Ревю: 40 е новото 20 - Памела Сатран

Издателство: Кръгозор 
Година на издаване : 2015 г. 
Брой страници: 232
Цена: 14,00 лв.
Резюме: 
44-годишната Алис винаги е изглеждала по-млада за възрастта си, дори и с побеляваща коса и старомодния си начин на живот на домакиня. Когато съпругът ? я напуска, а дъщеря й заминава за чужбина, Алис отчаяно се нуждае от ново начало. В навечерието на Нова година тя се оставя в ръцете на най-добрата си приятелка Маги да промени външността й и да я убеди, че изглежда значително по-млада.
Сега, привлекателна и стегната, с прилепнали дънки, стилно гримирана и с нова прическа, Алис изглежда наистина на 29 и всички мислят така. Дори и 25-годишният Джош, с когото се целува в новогодишната нощ.
Алис започва работа в издателството, което е напуснала преди години, като сега се представя се за млада жена в началото на кариерата си. Практически всичко се е променило – от последния писък на модата в оформянето на интимното окосмяване до новите технологии. Но много неща са останали същите – кучката в офиса все още краде идеите на подчинените си, жените продължават да мечтаят за голямата любов, а свестният мъж е печелившата карта, която всяка иска да изтегли.
За първи път Алис усеща, че животът е пълен с възможности. За съжаление, една от тези възможности е, че може да бъде разкрита. Ще успее ли да запази тайната си и отново да повярва в любовта?

Подмамена от гръмките обещания за световен бестселър , по който има сериал от създателя на Сексът и градът , нямаше как да не ми се прииска да прочета тази чисто женска книга, чието заглавие също звучи много интригуващо . Рядко
чета чиклит , а  и нямам много добри впечатления от жанра , но пък тази книга ми беше забавна , макар и твърде наивна . Прочетох я за два дни и наистина имах чувството ,че гледам забавен сериал и определено това ми се отрази добре. 
Историята се върти около Алис - разведена домакиня на 44 години , която е прекарала по- голямата част от живота си в грижи за дъщеря си и съпруга си , а себе си е оставила на заден план . В един момент тя се оказва напълно сама и неспособна да се справи с живота си , не може да промени миналото , не може да поправи допуснатите грешки , но както се оказва може да стане по- млада. Това наистина звучи леко абсурдно , но да не забравяме ,че историята все пак е измислена и някой неща са доста далеч от реалността . 
Най- добрата приятелка на Алис също е" странна птица ". Ставайки на 44 тя осъзнава ,че иска да бъде майка , макар че е лесбийка и творческа личност без сериозна връзка и близки хора освен Алис. Разбира се и двете се подкрепят през цялото време и до последно не се отказват от мечтите си , което води до доста забавни и комични ситуации. 
Да не забравяме и порасналата дъщеря на Алис , която изненадващо се завръща от дългото си пътуване и в лицето на майка си открива една доста променена жена , готова да се бори за щастието си .
Алис ми беше симпатична през цялото време , а поведението ѝ  в повечето случаи  
 беше доста адекватно и разумно. 
Може би подобен тип книга няма да се хареса на всеки , самата аз имах известни притеснения , но в крайна сметка историята ми допадна и я намирам за много подходяща особено сега , когато трябва да си седим в къщи и ежедневно да слушаме стряскащите статистики относно Корона вируса.

Както споменах по книгата има и сериал , който честно казано изглежда доста забавен и със сигурност бих му дала шанс.  

0 коментара:

Публикуване на коментар