Ревю: Късметът на начинаещия - Кейт Клейборн

Издателство : Ибис 
Година на издаване : 2018г. 
Брой страници:288
Цена:13,90лв.
Резюме:
Когато три приятелки импулсивно купуват лотариен билет, те изобщо не подозират, че животът им ще се промени, нито, че за всяка от тях най-голямата печалба ще бъде любовта.
Kит Авърин е всичко друго, но не и комарджийка. За нея открай време най-важното е спокойната и сигурна работа в университета и развитието є като учен. Неочакваната печалба от лотарията не променя с нищо ежедневието ѝ, с едно изключение: парите са добре дошли за нуждаещата се от сериозен ремонт къща, която възнамерява да си купи. Работата по къщата ѝ създава предостатъчно грижи, докато един смущаващо красив, очарователен и решителен корпоративен агент за подбор на персонал не се появява в лабораторията ѝ и успява да си проправи път в сърцето ѝ.
Бен Тъкър с изненада установява, че ученият, когото иска да привлече в „Бомон Матириълс“ е млада жена, при това красива и с остър ум. Да я убеди да приеме високоплатена работа във фирмата, за която работи той, се оказва по-трудно, отколкото е очаквал, но той няма нищо против да вложи повечe време, особено след като му предстои да прекара лятото в родния си град заради злополуката, сполетяла баща му. Ала колкото повече време прекарва там, толкова повече въпроси изникват за собственото му бъдеще и кой ще бъде в него.
Скоро хладното начало между Кит и Бен се превръща в горещо привличане, което не могат да отрекат, и да открият своето щастие в любовта, може да се окаже всичко, което винаги са търсили.
Току що завърших книгата и все още се усмихвам заради хубавата и романтична история , която е сътворила Кейт Клейборн. Не бях чувала нищо за авторката или книгата , дори не съм чела отзиви за историята ,но заглавието и корицата тотално ме спечелиха.
И така ставаме свидетели на любовната историята между Кит и Бен , на пръв поглед две много различни и несъвместими личности ,но в крайна сметка пасващи си така добре.
Екатерина Авърин или на кратко Кит е изключително талантлив млад учен ,но самата тя не осъзнава колко способна е и подценява възможностите си.Цял живот се е стремила да си създаде дом ,да има сигурност и да бъде обградена от семейството си и ,когато най- неочаквано заедно с най-добрите си приятелки ,печели от лотарията това я доближава до сбъдването на мечтата ѝ. Кит е от пита хора , който не обичат промените и просто искат да си осигурят една рутина , да бъдат в свои води и да контролират положението , без неочаквани изненади. Но появата на Бен я изправя именно пред възможност за твърде голяма промяна.
Бен Тъкър е добър в това да привлича ценни кадри в редиците на "Бомон Матилиълс", а Кит е изключително ценен кадър, но се оказва и доста опърничава. Същевременно Бен се грижи и за баща си - Хенри , който на скоро е претърпял инцидент и по този начин се връща назад в детските и юношеските си години , спомня си какво е да работи в склада на баща си и да реставрира стари мебели.
Зоуи и Гриър  са двете най- добри приятелки на Кит и на практика са нейното семейство , заедно с брат ѝ Алекс . И двете са изключително забавни и винаги готови да помогнат на приятелката си.
Връзката между Кит и Бен се развива някак плавно и напълно естествено , без излишни драми или твърде горещи еротични сцени. Макар сюжетът да е предвидим това по никакъв начин не ме накара да спра да чета , а напротив исках още по- бързо да завърша историята и да стигна до щастливия финал.
"Късметът на начинаещия"е книга за почивка и отдих .Тя е като малко съкровище , което ще ви помогне след дългия и натоварен ден  да се откъснете от проблемите си и да се посмеете с Кит и Бен , да помечтаете с тях и да се насладите на романтиката. 

Благодаря много на издателство Ибис за възможността да прочета книгата :)

0 коментара:

Публикуване на коментар