Ревю:Лондон роуд-С.ЙънгИздателство:Orange books
Година на издаване:2014
Корици:меки
Брой страници:440
Цена:17.90лв
Резюме:
Втора книга от поредицата "Дъблин стрийт" от Саманта Йънг.
Джоана винаги е била тази,  която се е грижила за семейството си, по-конкретно за брат си Коул. Без баща и с безполезна майка, чието съществуване крепи само алкохолът, тя е свикнала винаги да взима решения, резултатът от които да е в полза на Коул. Дори изборът ѝ на мъже зависи от това какво могат да осигурят на нея и брат ѝ.
Нещата се променят, когато среща Камерън Маккейб. Макар и да го отрича, тяхното привличане е неоспоримо. Новият ѝ колега предизвиква пеперуди в корема ѝ всеки път щом го види. И изведнъж Джо се изкушава да постави своите нужди на първо място. Кам също е решен да опознае Джо по-добре, но тя не го допуска прекалено близо до себе си...
...Докато един ден Камерън не се нанася в апартамента под този на Джо. Тогава тяхната неизказана връзка става прекалено трудна за пренебрегване. А Кам е твърдо решен да узнае всички тайни на Джо, дори и това да значи, че трябва да намери начин да преодолее нейната съпротива.Още от първите страници Джо ми влезе под кожата .В Дъблинстрийт беше показана нейната външна обвивка , това което хората първоначално виждат в нея - една красива златотърсачка , но  в  тази книга представата напълно се променя .
Джо трябва да се грижи за майка си която е алкохоличка и за по-малкия си брат , който сега навлиза в пубертета, да плаща наем и да осигурява прехраната си. Историята на Джо определено ме трогна -макар външно тя да изглежда като лекомислена и повърхностна всъщност е много повече от това.Впечатли ме нейната сила да се бори с трудностите в живота , да се опита да се справи сама и да не се отказва .Камерън Маккейб  е млад , красив , с татуировки по ръцете ,  изглежда страшно секси , но си има приятелка .За съжаление  той вижда само външната обвивка на Джо и си съставя грешно впечатление за нея.Готов е веднага да я нападне и обиди осъждайки привидно лекото и поведение..Думите му определено нараняват дълбоко Джо.Преди подобни коментари и подмятания за любовния и живот сякаш не са и правили впечатление , но изречени от него думите болят много повече отколкото е очаквала.Но  един момент двамата се оказват толкова привлечени един от друг , че всеки е готов да загърби старите си навици и начин на живот и да опита нещо ново.
"Тялото ми беше завладяно от наслада заради вниманието му , но съзнанието ми крещеше да побегна от него колкото е възможно по-надалеч"


Джо е уплашена ,тъй като това да бъде с Кам значи да загуби  финансовата си стабилност и да рискува бъдещето на Коул.За първи път тя поставя себе си и своите нужди пред тези на другите , да първи път е готова да се отдаде изцяло на чувствата си и да бъде  спокойна и щастлива.Но разбира се това не се оказва толкова лесно.

"Срещах се с господин Непредсказуем. Проклетият идиот в никоя ситуация не реагираше според очакванията ми.Как, по дяволите , щях да плавам в тези води , когато не знаех дълбочината им?"Много харесах и образът на Коул - в началото той е представен едва ли не като малкото беззащитно братче , за което Джо трябва да се грижи , но постепенно той израства.Вижда се как разсъждава като по-голям човек , как осъзнава дадена ситуация и как е готов да защити сестра си."Трябва да спреш да се мъчиш да ме предпазваш от всичко,Джо.Вече не съм дете.Справяш се сама с всичко и не е честно спрямо тел.Ние сме екип"

 Тези думи няма как да не предизвикат гордост у Джо.Все пак  почти изцяло тя  е отгледала и възпитала Коул и сега осъзнава ,че е свършила работата си много добре.

Много е хубаво ,че авторката е отделила място на тези взаимоотношения между брат и сестра.

Книгите от поредицата ми харесват изключително много защото съчетават в себе си красиви любовни истории и еротични сцени и всичко това е написано така ,че да звучи достоверно и истинско.Любовната история не е твърде сладникава и наивна , а секс сцените са далеч по добре написани отколкото в "50 нюавнса..." например. Може би за това ми е по лесно да вляза в съзнанието на героите и да се поставя на тяхно място , да изживявам емоциите им и да се забавлявам с шегите им .

Много ми хареса това ,че книгите са свързани помежду си и в Лондон роуд отново присъстват всички от компанията - Джос , Брейдън , Ели и Адам. В тяхната компания цари приятелство , веселие и уют .Книгата е наситена с непрекъснатите шеги между приятели , но се усеща и силното чувство на загриженост между тях.

Трябва да призная ,че българските корици на поредица много повече ми харесват от оригиналните,а това се случва рядко .Просто може би предпочитам аз сама да си изградя някаква представа за външния вид на героите ,а не в съзнанието ви да изплуват образите от тази корица.

"Всичко, което исках, го имах в лицето на вбесяващо вечно правия, леко арогантен, мил, забавен, търпелив мъж с татуировки на ръцете"

2 коментара:

  1. O, обичам цялата поредица и е толкова хубаво да знаеш, че някой споделя мнението ти. Стрхотно ревю :)

    ОтговорИзтриване