Ревю: Твърде далеч.Никога -Аби Глайнс

Издателство:Егмонт
Година на издаване 2015г.
Поредица:Твърде далеч
Корици :меки
Брой страници 272
Цена:12.90лв
Резюме:
Блеър все още обича Ръш, но знае, че няма да успее да му прости никога. Тя се завръща у дома, опитвайки се да се научи да живее без него. Да продължи с живота си… Докато не се случва нещо, което преобръща света й. Какво можеш да направиш, когато единственият човек, на когото не можеш да се довериш никога повече, е точно този, на когото имаш нужда да разчиташ така отчаяно?
Да лъжеш, да се криеш, да го отбягваш и да се молиш греховете ти да не те достигнат никога.


Ако не сте чели ревюто на първата книга от поредицата може да го направите Тук:)

След отворения финал на предишната книга , с нетърпение очаквах да започна тази и да прочета как нещата между Блеър и Ръш се подреждат.Е не стана точно така ,но историята продължи да задържа интереса ми.
Блеър се  е завърнала в родния си град ,където получава помощ от единствения си приятел там -бившето и гадже Кейн.Тук е отделено малко повече място на неговия образ ,но още от предишната книга не изпитвам топли чувства към него.Той  не е бил до Блеър в най-трудните моменти ,когато сама се е грижела за майка си  и чак сега след години е осъзнал грешките си и това ,че всъщност е още влюбен в нея.Готов е да и предложи всичко стига тя да остане при него ,макар ясно да осъзнава ,че тя вече не е същото момиче напуснало града преди няколко седмици.На моменти Кейн става дори жалък в опитите си да спечели Блеър отново , той е готов да и се моли и плаче , да и повтаря непрекъснато колко много я обича , но той по-скоро обича идеала за Блеър , който си е изградил.Все още е влюбен в момичето от детските си години , а тя вече изобщо не е същата .И макар да демонстрира любовта си това не му пречи отново да търси утеха в Кели ,когато Блеър го отблъсне , а това не е поведение на един истински мъж.
Колкото до самата Блеър тя се чувства доста объркана и наранена.Няма как да забрави предателството и лъжите , няма как да изтрие споменът за болката.Отново е изправена пред сериозен кръстопът и не знае какво да прави с живота си. В този момент се появява Бети -нейната добра приятелка готова да я върне отново в Розмари бийч и да и осигури място за живеене и макар Блеър да  е доста разколебана ,тя няма друг избор за момента и приема на драго сърце предложението.
Появява се и още един добър приятел на сладката Блеър -а именно Уудс.Отначало все си мислех,че има нещо гнило в неговия образ , но с тази книга ми стана доста по симпатичен.Той закрила и помага на Блеър изключително много, още повече след като разбира тайната й-готов е да я пази от всичко и от всеки.
През времето докато Блеър е отсъствала Ръш е опустошен.За първи път в живота си се чувства толкова съсипан и разбит на малки парченца.Любовта му към Блеър се оказва още по болезнена отколкото си е представял.Единственото , на което се надява е да получи още един шанс , да зърне още веднъж Блеър и да направи всичко възможно ,за да може тя да му прости.И желанието му се сбъдва.Първата среща между тях е неловка. Блеър има да му казва твърде много неща , но не намира сили. Бети отново се проявява като добра приятелка и е готова да нападне всеки , който нарани Блеър.
Постепенно Ръш започва да затопля отношенията между тях и в един момент Блеър му казва дълбоко критата си тайна(може би вече доста от вас я знаят , но аз не искам да разкривам нищо).От там на сетне следва едно непрекъснато лутане от страна на Блеър какво иска да прави с живота си , къде иска да е и с кого.Тя непрекъснато се съмнява в Ръш и не може да му повярва ,че за него  е на първо място.Тази несигурност и създава доста проблеми.
Естествено няма как да минем и без Нан -злата сестра на Ръш.Тя отново не пропуска възможност да покаже ноктите си и да нападне Блеър , но този път Ръш е доста по категоричен и  това може би я стряска.Самият Ръш все още  е раздвоен в любовта си към Нан и към Блеър.Нан винаги ще си остане малката сестричка ,за която се е грижил , но Блеър е неговото ново семейство.Към края на книгата виждаме и Ейб-бащата на Блеър в нова светлина , разкривайки още нови и шокиращи истини, сякаш тайните около това семейство нямат край.


След множество спадове и  възходи в отношенията си Блеър и Ръш успяват да намерят някакъв баланс в края на книгата и тя завършва оптимистично , но предвид обстоятелствата съм убедена ,че в третата книга ще се случват още доста неща.

Трябва да споделя и това ,че не съм особено голям фен на корицата на книгата - някак си това момче не оправдава представата ми за Ръш.
0 коментара:

Публикуване на коментар