Ревю: Първата дама - Сюзан Елизабет Филипс

Издателство: Ибис 
Поредица: Американска лейди 
Година на издаване :2018г.
Брой страници:372
Цена:14,90лв.
Резюме:
Kрасивата млада вдовица на президента на Съединените щати смята, че вече е свободна от Белия дом, но обстоятелствата я принуждават да се върне в ролята на Първа дама. Не за дълго обаче, тъй като тя намира начин да избяга, за да може – макар и за кратко – да живее живота на един обикновен човек. Всичко, от което се нуждае, е идеална маскировка... и тя я намира в лицето на един привлекателен и интелигентен непознат и две очарователни осиротели деца, нуждаещи се от семейство, които изобщо не подозират коя е тя в действителност. И докато цялата нация, начело със Сикрет Сървис, издирва Първата дама, тя е на последното място, където някой би решил да я търси: обикаля пътищата на страната в едно щуро приключение заедно с новите си приятели, преследвайки собствената си американска мечта...

Тук ще откриете мнението ми и за другите книги от поредицата:

Многократно съм споменавала ,че обожавам творчеството на тази жена и до сега не съм попадана на нейна слаба или безинтересна книга . Може сюжета да е предвидим
и още в началото да се досетя какво горе долу ще се случи с героите , но въпреки това самата история е разказана толкова увлекателно и забавно ,че няма как да не чета в захлас. В книгата липсва излишна драма и сълзливи моменти и това е другото нещо , което много харесвам в стила на писане на авторката. Тя залага повече на забавните моменти ,  а не на  тежки истории.
Освен това С.Е.Филипс умее да поднася еротичните сцени по много фин и красив начин , без прекалена вулгарност или странни описания предизвикващи  по скоро смях у читателя. Като цяло в книгата дори не преобладават много еротични моменти ,  те по скоро са умело вплетени в историята ,за да разбудят въображението на читателя , но без твърде дръзки подробности.
В "Първата дама" ставаме свидетели на историята на Корнелия Кейс и Мат Джорик ,който по стечение на обстоятелствата предприемат едно лудешко пътуване с каравана и с две деца представяйки се за щастливо семейство.

Карнелия Кейс или на галено Нийли  още от малка е под  светлините на прожекторите и буквално е пораснала пред камерите , тъй като баща ѝ е вицепрезидент , а по късно тя се омъжва за Денис , който става президент и я превръща в първа дама.Но смъртта на съпруга ѝ разклаща из основи нейния свят. Цял живот , Нийли се е подчинявала на нечии заповеди , слушала е съвети и препоръки  , допитвала се  е за всяко нещо и така в един момент се оказва ,че  няма никаква лична  свобода . Не може да направи и една крачка без да я следва охрана или тайните служби да я наблюдават. Това би се отразило пагубно на всеки един човек. И в един прекрасен ден Корнелия Кейс решава да  изчезне ,за да се появи Нел Кели. Героинята попада в доста комични и нелепи ситуации , тъй като до сега не е водила простичък живот като всеки обикновен човек , а е била заобиколена от слуги и помощници. И въпреки това тя успява да се справи с всяка ситуация , да се радва на малките неща , да търси
красотата на всеки миг прекаран на свобода - определено хареса Нийли 
Мат Джорик  твърде рано е приел ролата на мъжа в семейство със седем сестри и това определено му се е отразило. Пораствайки , той не иска сериозна връзка , деца и семейство . Толкова дълго време е носил отговорност за сестрите си , грижел се е за тях и е бил съпричастен с всички женски проблеми ,че в един момент му е писнало от жени. Мат води типичния ергенски живот - живее сам , кара лъскава двуместна кола и може да сваля жени на воля , но съдбата му е подготвила изненада в лицето на Луси,  Бътън и Нийли.  Не искам да разкривам много от сюжета на книгата , но ще спомена ,че Луси и Бътън са истински малки съкровища , които тотално променят мирогледа на Мат и му помагат да прозре истинския смисъл на живота , а Нийли  му показва какво е да си истински щастлив.

Книгата е просто великолепна. Толкова забавна , лека  и разтоварваща ,че чак не ми се искаше да свършва. Насладих се максимално на приключенията на двама възрастни с две деца , които се опитваха да открият баланса между любовта , дълга и семейството.

Сърдечно благодаря на издателство Ибис ,че ми дадоха възможност да се насладя на тази книга и се надявам скоро отново да ни зарадват с нещо на любимата ми С.Е. Филипс.

0 коментара:

Публикуване на коментар