Гласът на любовта - Мия Шеридан

Издателство: Ибис 
Година на издаване : 2018г
Брой страници : 360
Цена: 14,90лв.
Резюме:
Когато Бри Прескот пристига в идиличния малък град Пелион, щата Мейн, тя се надява, че най-сетне ще намери спокойствието, което отчаяно търси. Но още първия ден съдбата я среща с Арчър Хейл – самотен мъж, който таи огромна болка.
Арчър води изолиран и затворен живот, преди Бри да нахлуе в мълчаливия му свят. Скоро младата жена разбира, че Пелион е затънал в тайни и предателства, чийто център е младият мъж. Тяхното разкритие ще разтърси живота в малкото, спокойно градче...
„Гласът на любовта“ е историята на жена, окована от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата й. Разказ за един разяждан от мъка мъж, загубил гласа си при ужасен инцидент, и жена, която му помага да открие себе си.

Признавам си ,че започвайки книгата , не знаех нищо за авторката и дори за самата
история , но пък   заглавието  и корицата ме спечелиха . Именно корицата е първото нещо ,което читателя забелязва , а в случая тази е изключително нежна и романтична. Такава е и самата история на Бри и Арчър.
Бри Прескот  иска да избяга от кошмарното минало и така  попада в Пелион и наема вила в близост до езерото.Това определено ѝ действа успокояващо и младото момиче вижда надежда да започне живота си на чисто.Но естествено няма как да не се появи някой красавец , който да завърти главата ѝ. В случая те дори са двама - Арчър Хейл и Травис Хейл. Но не ме разбирайте погрешно - в книгата няма  излишна драма и сложни любовни триъгълници , а просто няколко човешки съдби  , които се вплитат , в резултат на обстоятелствата.



Арчъл Хейл е странното момче в града , което всички мислят за смахнато и ,което не общува с никого. За съжаление Арчър не може да говори , което го е накарало да се затвори в себе си , а хората сякаш са спрели да го забелязват и така той се е превърнал буквално в отшелник ,живеещ в пълна изолация.

Нещата между Арчър и Бри се случват изключително спонтанно и непринудено. Всичко при тях е толкова естествено и красиво, а отношенията им са искрени . Те изграждат стабилна връзка , която на устои на изненадите на съдбата. 

За мен книгата е не само любовен роман , а до голяма степен е насочена към Арчър и всичко , което той е преживял. Показва ни как живота на човек може да се промени за един миг и това да доведе до необратими последици. Учи ни ,че колкото и да е трудно , в един момент човек трябва да излезе от "черупката си " и да се покаже пред света , да спре да се страхува от неизвестното , а да поеме риска и да изпита нови усещания.  За момче като Арчър това е доста трудно ,но не и невъзможно ,а Бри е неговата мотивация , движещата сила , която го държи здраво стъпил на земята  , която го прави по - уверен и вярващ в себе си , която го превръща в  напълно нормален мъж , водещ пълноценен живот.
Много обичам подобни истории, където освен безкрайна любов и горещи секс сцени получаваме и някаква поука или житейски урок. Може би поука е твърде силно казано , все пак това не е притча или нещо подобно , но и не е от онзи пит "кухи книги" , където има любов от пръв, страхотен секс  много драма и щастлив финал. Наричам ги именно "кухи" , тъй като след себе си не оставят почти нищо в съзнанието ми .... много
често дори забравям каква е била историята и какви са имената на героите.Но тук имаме две човешки съдби ,който могат да бъдат напълно реални. В случая това е художествена измислица , но никой не е застрахован от изненадите ,които живота ни поднася , а книгата ни учи ,че бягството или криенето от проблема не помагат с нищо , а само удължават агонията и болката. Човек не може да се скрие от самия себе си и от спомените си ,където ѝ да иде . Единствения вариант е да събере смелост и да се изправи пред проблема , само така може да се отърси от страховете си и води нормален живот. 
Може би разсъжденията ми станаха твърде философски  ,но наистина историята освен ,че ми хареса и повлия , сякаш ме накара да се замисля за доста неща и ми помогна да осъзная други.
В крайна сметка ще кажа ,че книгата си струва да бъде прочетена ,тъй като дори и да не ви помогне с нищо или да не Ви докосне все пак ще остави у Вас приятно чувство на удовлетвореност или дори благодарност към съдбата ,че е била благосклонна към Вас.

Искрено благодаря на издателство Ибис за възможността да се докосна до тази история , предоставяйки ми копие от книгата :)


0 коментара:

Публикуване на коментар