Ревю: Само ти- Мия Шеридан

Издателство : Ибис 
Година на издаване : 2018г.
Брой страници : 316
Цена: 14,90 лв
Резюме:
Красива история за лечебната сила на любовта, за израстването и намирането на истинското Аз.
Kристъл отдавна е научила, че любовта носи само болка. По-добре да не чувстваш нищо, отколкото отново да страдаш. Тя крие своето наранено сърце зад маската на студено поведение, а в душата ѝ е стаено дълбоко недоверие към мъжете, които според личния ѝ опит само вземат и използват.
Но тогава в живота ѝ се появява Гейбриъл Долтън. Въпреки ужасяващата тъмнина на миналото му, той излъчва неоспорима доброта. И макар да знае какво ще ѝ струва това, противно на волята си, Кристъл е привлечена от него. Спокойната му сила сломява защитата ѝ, а нежното му търпение я заставя да се усъмни във всичко, в което е вярвала досега.
Кристъл и Гейбриъл никога не са си представяли, че животът, който им е откраднал всичко хубаво, ще ги дари с такава дълбока любов. Но съдбата им предоставя единствено възможността да се срещнат и сега изборът е техен: отново да затворят сърцата си или да намерят смелост да преодолеят болезненото си минало…



"И може би , помислих си аз ,предназначението на любовта беше точно това - да обели пластовете в душата ти  и да открие всички болезнени места ,за да може да бъдат излекувани "

Както вече сте видели днес ще Ви говоря за втората издадена у нас книга на Миа Шеридан - Само ти.Отново любовен роман , в които героите имат проблемно минало
и доста рани , които да лекуват. Сходството в образите на героите в двете книги нямаше как да не ми направи впечатление веднага. Естествено в почти всяка книга от подобен тип героите  преживяват някакъв духовен катарзис , преосмислят живота си и се преоткриват един друг. Когато всичко това е написано по красив и пленителен начин , за читателя е истинско удоволствие да се потопи в света на две сродни души търсещи път една към друга. Смятам ,че авторката е успяла да пресъздаде историята именно по такъв прелестен начин ,че да успее да  държи интереса на читателя през цялото време и да предизвика емоция у него. В "Само ти " авторката ни е представила гледните точки на двамата  главни герои - Елоиз и Гейбриъл.

Елойз ,чиито артистичен псевдоним е Кристъл , е имала доста тежко детство , израсла е буквално сама и това я е принудило в крайна сметка да работи като стриптизьорка в долнопробен бар. Всъщност аз винаги твърдя ,че човек има право на избор дори и в  най- тежките моменти .. и не е принуден да направи даденото нещо , а трябва да избере вариант . Понякога избира лесния , а понякога трудния начин , но всичко си има последствия. Ели  не е имала самочувствие  , не е вярвала в себе си ,възприемала се  е като нищожество и именно затова е направила избора да работи в долнопробен клуб. Смятам ,че чрез образа на младото момиче ,авторката поставя на дневен ред една много актуална тема свързана с увереността на хората , ролята на родителите при израстването ни и пагубните влияния от техните грешки. Признавам си ,че не винаги намирах решенията и постъпките на Ели за правилни и логични , на моменти тя искрено ме дразнеше , но в крайна сметка образа ѝ е доста показателен.

Гейбриъл  сякаш  е истински ангел изпратен в живота на Ели ,за да я спаси. Самият
той преди време се е спасил от истински ад  и това го е накарало да гледа на живота по напълно различен начин. Той открива красотата дори и в най-дребните неща ,благодарен е за всеки момент на щастие и покои и най- вече е благодарен ,че е жив. Първоначално изглежда ,че двамата главни герои са коренно различни и в доста отношения  е така ,но те сякаш са предопределени да се срещнат , за да излекуват взаимно раните си .
Любовта между Ели и Гейб не пламва изведнъж , не започва като страстна афера ,в която те не могат да се отлепят един от друг , а се развива много леко  и бавно , назрява и се развива ,за да може в един момент те да ѝ се отдадат напълно.
Смятам ,че има какво да се научи от книгата , а подобна любовна история би се харесала на почти всяка жена с романтична душа и това ме прави щастлива ,че я прочетох. 

Огромни благодарности на издателство Ибис за предоставеното копие от книгата :)

0 коментара:

Публикуване на коментар