Ревю: Освобождаването на Атлантида - Алиса Дей

Издателство: Тиара Букс 
Поредица : Воините на Посейдон 
Година на издаване:2014 г. 
Брой страници: 472
Цена: 11,99 лв.
Резюме: 
Преди единадесет хиляди години Воините на Посейдон дават клетва да пазят човечеството от съществата, които бродят през нощта. Сега тези сили се обединяват. Както и две души, които стоят между справедливостта и вечния мрак…
Принц воин…
Лорд Джъстис е направил най-голямата саможертва, за да спаси брат си и е платил с неописуемо мъчение. Сега се е завърнал, спасен от смъртта, с разклатен ум и с мисия, от която не може да избяга – трябва да намери изгубената Звезда на Артемида. Но красивата човешка жена, която се е заклел да защитава е застрашена от зло, което може да унищожи и двамата.
Жена на науката…
Артефактите от Атлантида говорят на д-р Кийли МакДърмът и също така й показват видения от отминали животи. Древното откритие я хвърля в свят между миналото и настоящето, между реалността и илюзията и когато се среща със свирепия воин на Атлантида, който е назначен да я защитава, се разкъсва между страх и изкушение. Докато световете им се сблъскват, същото се случва с опасността и желанието.


Мнението ми за втората книга от поредицата - Пробуждането на Атлантида

Ето че противно на очакванията ми отново се завърнах към поредицата за воините на Посейдон и да си призная тази книга за сега най - ми допада . Надявам се всяка следваща част от поредицата да бъде все по-добра и наистина да се наблюдава напредък в стила на авторката. 
В "Освобождаването  на Атлантида" се запознаваме с историята на Джъстит  и Кийли , които са сродни души , но им е необходимо малко време , за да го осъзнаят . 
Джъстис се оказа полубрат на Конлан и Вен и реши да пожертва себе си в името на другите като доброволно стана пленник на Анубиса. Мислех си ,че ще станем свидетели на мъченията , които е изтърпял войнът през четирите месеца на заточение , но авторката явно е решила да ни представи само откъслечни моменти . Освен това очаквах самото освобождаване на Джъстис да се окаже по- трудно ,но в крайна сметка се случи доста на бързо.Идеята с двете му същности ,които през цялото време се бореха в главата му също беше интересна , но накрая така и не разбрах как успя да се излекува и всичко изведнъж да си дойде по местата . Като изключим тези дребни забележки поведението на Джъстис се вписваше в стереотипа за всеки един войн - беше обсебен от идеята да притежава Кийли , да я защитава и да убие всеки доближил се до нея , с две думи отново наблюдаваме поведението на пещерен човек , което доста често се използва в такъв тип книги (не мога да разбера този модел на поведение не се ли изтърка вече). 
Кийли  е археолог , но интересното при нея е ,че може да чете историята на предметите  като ги  докосне с ръка . Това  не винаги е толкова хубаво ,колкото звучи и може да и навлече много неприятности. Младата археоложка доста бързо се приобщи към обстановката в Атлантида и изобщо към идеята ,че потъналия континент наистина съществува , а група воини пазят света от лошите. Доста бегло и за кратко се появяват Конлан , Вен  и Ерин , а Райли е твърдо убедена ,че съвсем скоро с Конлан трябва да се оженят ,преди тя да роди. (предполагам в следващите книги ще станем свидетели и на това). 
Пътешествието и опознаването между Джъстис и Кийли се оказа истинско приключение и им помогна постепенно да разберат повече един за друг  , преди да преминат към сексуалните подвизи . През повечето време те бяха сякаш изолирани от останалите герои и това също допринесе вниманието на читателя да се съсредоточи именно върху тях , а с това и образите им ми станаха по- симпатични. 
Както споменах и в началото , силно се надявам с всяка следваща книга авторката да задобрява и историите да бъдат все по-вълнуващи и динамични . В крайна сметка започнах лека полека да харесвам поредицата ,героите ми стават все по - симпатични и съвсем скоро ще Ви запозная с историите  на останалите воини на Посейдон.

0 коментара:

Публикуване на коментар