Ревю: Сияйна звезда - Сюзан Елизабет Филипс

Издателство : Ибис 
Поредица : Чикаго Старс 
Година на издаване: 2016 г. 
Брой страници : 328 
Цена: 13.90 лв. 
Резюме: 
Пайпър Дъв е жена с мечта – да стане най-добрият частен детектив в Чикаго. Първият й случай е да следи бившия куотърбек на „Чикаго Старс“ Купър Греъм. Проблем? Греъм я забелязва и никак не е очарован.
Купър Греъм приключва със спортната си кариера, когато е на върха на славата си, и е готов да се посвети изцяло на новото си бизнес начинание – откриването на верига нощни клубове. Впечатлен от ефективността на Пайпър, Куп решава да я наеме да държи под око служителите на новия му луксозен клуб. Но когато започват да се случват поредица от инциденти, застрашаващи живота на бившия спортист, детективката е твърдо решена да го пази и да разкрие кой стои зад нападенията, независимо дали Купър го желае, или не...
Тук може да прочетете какво е мнението ми и за другите книги от поредицата :  Рай в Тексас Избрах теб , Бебето е мое, Знойни сънища Капризите на сърцето , Идеалната половинка , Чаровник по рождение :)

Ето че стигнах и до последната книга от тази поредица. Никак не ми се искаше да свършва , тъй като свикнах с историите за играчите на Чикаго Старс , а и вече ми
остават все по - малко непрочетени книги от С. Е. Филипс , което да си призная ме натъжава , тъй като историите ѝ винаги успяват да подобрят настроението ми и да ме разтоварят . Има толкова лек и неангажиращ стил на писане , че няма как да не ти се прийска да прочетеш поне още една от книгите ѝ ,и още една  , и още една ...докато не свършат . Аз самата си ги поднасям на порции и то обикновено през летните месеци и ще гледам да си оставя нещо и за следващото лято :)
В "Сияйна звезда " се срещаме с Купър Греъм , който приключва със спортната си кариера в Чикаго Старс и решава да отвори верига от нощни клубове. Същевременно иска да е най- добрият в това начинание , макар то да не му е много присърце. Куп привидно  е заобиколен от много приятели и познати и всеки би искал да работи с него , но в крайна сметка се оказва ,че не всички му мислят доброто. Около младия бизнесмен започват да се случват странни неща и непредвидени инциденти и това го кара да се обърне за помощ към Пайпър Дъв . 
Образът на Пайпър е интересн и различен ,но  все пак се вмества в стереотипите за женски образи , които създава С.Е.Филипс .Младото момиче е отчаяно и търси начин на спаси семейната детективска фирма ,с цялото си сърце  тя  иска  да се отдаде на тази професия , за която е копняла цял животи  определено има умения и нюх в тази насока , но сблъсъкът ѝ с Купър Греъм доста променя плановете ѝ. Младият мъж доста бързо я разкрива и това провяля мисията ѝ , Пайпър е отчаяна , а в такива моменти всеки прибягва и до отчаяни мерки . Следват редица доста комични и забавни ситуации между двамата и сами се досещате как завършват нещата . 
Макар иториите в книгите на авторката да са доста клиширани, тя винаги открива начин да ги направи по - вълнуващи и интересни посредством образите на героите . Те винаги имат своите странности и леки лудости , винаги попадат в нелепи или комични ситуации и почти винаги са отчаяни и готови на всичко ,за да постигнат целта си . Тази книга не прави изключение от установения стил на писане и също носи на читателите много позитивно и романтично настроение подходящо за горещите летни дни. 

0 коментара:

Публикуване на коментар