Защо обичам да пиша ревюта!


Здравейте :) Темата на днешния пост е малко по – необичайна и различна от досегашните ми писанки , но  идеята се породи от факта ,че този месец съм много зле със свободното време и все още нищо не съм прочела и съответно не съм писала ревю , а много обичам . В следващите редове ще ви разкажа защо ми е толкова хубаво да пиша ревюта на прочетените книги.

1 . Обичам да споделям впечатленията си
Аз съм от хората ,които искат да разкажат на всеки какво са прочели , за какво е ставало дума , интересна ли е била книгата или не , кое ми е харесало или кое ме е подразнило.Просто ми харесва идеята да изкажа свободно мнението си  - действа ми някак много успокояващо, а и ми дава възможност за още един преглед върху историята  .Самата аз много обичам да чета ревютата на други блогъри и да преценява дали имаме сходни вкусове или не.

2. Обратната връзка
Това е един от най-любимите ми моменти – когато знаеш ,че някой чете постовете ти и  сподели с теб ,че те са му харесали.Невероятно е ,когато и други запалени читатели се свържат с теб и започнете да обсъждате дадена книга или дори да спорите кое ви е харесало и кое не. За мен чувството е сякаш получавам някакво признание за труда и усилията ,които съм вложила

3. Прекррасните снимки
Признавам си ,че съм пристрастена към всякакви картинки и снимки на книжна тематика и обожавам да украсявам ревюто си с поне няколко тематични снимки . А и смятам ,че е доста полезно за самия пост , тъй като доста често красивите снимки могат да събудят интереса ми към дадена книга.

4. Удовлетворението от свършената работа
Самият факт ,че си сътворил / написал нещо хубаво и то с желание  кара човек да се чувства  удовлетворен.Водя блога си от почти една година и всеки път когато качвам нов пост усещам един много познат трепет и аз не знам как да го обесня , но съм сигурна ,че повечето от вас се досещат за какво става дума. Независимо дали пишеш , рисуваш , пееш или изразяваш себе си по друг начин важното е да сме доволни и щастливи от това ,което правим.


Не знам дали постът ви е бил интересен , но  всеки има някакви хобита и интереси и съм сигурна ,че тези  неща се отнасят и за други дейности не само за писането на ревютата. В крайна сметка това е един добър начин да преоткриеш себе си и творческите си способности :)

ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!

2 коментара: