Позакъснял Коледен Маратон

Сигурно четейки заглавието се чудите какво ме е прихванало ,тъй като Коледа за съжаление вече отмина.Но все пак доста хора определят м. Януари като доста преходен , тъй като макар вече да правим планове за новата година , от време на време все още отправяме поглед и към отминалата и си правим равносметки за постигнатото.И ,тъй като по Коледа нямах особено много време за четене реших сега да понаваксам , а и The Diary Of A Book Junkie се бяха постарали да зарадват феновете си с преводи на няколко много сладки и любовни коледни истории.Тези така наречени книжки са с по 40 -50 страници и се четат супер бързо ,но пък оставят едно топло и приятно чувство в читателя. Ето какво прочетох аз :


Палавият списък - С. Дей


Книгата разказва историята на Ник Джеймс и Стефани Мартин,който от дълго време работят в една адвокатска фирма , но до сега не са общували много.Въпреки това Стеф си мечтае за Ник от дълго време  и  уж на шега си съставя списък с коледни желания ,където включва и еротичните си фантазии с него.Намирайки без да иска списъка й , Ник вече е наясно какво да и подари  и как да изпълни всяко нейно желание.Книжката все пак е еротична и има доста такива сцени ,но аз ги намирам за добре написани .Все пак авторката е С. Дей , аз харесвам поредицата й Кросфайър  както и стилът на писане. Историята е свежа интересна и най-вече коледна .
Ето тук може да намерите и линка за сваляне на самата книжка





Една прекрасна заплетена Коледа - Ема Чейс 


Признавам си ,че не съм чела нищо от авторката и ми беше интересно какво е сътворила и как е пресъздала историята . Тя е преразказ на Коледна песен на Ч.Дикенс ,където Дрю и Кейт се скарват , тъй като той трябва да работи на бъдни вечер и да остави семейството си .Вечерта го посещават трите духа на миналото , настоящето и бъдещето и го карат да осъзнае кои са важните неща в живота и в какво се изразява истинското щастие. Признавам си ,че тази история ме докосна много силно и ме накара да се замисля , тъй като в нашето забързано ежедневие ,често забравяме за малките неща ,жестовете и моментите с любимите хора. Може би наистина би било хубаво да имаме по един такъв ангел хранител , който да ни напомня  за стойностните и истински неща в живота и да показва правилния път , когато се отклоним от него. Тук може да свалите тази новела.



Всичко , което искам за Коледа - Рос Кларк 

Още една  непозната за мен авторка ,която ме изненада много приятно. Историята се развива около Анна и Хю Монро , който са колеги в различни отдели на фирмата и коледното  парти Анна прекалява с алкохола , което пък и дава смелост да се изяви на караокето и са се целува  с колегата си .В тази новела не е наблегнато толкова на сексуалните отношения между героите , а  на техните отношения и проблеми. Анна има своите тайни , а Хю до сега не е имал сериозна връзка , но в един момент осъзнава ,че не иска забежка за една нощ .
Повече за книгата може да прочетете тук 







Нейният коледен бонус - Рейн Денвърс 

Тук имаме една съвременна и успяла в кариерата си жена - Сейдж , която е директор сред трима мъже.Проблемът е ,че  е силно привлечена от шефа си , но обича работата  си и не иска да проваля всичко .Терънс е собственикът  компанията и съответно шеф на Сейдж. Той я цени изключително много и именно затова не иска да признае чувствата си към нея.Но в последния работен ден Сийдж забравя телефона си в офиса и услужлив колега и го носи до дома , а този колега се оказва Терънс .Това им дава възможност за малко да се отпуснат и да осъзнаят ,че чувствата на всеки са споделени .
Тук може да намерите линкове за сваляне :)


Е това бяха четирите кратки новели , които ми създадоха много коледно и уютно настроение , а особено за това снежно и студено време са изключително подходящи и разтоварващи.. А на вас какво ви се чете в тези студове ?

4 коментара:

  1. Страхотна статия.
    Искам да попитам дали може да ми изпратите книгата на Силвия Дей по имейл ,защотот когато натисна на линка ми дава грешка.
    e-mail: loveless_93@abv.bg
    Благодаря Ви :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте , за съжаление ги нямам книжките ... тогава ги четох в блога , но от както го няма ... за съжаление няма от къде да намеря книгите :(

      Изтриване
    2. https://mega.nz/folder/Q7R2iYyQ#hJnFSOXQ-ovZ3V-gLVJtfA/folder/86ByiaBQ

      Изтриване
    3. Тук ще намерите нейни книги и още много такива :)))

      Изтриване