Ревю: Избрах теб - С.Е.Филипс

Издателство: Ибис 
Поредица: Чикаго Старс 
Година на издаване: 2015г.
Брой страници: 352
Цена: 13,90лв. 
Резюме: 
Отраснала без майка, Фийби Съмървил е успяла да пре­възмогне травмите от безрадостното си детство и да изгради нов живот сред артистичните среди на Ню Йорк, с което си спечелва неодобрението на тираничния си баща. Затова изненадата й е огромна, когато след смъртта му научава, че освен попечителството над петнайсетгодишната си полусестра Моли временно наследява и любимия му отбор „Чикаго Старс“. Уловката? Фийби ще може да задържи отбора завинаги само ако се класира за финалите. Но тя определено не е подготвена за сблъсъка с главния треньор на отбора – спортист сексист с ограничен ум – който олицетворява всичко, което Фийби презира.
Дан Кейлбоу, бивш куотърбек с прякор Ледения заради смразяващата липса на съчувствие към противниците си, е известен с избухливия си нрав. Той е повече от недоволен от новия си работодател – сексапилна празноглава кукла, която се меси в неща, от които не разбира, и не прави разлика между футбол и бейзбол. Но Дан ще трябва да даде всичко от себе си, за да може отборът да спечели шампионата, а той самият – сърцето на Фийби.

Вече може да прочетете мнението ми и за втората книга от поредицата - Рай в Тексас 


Може да ме последвате и във Facebook 

Лятото е в разгара си и топлото време определено ме предразполага към четенето на леки и романтични романи.А в тази категория С.Е.Филипс ми е безспорен фаворит и
се наслаждавам на всяка от нейните истории.Това лято реших да започна поредицата Чикаго Старс и сега ще ви поговоря зя  първата книга. 

 В "Избрах теб" се запознаваме  с повърхностната и празноглава на пръв поглед Фийб ,която наследява футболния отбор Чикаго Старс от покойния си баща и трябва да поеме отговорност както  за отбора , така и  за по-малката си полусестра Моли. Фийб винаги се облича крещящо и привлича погледите на всички ,където ѝ да се появи. Тя си е изградила един щит и предпочита да показва на хората външната си красота , провокативен вкус и глуповат вид , отколкото да разкрие доброто си сърце. Травми от миналото са я накрали да се страхува от мъжете затова предпочита да флиртува с тях и да привлича погледите им отколкото да общува истински с тях. Определено на моменти Фийб се държеше изключително глупаво ,но  поне на мен ми беше много симпатична и мила като образ . 
Дан е треньор на отбора и приема играта и бъдещето му  като нещо на живот и смърт . За него всъщност отбора е целия му живот. Дан е имал неуспешен брак и с неподходяща жена и вече като мъж на 37 години се замисля ,че иска семейство и деца. Именно трудното му детство му е дало добър урок в живота и той иска бъдещата му съпруга да не е някоя наконтена и празноглава кукла , а мила и
скромна жена , която с радост би гледала една дузина деца.  Както сами се досещате Фийб  не се  вписва много успешно в това определение и Дан е готов да я отхвърли без дори да се замисли. В някой отношения той постъпваше по-глупаво и от нея, но какво да се прави ,понякога любовта е сляпа.
И ,за да не се повтарям за стотен път и да Ви надувам главите със суперлативи за творчеството на авторката  ще кажа ,че на почитателите на романтиката  книгата определено ще се хареса , но ако не сте чели нищо от този жанр ..... е доста относително дали ще си допаднете , но пък никога не  е късно един читател да пробва нещо ново.

2 коментара:

  1. Това, което ми харесва в творбите на С.Е.Филипс е, че винаги има втора сюжетна линия с второстепенни герои, която да следиш и която в някои случаи е по-трогателна от случващото се между главните герои. Но, от друга страна, почти всичките книги от поредицата следват един и същи модел на повествование - главният герой е свръх мъжкар, докато жената е по-скоро невзрачна и разцъфва едва след срещата си с "играча". Не съм прочела всички книги от поредицата, може би пет или шест, но единствените изключения в това клиширано представяне са "Избрах теб" и "Знойни сънища". И все пак, нейните романи са глътка свеж въздух, когато искаш да се отпуснеш с леко и ненатоварващо четиво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено книгите ѝ винаги са изградени по една и съща отработена схема , но въпреки това винаги са ми интересни . Не знам как го прави авторката , но винаги успява да прикове вниманието ми и да ме накара да чета с огромен интерес до последната страница.

      Изтриване