Любими любовни романи и поредици!

Здравейте :)
В последните години у нас стана много попурно месец Февруари да бъде определян като "месеца на любовта" заради една конкретна дата - 14-ти . Едни зачитат и празнуват този празник , други не го   признават , но аз реших да се повлияя от любовната вълна и да подбера любимите си книги в този жанр. Няма да правя някакви класации и да ги степенувам по важност , а просто ще ги изброя и ще кажа по нещо за всяко произведение , тъй като всичките са достатъчно хубави , за да намерят място в сърцето ми , а и по отношение на любовните романи съм доста претенциозна , тъй като не обичам излишно захаросаните и драматични истории. И така ето ги моите любимци.

Любов - Е.Шафак
 В тази книга открих много мъдрост ,красота и спокойствие. Може би заглавието би подвело някого , че става дума за сърцераздирателна любовна история , но ...нещата са малко по- различни , а аз винаги препоръчвам книгата с две ръце ,защото си заслужава.

Любов по време на холера - Габриел Гарсия Маркес
Какво да кажа за тази книга ... тя е класика ,която на някой може да се хареса ,на други не , но аз съм от читателите открили магията на историята. Тук става дума за любов отвъд времето и
пространството , отвъд всякакви граници .. една вълшебна любов ,която може би съществува само в книгите и по филмите . В тази връзка  знам,че има и филм по книгата ,но никога не съм го гледала. Споделете мнението си за книгата или филма , ако сте се докоснали до тях .

Птиците умират сами - К. Маккълоу
Тази книга сама по себе си е уникална и смятам ,че всеки трябва да я прочете . Това е история не само за любов , но и за сила и борбеност , загуба  и скръб  и силна и чиста обич. Четох я преди няколко години и като се замисля много ми се иска да я прочета отново , тъй като мисля ,че е от книгите , в който читателя винаги открива по нещо ново след всеки прочит .

Аз преди теб -Дж.Мойс
Книгата покори много женски сърца включително и моето , а финалът ме разплака. Историята беше прекрасна , но за съжаление продължението" След теб " не ми допадна чак толкова.А съвсем наскоро видях ,че ще има и трета част. Тук ще спомена ,че филмът също беше много добър.

Последното писмо от любимия -Дж. Мойс
Тази книга ми повлия силно  дори ме разплака. Историята беше много истински, макар и тъжна. В книгата паралелно се развиват две истории - едната в настоящето и другата в миналото. Имаме две силни и борбени героини ,които търсят своята истинска любов.

Обещание -К.Хали
На вид това е обикновена любовна история , но някак успя да влезе под кожата ми и да ме накара да я прочета на един дъх. На някого сюжетът може да му се стори банален , но за мен историята беше прекрасна. Става дума за двама най-добри приятели -Стефани и  Линдън , който в една пиянска вечер си дават обещание ,че ако до 30-годишна възраст не намерят
любовта , ще сключат брак.

Перфектна химия - С.Елкелес
Тук обхващам  цялата трилогия включваща Перфектна химия , Правилата на привличането  и Верижна реакция.  Книгите всъщност са увлекателни тийн истории ,които се четат буквално на едни дъх , но пък ми харесаха страшно много и смятам ,че са подходящи за всяка романтична душа.

До всички момчета , който съм обичала - Дж. Хан
Тази книга освен с красивата си корица ме спечели и с интересния сюжет и увлекателен стил на авторката. Върна ме в младежките ми години и ми припомни първите любовни трепети и разочарования. Повече за историята ще намерите тук

Жестока любов - К. Хувър
Тази книга ме изненада много приятно , тъй като не очаквах ,че ще се окаже толкова добра. Любовната история е прекрасна , героите също , а стилът на авторката е винаги на ниво. Ревю на книгата ще намерите Тук


Дъблин стрийт - С. Йънг 
Неведнъж съм казвала ,че тази поредица е една от любимите ми. Книгите в никой случаи не са само еротика и сексуални сцени. Имаме прекрасни любовни истории и чудесно изградени образи на герои. Препоръчвам я силно на всеки почитател на хубавите любовни истории , а тук ще намерите ревю на всяка една от тях : Лондон роуд , Джамейка лейн    Индия плейс Скотланд стрийт Найтингейл Уей

Книгите на Сюзан.Е. Филипс
През 2016г успях да се докосна до творчеството  на авторката  и досега съм харесала всяка нейна книга. Има някакъв чар в историите на Филипс . На моменти са предсказуеми , но макар да предполагам какво ще се случи, пак ми е интересно и чета с интерес до последната Мис Каприз , По-кротко , лейди! , Господин неустоим ) както и няколко самостоятелни(Да целунеш ангел , Силата на любовта , Героите са моята слабост) и нито една от тях не ме е  разочаровала.
страница . Чела съм няколко книги от поредицата Американска лейди (

Е това бяха моите любимци и се надявам през 2018година да добавя още заглавия в списъка си с фаворити. Споделете кои са вашите любими любовни романи и какво Ви се чете през месец Февруари :)

4 коментара:

  1. Наистина имаме съвпадения при любовните романи - бях забравила колко харесах "Любов по време на холера"! Виж, книгата на Елиф Шафак, с нея така и не се разбрах, но пък ми стана интересно за "Последното писмо от любимия" :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дж. Мой определено има няколко много добри книги, които наистина си заслужават . Аз от доста вреем се каня да прочета и "Момичето,което бях"

      Изтриване
  2. Какво съвпадение!Хубаво е да видя всичките си любими на едно място,даже ми се дочете "Птиците умират сами" :)

    ОтговорИзтриване