Ревю: Бебето е мое - С.Е.Филипс

Издателство : Ибис 
Поредица : Чикаго Старс 
Година на издаване: 2013г.
Брой страници:336
 Цена: 12,90 лв.
Резюме: 
Гениалната физичка д-р Джейн Дарлингтън отчаяно копнее за бебе. Но да се намери подходящ баща не е толкова лесно. Суперинтелигентността на Джейн винаги я е карала да се чувства самотна и по-различна от останалите и затова тя е твърдо решена да спести подобна участ на бъдещото си дете. Което означава, че трябва да нaмери някой много специален за баща на своето бебе. Някой много, много... глупав.
Кал Бонър, легендарният куотърбек на „Чикаго Старс“, изглежда, е перфектният избор. Но красивата му външност и недодяланото му държане са измамни. Д-р Джейн твърде късно разбира, че всъщност той е много по-умен, отколкото показва. Както и че съвсем не е съгласен да бъде използван и захвърлен...
Ето мнението ми за първа и втора книга от поредицата: Избрах теб  и Рай в Тексас 
Открийте ме и във Facebook
И ето че отново съм на романтична вълна и ще Ви представя поредната история сътворена от С.Е.Филипс и поднесена с много финес , въображение и  чувство за хумор. Както вече сте разбрали авторката пише голяма част от книгите си по точно
определен стереотип и действието  следва доста предсказуема сюжетна линия , но въпреки това нещата са представени толкова описателно , динамично и интересно ,че  просто не може да спрете да четете докато не затворите и последната страница.
"Бебето е мое" е третата книга от поредицата Чикаго Старс и ни прави съпричастни към съдбите на куотърбека на отбора Кал Бонър и физичката Джейн Дарлингтън. Те живеят в два напълно различни свята и би било почти невъзможно да се срещнат при нормални обстоятелства.Естествено съдбата се намесва и преплита пътищата им по необратим начин.
Кал Бонър е самото въплъщение на мъжественост и сексапил ,но цялото му внимание е насочено единствено към спорта и към факта ,че скоро може да се наложи да прекрати кариерата си. Той не се е занимавал с нищо друго освен със спорт и мисълта да не играе повече в Чикаго Старс го ужасява. Това се отразява и на интереса му към жените или по точно казано  никоя жена не успява да привлече интереса и вниманието му. Сами се досещате ,че нещата се променят ,когато на сцената се появява Джейн в ролята на подарък за рождения му ден. Събитията от тук на сетне поне за мен са доста нереални и на моменти абсурдни , но четейки книгите на авторката винаги успявам да се абстрахирам от този факт и да се насладя на интересната история и отношенията между героите. 
Джейн е момиче отдадено изцяло на работата си ,което заради своята интелигентност е търпяло доста подигравки  и  присмех като дете . Това е насадило в нея някакъв страх ,че детето ѝ също ще бъде изключително умно и  ще  има детство като нейното. Решението на Джейн да има дете , начина на забременяване и идеята ѝ ,че бебето е само нейно граничат леко с безумие , но пък това е едно страхотно бягство от ежедневието и реалността. 
Джейн и Кал заживяват заедно ,но това води до редица комични и драматични събития . На моменти се държат буквално като малки деца , а в други случаи прекаляват с обидите и агресията  ,но въпреки всичко се справят все някак си . Или
поне до момента когато Джейн иска нещо повече от Кал освен фиктивен брак и развод след раждането на детето им. 
В крайна сметка книгата ми хареса и оправда очакванията ми . Като се замисля до сега не съм чела друга книга с точно такава основна идея  и това определено е похвално за авторката. Колкото до стила на писане  и изказа нямам никакви забележки , той като   С.Е.Филипс  винаги се е справила перфектно в това отношение . Не мисля ,че всеки автор би успял толкова умело да поднесе такава история , която не само да се възприеме от читателите, но и да им се хареса . Определено оставам с чудесни впечатления от поредицата Чикаго Старс и съвсем скоро ще прочета и останалите книги. Ще се радвам и Вие да споделите впечатленията си от поредицата. 

0 коментара:

Публикуване на коментар