Ревю: Пробуждането на Атлантида - Алиса Дей

Издателство: Тиара Букс 
Поредица: Воините на Посейдон 
Година на издаване: 2012г.
Брой страници : 416
Цена: 12,00 лв.
Резюме:
Воините на Посейдон напускат Атлантида с една цел – да спасят света на хората от ужасяващо зло. Техният водач е Вен, който служи като Отмъщението на краля, избран по рождено право и доказал се в битка. Никой не може да го победи… освен може би една необикновена човешка жена.
ВОИНЪТ...
Чувството за дълг изпълва мислите на Вен. Той трябва да служи като връзка на хората с атлантите във войната срещу вамприте. Неговото оръжие е мечът, а не дипломацията. Но когато е на мисия, за да открие Сърцето на нереидата – рубин с безмерна сила – ще му е нужна всяка частица самоконтрол, която притежава, за да устои на силния копнеж към красивата вещица, избрана да работи с него.
И ВЕЩИЦАТА…
Сърцето на Ерин е изпълнено с желание за мъст. Тя живее единствено за шанса да отмъсти на онези, които са убили семейството й. Сега Ерин ще трябва да се съюзи с легендарния атлантски воин, чието тъмно желание заплашва да срине всички бариери, които е издигнала пред чувствата… и сърцето си. Уловени в капана на променящите се съюзи, колко дълго ще могат Вен и Ерин да устоят на пробудената страст помежду им?
Тъмни сили, пазете се: Атлантида се пробуди. 

Здравейте , 
днес ще споделя мнението си за една отдавна забравена книга в библиотеката ми , която чака реда си от години. Както виждате книгата е излязла на български език през далечната 2012 г , тогава издателство Тиара Букс още съществуваше и се беше заело с издаването на интригуваща паранормална поредица и аз като всеки  друг читател нямах търпение да разбера кои са Воините на Посейдон и каква е мисията им . Прочитайки първата книга "Възраждането на Атлантида" останах с леко смесени чувства и така и не продължих с поредицата . Но тъй като през 2020 г съм си обещала да чета само по- стари книги , които съм отлагала с години , то дойде ред отново да се срещна с воините на Посейдон. Тук е моментът да кажа , че аз не си падам много по подобен тип паранормални романтични книги , но все пак рискувах с "Пробуждането на Атлантида " и мисля ,че не сбърках.
Всяка от книгите разкрива историята на един от воините на Посейдон и в случая се запознаваме по-отблизо с Вен , братът на Конлан ,чиято история се разкрива в първата книга. Вен естествено е олицетворение на мъжественост , сила и красота. Той се опитва да сключи съюз с вещерски клан и по този начин по-лесно да надвие Калигула (вампир ,причинил много страдания на него и на семейството му) По пътя към сключването на съюза обаче  ,Вен среща Ерин - красива ,млада вещица ,която също търси отмъщение и така съдбите им се преплитат . Идеята със сливането на душите и , това че още от първата си среща двамата герои изпитват непреодолимо желание един към друг , тъй като им е предопределено да са заедно ми дойде малко в повече. Винаги съм харесвала много повече идеята за постепенното опознаване и влюбване между мъжа и жената , а не моментната страст ,която ги завладява още на първата среща и те откриват ,че са един за друг . Освен това откривайки своята любима в лицето на Ерин  , Вен започва да се държи още по-абсурдно и ненормално дори и от преди. При всяка тяхна среща следва демонстрация на сила и мъжественост , готовност за битка с всеки осмелил се да погледне неговата вещица и един куп безсмислени приказки за това кой на кого принадлежи и кой за кого би жертвал живота си . Последното се повтаряше многократно и в крайна сметка явно никой не ценеше особено много съществуването си , защото непрекъснато се изтъкваше готовността за саможертва на някой от героите . Определено това пресилване на нещата не ми хареса , а описанията на еротичните сцени директно ги пропусках . През цялото време исках да има малко повече динамика  и правдоподобност в събитията , а не всичко да се движи монотонно и сякаш по сценарии (както си беше).Все пак книгата си имаше и силните моменти , а светът ,който авторката е изградила е интерес  и определено заслужава вниманието на читателя , освен това второстепенните герои са достатъчно интригуващи , за да имам желанието да прочета и останалите книги от поредицата. Не обещавам ,че ще е веднага , все пак книгите са леки и разтоварващи без да дават някакъв материал за размисъл , така че мога да си правя кратки почивки между прочита им , но пък са нещо различно от обичайните жанрове , които чета. А Вие чели ли сте подобни паранормални романтични истории.?

0 коментара:

Публикуване на коментар