл пък не би искала да живее в сянката на една мъртва жена и да бъде сравняване непрекъснато с нея , така че нещата наистина са сложни . По следата стои и едно петгодишно момченце , което копнее за семейство и любов  и майка му е готова на всичко, за да даде най- доброто на сина си . 
Може би заглавието на книгата леко подлъгва читателя , или поне мен , тъй като 
прочитайки израза Знойни сънища -  това ме  навежда на мисълта ,че ще има доста еротика и секс сцени , а истината е ,че книгата отразява в доста по- голяма степен няколко сериозни житейски драми , а не толкова плътски наслади. И макар тематиката да е доста сериозна авторката все пак е успяла да вмъкне и доза от чувството си за хумор и да ни направи свидетели  на доста забавни моменти и реплики между Гейб и Рейчъл. 
Изключително доволна съм от прочита и на тази книга на С. Е.Филипс и със сигурност скоро ще завърша поредицата ,тъй като е доста пристрастяваща . Не мога да открия никакви забележки и недостатъци в историята , а само мога да препоръчвам книгата на любителите на жанра. 







0 коментара:

Публикуване на коментар