Ревю: Отмъстителят - Крис Картър

Издателство: Ера 
Поредица : Робърт Хънтър
Брой страници: 303
Година на издаване: 2015г.
Цена: 15,00лв.
Резюме:
 Убиецът е методичен, търпелив и много дисциплиниран. Добре пресмята рисковете. Не върши нищо прибързано, защото знае, че не е необходимо. Не оставя следи, защото планирането му е безпогрешно. Не се паникьосва лесно, ако нещата не вървят точно по плана му, защото знае, че може да импровизира на момента.
Искате ли да знаете какъв е убиецът? Той е съвършен хищник.
Два дни. Две жертви...
Седмица след отвличането ѝ тялото на млада жена е открито на тревните площи на летището в Лос Анджелис. На следващия ден се появява втората жертва, убита в дома си. По напълно различен начин. Без грешки. Без да остави прашинка след себе си. Безупречен и неуловим. Извършителят предизвиква властите с послания, в които се подиграва на неумението им да го спрат.
Хънтър знае, че трябва да е бърз. Защото срещу себе си има убиец, чието желание да наранява никога няма да бъде утолено ... ако не бъде заловен.

Ето и ревюта на две от книгите от поредицата - Престъпен ум  и Скулптора 

Преди няколко години обожавах стила на писане на Крис Картър и бруталните сцени ,които описваше . С времето открих и нови любими автори ,пишещи по-задълбочено и наблягащи повече на емоциите на хората ,отколкото на кървавите сцени . И така
разследванията на Робърт Хънтър бяха позабравени , докато в един форум не се натъкнах на доста хвалби за  автора  и реших да си припомня чувството да чета толкова извратени и брутални сцени.  Вече съм чела първите шест книги от поредицата и реших да продължа по хронологичен ред със седмата книга .
Книгите на К. Картър следват горе долу една схема на развитие и макар основната сюжетна линия да  се основава на няколко предвидими отправни точки , то всичко останало е повече от неочаквано. 
Хънтър и Гарсия отново са поставени в центъра на няколко брутални убийства на млади жени ,които преди да намерят смъртта си са били подложени на нечовешки мъчения. Признавам си ,че на моменти стомахът ми се обръщаше докато четях за съответните мъчения и си представях какво се  е случило.Силно се надявам това да е само художествена измислица и да си остане само измислица.
Както и в някои от предишните книги ,тук също в даден
момент убиецът се обръща лично към Робърт Хънтър , отправя предизвикателство към него , предизвиква го да го залови , ако може . Действието отново  е изключително динамично , главите в книгата са кратки и свършват в най- интересния момент и това просто не позволява на читателя да остави книгата. 
В края на историята авторът е използвал интересен похват и определено ме изненада много . Естествено нямах никаква представа кой е убиецът , но неговата история и мотиви бяха много добре поднесени и достоверни. 
Определено тази книга не е за всеки читател , но ако искате да излезете от зоната си на комфорт и да прочетете смразяващи кръвта сцени ,значи ще Ви хареса . А , ако по принцип обичате подобни криминални романи .... значи това е вашата книга.

0 коментара:

Публикуване на коментар