Да оцелееш като родител - Е. Белобрадова и К. Хаджииванова

Издателство: Сиела 
Година на издаване : 2017 г. 
Брой страници : 320
Цена: 14,00 лв.
Резюме: 
Майко Мила!” - първият сайт в България, създаден да дава подкрепа и облекчение на майките, а също и да ги развеселява (представете си каква наглост – те обичат да се смеят!!), напуска модерните предели на интернет и се влива в аристократичните редици на книгите.
ДА ОЦЕЛЕЕШ КАТО РОДИТЕЛ от създателките на сайта Майко Мила! - Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, е място, в което ще намерите отговор на много и важни въпроси от сферата на родителството, като например:
Как да запазим разсъдък, ако се окаже, че сме родили не дете, а нощна птица от семейството на кукумявките и по тази причина не сме спали вече 2 години, 8 месеца и три дни?
Ако качим 140 килограма за три бременности, в колко басейна ще трябва да се влеем, за да ги свалим?
Има ли секс след раждането и как да го познаем?
Ако едното дете яде само грах, второто НЕ ЯДЕ пилешко, третото лази по земята и яде каквото падне, а мъжът ви е алергичен към картофи, колко време ви дели от уюта на лудницата?
Как да бъдем ПОНЕ МАЛКО от помощ, когато жена ни се трепе да ражда в родилното (за мъже)?
И много други истории – смешни и откровени, вълнуващи и малко страшни (ама малко!).

Здравейте ,
в този пост няма да се опитвам да правя ревю на книгата , да Ви убеждавам в ползите от нея или да коментирам стила на писане и използваните изразни средства. По скоро ще споделя впечатленията си и усещането ,което оставиха в мен всичките 41 истории.
Ще започна с това ,че аз не прочетох книгата  , а я изслушах под формата на аудио книга. Това беше и първия ми опит с този формат като използвах приложението Storytel . Реших ,че сега когато си седя  в къщи е удобен момент да пробвам дали това би проработило за мен и удобно ли ще ми е . Е отговорът е категорично Да ! Оказа се много приятно да слушаш дадена книга докато вършиш например домакинските си задължения , пазаруваш , разхождаш кучето , пътуваш или каквото и да е друго занимание. Но май се отплеснах твърде много от темата . Да се върнем на "Да оцелееш като родител" Спрях се на книгата ,тъй като скоро ми предстой да се запозная от близо с родителството и с едно малко ревящо бебе. Не съм очаквала да открия в книгата някакви екзестенциални правила за отглеждането и възпитанието на детето , но пък смятам ,че сами по себе си историите са забавни  , поучителни и всяка от тях ме накара да се замисля върху даден въпрос. Освен това авторките на книгата са ни познати и от сайта Майко Мила ,където има множество статии на различни , актуални теми , които наистина определям като полезни. Книгата засяга много етапи свързани с родителството като се започне от бременността , качването на килограми ,непрестанния глад и променливи настроения , мине се през фазите на раждането и условията за това в различни точки на света и се стигне до отглеждането на детето . Наред със забавната част е обърнато внимание и на някои проблеми свързани със следродилната депресия , невъзможността за забременяване и вариантите за осиновяване  , отглеждането на дете с проблеми , хранителните разстройства и още много неща , които неминуемо минават през главата на всяка бъдеща или настояща майка. Историите са кратки и написани много искрено и простичко , така че да достигнат до читателя и той да се припознае в някои от ситуациите . Лично за мен те бяха интересни и поучителни , със сигурност книгата не е от типа "наръчник за отгледане на дете" , а по скоро забавен поглед върху ежедневието на един родител. Ще се радвам да споделите , ако сте попадали и на други подобни книги :)

0 коментара:

Публикуване на коментар