Ревю: Сладко палаво момче - Кристина Лорен

Издателство: Егмонт 
Поредица: Диви сезони
Година на издаване : 2015 г. 
Брой страници: 400
Цена: 14,90лв. 
Резюме:
Свалките за една нощ трябва да се случват с някой удобен или пък ужасно убедителен, или някой, който ще те накара да съжаляваш. Не трябва да се случват с мъж като него.
Миа Холанд е ужасена от посоката, в която бъдещето й поема. След луд уикенд в Лас Вегас в чест на дипломирането й, тя взима най-спонтанното решение в живота си - да последва Ансел Гиом - нейната сладка, палава тръпка - във Франция за лятото и просто... Играе.
Когато обаче започват да се появяват чувства зад провокативните роли, които двамата играят, и техният временен маскарад започва да се усеща като истински, Миа ще трябва да прецени дали принадлежи на света, който е напуснала, защото нищо не е било наред, или на този, който все още е нов за нея и изглежда така далечен...


‘’Искам всяка нощ в живота си да обичам така, както обичам тази вечер.’’

Обикновено свързвам настъпването на лятото и почивката на морето с четенето на леки романтични или еротични романи , които на моменти са твърде захаросани или
предвидими , но пък доставят огромно удоволствие и ме откъсват от реалността. Именно с тази идея започнах и "Сладко палаво момче" без да знам какво точно ме очаква и без дори да съм чела резюмето , но пък заглавието само по себе си говори достатъчно.
Всичко започва по доста познат начин - три приятелки искат да отпразнуват завършването си с уикенд в Лас Вегас и там се запознават с три красиви момчета. След като се намеси  алкохолът и бушуващите хормони на младежите всичко завършва по необичайно странен начин. Това хрумване на авторката (всъщност са две приятелки пишещи под общ псевдоним ) ми хареса страшно много. 
Основните действащи лица са Миа Холанд и Ансел Гиом , а най- хубавото е ,че Ансел живее в Париж , а когато Миа отива да прекара лятото при него в столицата на любовта и романтиката всичко става още по- хубаво. Отношенията между двамата се развиват леко и плахо, макар първоначално всичко да е доста спонтанно и прибързано.  Отношенията им във Вегас се оказват доста различни от тези в Париж. Харесаха ми кратките описания на града и на разходките на Миа из малките калдаръмени улички на града , но в един момент авторката е наблегнала единствено на сексуалните експерименти на героите и това леко ме отегчи , първите няколко секс сцени бяха интересни , но след това всичко се повтаряше. Може би това е единствената ми забележка в случая. 
Миа е от онзи тип неуверени момичета  , който са преживели нещо в миналото и това силно им е повлияло. В случая тя е учила балет , но след една злополука мечтите ѝ са разбити и животът ѝ изгубва смисъла си. Това я прави по затворена и ранима ,но срещата ѝ с Ансел сякаш я променя и ѝ вдъхва нов живот. С него тя не се притеснява да говори за миналото си и да му разкаже всичко без страх , връзката ѝ с него сякаш я освобождава, кара я да осмисли бъдещето си и да открие верния път. 
Ансел от своя страна е толкова чаровен и мил. Макар многото работа и натоварения график той  винаги успява да намери време за Мия и да ѝ достави удоволствие. А и когато всичко това се случва в Париж изглежда някак по -лесно. Признавам си ,че съм доста пристрастна към истории развиващи се в Париж или Италия например, но смятам, че атмосферата определено допринася за по- добрия сюжет. 
Историята на Миа и Ансел е по детски наивна и чиста , но и доста динамична , опияняваща и романтична. Мога спокойно да поставя книгата в графата летни и разтоварващи четива , а и това беше първата ми среща с авторката , така че останах доволна. Останалите книги разкриват историите на двете най- добри приятелки на Миа - Харлоу и Лола както и на приятелите на Ансел -  Фин и Оливър . Сигурна съм ,че те ще са също толкова интересни и вълнуващи и със сигурност в бъдеще ще им дам шанс . Споделете ми дали сте чели и други книги на Кристина Лорен и харесали ли са Ви ?

0 коментара:

Публикуване на коментар