Ревю: Разплата -Лекси Блейк

Издателство : Ибис 
Поредица : Без милост 
Година на издаване :2017г.
Брой страници: 376
Цена:14.90лв
Резюме:
Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.
След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
Мисията на Бран е да получи информация, която ще помогне да бъде изчистено името на баща им. Но дори и в името на тази цел, той не е готов да престъпи принципите си, затова решава да действа открито и да помоли за помощ личната асистентка на един от враговете им – красивата и невинна Карли Фишър. Привлечен от лъчезарната й усмивка и завладяваща интелигентност, Бран знае, че може да й се довери и да я посвети в плана за отмъщение на семейство Лолес.
Неочаквано, заради хазартни дългове на бившия й съпруг, Карли се оказва изнудвана и застрашена от безскрупулни мафиоти, а Брандън е единственият, който може да й помогне. Сега залогът в неговата мисия е на живот и смърт – животът на Карли. Брандън разбира, че сърцето му е в плен на една забележителна жена и знае, че планът му трябва да успее, защото на карта са заложени не само отмъщението, но и любовта, която ни спохожда само веднъж в живота…
Ревю на първата книга от трилогията Без Милост ще намерите ТУК !
Това е първото ми ревю за новата година и ,ако съдя по книгата , май ще е успешна.Признавам си ,че "Разплата" ми хареса в пъти повече от "Без милост". В тази книга героите ми допаднаха  много повече ,самата история беше някак по-добре развита и представена , а действието динамично.Още в "Без милост" ни беше загатнато кои ще са главните действащи лица и е време да се потопим в историята на Карли и Бран 
Карли  е талантливо и младо момиче , което за съжаление не е достатъчно уверено в себе си и във възможностите си. Започнала е уж мечтаната работа , а тя се е превърнала в кошмар. С бракът ѝ положението е почти същото -  тя не само е съсипана от провала на брака си ,но за капак на всичко бившият и съпруг ѝ завещава дълговете си , които тя трябва да поеме.И на фона на всичко това  Карли работи за най- злата и манипулативна жена на света -Пакриша Кейн .Тя е един от хората ,поръчали убийството на семейство Лолес. Младото  момиче е самото въплъщение на добротата , освен това тя  е много находчива и има отлични кулинарни и организационни умения , които шефката ѝ си присвоява ,за да запази имиджа и положението си. В началото Карли няма нищо против да живее в сянката на Патриша Кейн ,но разбирайки ,че Пати всъщност е истинско чудовище , тя е готова на всичко ,за да се отърве от "злата вещица".

Бран е най-малкия от тримата братя ,но и с най- много проблеми от миналото.Прекарал  е доста време в комуни и домове за сираци и много  често тези места са били наистина ужасяващи.В даден момент брат му Дрю го е измъкнал от мизерията  , но вредата вече е била нанесена  и щетите причинени на младото момче са непоправими. Той носи своите демони от миналото и това силно застрашава връзката му с Карли. Бран е убеден ,че непрекъснато се проваля и не го бива в нищо. Подобно на Карли той доста често се подценява и то в доста по- голяма степен.Смята ,че  е "издънката"в семейството и останалите непрекъснато оправят кашите , които той забърка. За Бран е трудно да контролира нервите си и често изпада в състояния , когато не може да овладее гнева си.На както вече сами се досещате  Карли е тази , която ще му помогне да излекува раните от миналото , да надмогне страховете си и да се освободи от демоните си.

До тук историята може би Ви звучи твърде предвидима , но когато авторката внесе малко  мистерия , разследвания  и екшън ,тогава нещата стават доста по неочаквани.
Сюжетът определено стана заплетен и интригуващ ,а финалът на книгата ме остави с
отворена уста. Хареса ми ,е в отношенията между Бран и Карли нямаше излишна драма , всичко вървеше плавно , а връзката която изградиха беше правдоподобна до голяма степен.Освен това за разлика от първата книга тук финалът не беше така претупан и режисиран на бързо , а някак по -подреден и логичен . Да си призная ми се искаше  да видим малко повече и от останалите герои и да научим как върви животът на Райли и Ели , да се порадваме на странните отношения между Мия  и Кейс , да опознаем Мери - малката сестра на Карли.Но като изключим тези дребни забележки цялата книга ми хареса изключително много и вече нямам търпение за третата и последна част. Освен това главно действащо лице в нея ще е студеният  и надменен  Дрю и нямам търпение да прочета как една красива журналистка ще замае главата му и ще го накара да оглупее от любов.А Вие какво мислите за поредицата ?

Отново благодаря най- сърдечно на издателство Ибис за възможността ,която ми даде , да прочета книгата:)

0 коментара:

Публикуване на коментар