Ревю : Укротителят на лъвове - Камила Лекберг

 

Издателство : Колибри
Поредица : Партик Хедстрьом 
Година на издаване : 2017 г. 
Брой страници: 432
Цена: 20,00 лв. 
Резюме: 
Зима във Фелбака. Едно полуголо момиче ненадейно излиза от гората и е блъснато от преминаваща кола. Това е Виктория, изчезнала от 4 месеца. Изчезнали са и други момичета. Патрик Хедстрьом и колегите му започват разследване. В това време Ерика Фалк пише книга за стар случай на убийство – на бивш укротител на лъвове, установил се във Фелбака. Жена му Лайла, осъдена за убийството му, упорито крие някаква мрачна тайна. И не спира да получава в затвора неподписани заплашителни картички. Докато разговаря с нея, докато се занимава с децата си и наглежда сестра си, която изживява поредната криза, Ерика не пропуска да се намеси и в разследването на съпруга си. Постепенно и на двамата започва да им се струва, че между двата случая има връзка. Но каква? Всички замесени в историята лица се държат подозрително. Интригата става изключително заплетена. Фантазията на Камила Лекберг сякаш не знае граници. В крайна сметка всичко се изяснява. Само дето Лайла получава още една картичка. Дали писателката не иска да ни подскаже, че историята ще има продължение?

А ето и мнението ми за останалите книги от поредицата: 

Сигурно вече Ви е омръзнало да говоря за К. Лекберг и колко прекрасни са книгите ѝ , но не мога да отрека ,че се пристрастих към неиното творчество и искам да изчета всичко издадено на български език. Убедена съм ,че на всеки от Вас му се е случвало
подобно нещо - да е толкова обсебен от даден автор , че да няма търпение да прочете всичко негово. 
"Укротителят на лъвове " е деветата книга от поредицата и учудващото е ,че е също толкова добра ,колкото и предишните . Не знам как авторката успява , но определено запазва качеството на историите си и дори надгражда върху тях . 
Патрик и Ерика отново са главните действащи лица ,заедно с Ана и Дан , Мартин , Паула , Йоста и Мелберг. В живота на всеки от тях са настъпили твърде много промени  - някой болезнени , други пречистващи и вещаещи едно по- добро бъдеще. Първоначално Ерика по никакъв начин няма намерение да се намесва в ръзследването водено от съпруга ѝ  , а именно изчезването на младата Виктория и още няколко други момичета ,за  които никой не знае нищо от месеци.В един момент Виктория се появява обезобразена по изключително жесток начин , което довежда до смъртта ѝ в последствие. Патрик е отчаян , тъй като не открива никкава следа по време на разследването , а отчаяно иска да хване извършителя на бруталните убийства . През това време Ерика е заета с писането на новата си книга и с проучванията на друго брутално убийство от миналото. Извършителката е Лайла , която убива съпруга си , който е държал окована във вериги дъщеря им и е тормозел съпругата и сина си .На пръв поглед всичко е много просто , но все пак Ерика има  силно развито шесто чувство и усеща ,че има нещо нередно в цялата история. Мотивите и поведението на Лайла не се вписват в картинката и упоритата писателка е готова да задълбае колкото се налага в тази история ,докато не достигне до истината. В един момент се оказна ,че историята на Лайла не е точно такава кактато тя я представя , а най - странното е ,че има някакма връзка между случаи ,който разследва патрик и убийството ,за което пише Ерика. Това
естествено означава ,че тя няма как да не се включи в разследването ,въпреки забраните на съпруга си и в крайна сметка да достигне до истината. На моменти Ерика се оказва по - добър разследващ дори от Патрик и екипа му, тя винаги успява да види нещата от по различен ъгъл и да приложи чисто женската си интуиция , която никога не я подвежда .
И така с удоволствие завърших и  тази книга от поредицата и нямам търпение да се захвана със следващата . Силно се надявам авторката да не спира да пише , а да продължава да ни запознава с живота и събитията във Фелбака. Ако все още не сте чели нищо от Камила Лекберг ,то Ви препоръчвам да опитате с някоя от книгите ѝ. 

0 коментара:

Публикуване на коментар