Ревю: И никога не я откриха - Ремигиуш Мруз

Издателство: Ера
Година на издаване : 2018 г.
Брой страници: 352
Цена: 16,00 лв. 
Резюме: 
Десет години след изчезването на Ева, Дамян е загубил надежда, че ще разбере какво се е случило с годеницата му. Неочаквано на страница във Фейсбук се появява нейна снимка. Качена е от момче, запознало се с нея на концерт предишната вечер.
Скоро същият човек публикува друга снимка, която шокира Дамян. Самият той я е правил дни преди тя да изчезне и не я е показвал на никого.
Кой издирва Ева? Възможно ли е тя да се появи след десет години? Как се е укрила и къде е била през това време? Защо не се е свързала с него?
Изведнъж снимките изчезват, както и профилът, от който са публикувани.
А Дамян попада на следа, която го насочва в неподозирана посока...
Мисля ,че отдавна не бях чела толкова динамичен и завладяващ психологически трилър и е излишно да казвам , че книгата адски много ми хареса. Нещата започват да се случвам още в първите страници  и докато се осъзная бях прочела половината от нея, ако не беше станало късно сигурно щях и да я довърша.
Запознаваме се с Дамян Вернер , който е изгубил годеницата си преди десет години , след жестоко нападение и от тогава не знае нищо за нея. Това разбира се е оказало огромно влияние върху живота му и го е променило из основи , Дамян води затворен живот , припечелва парите
си като барман или сервитьор и има един единствен приятел - Блиц, на когото би могъл да се довери. В продължение на 10 години младият мъж се е терзал какво се е случило с Ева и това не му дава мира докато едни ден Блиц не го изненадва със снимка от концерт , където се вижда годеницата му. Дамян Вернер веднага отива в полицията ,мислейки си ,че е попаднал на така дългоочакваната следа за откриването на Ева , но там не му обръщат особено голямо внимание и дори не вярват ,че на снимката е тя. Така на него  му остава единствено да се довери на приятеля си Блис и да му позволи да наеме висококвалифицирана детективска агенция ,която да открие Ева. Всичко звучи много просто , но когато Блиц се оказва мъртъв , а Вернер издирван за убийство .... нещата рязко се объркват. И всичко това се развива само в рамките на няколко страници ,а  кнататък предстоят много по- интересни събития. Такава история просто няма как да не завладее съзнанието Ви и да не може да я оставите преди да я прочетете. 
Оказва се , че Ева добре е премислила и подготвила всеки свои ход , тъй като е оставила на Дамян редица загадки ,всяка водеща го на различно място и  така му поднася информацията на малки порции преди окончателно да го шокира. 
Историята се разказва от името на Дамян и от името на Касандра , която заедно със съпруга си
е собственичка на детективската агенция. Те изглеждат като идеалното семейство - богати , красиви и преуспели , с прекрасен син и достатъчно свободно време за забавления , но зад тази фасада се крие жестоката истина. Историята на Касандра наистина ме изплаши , тъй като случващото се с нея се случва и на още хиляди жени по цял свят  , а именно това да си жертва на домашно насилие. С времето проблемът все повече се задълбочава, съпругът ѝ става все по -неконтролируем , а ударите по силни и продължителни. Тъй като няма на кого да се довери ,
Касандра решава ,че може да използва Дамян като спасително въже и да се отърве от целия този ад . Излишно е да казвам ,че плановете отново се объркват и всичко става много по - сложно. Колкото до финалът ... буквално четях и не вярвах на очите си и до колкото знам има втора част , която още не е издадена у нас , но силно се надявам и това да се случи скоро.  Мисля ,че ви разкрих достатъчно от сюжета и събитията в книгата , а сега остава само да седнете и да я прочетете  и съм почти убедена ,че няма да съжалявате , защото както споменах и в началото - историята е страхотна.

0 коментара:

Публикуване на коментар