Ревю: Джамейка лейн - Саманта Йънг
Издателство :Orange Books
Поредица:Дъблин стрийт
Година на издаване:2015
Корици:меки
Брой страници:370
Цена 16.90лв
Резюме:
Въпреки комуникативността си, Оливия е болезнено притеснителна с противоположния пол – обикновено не успява да събере кураж да доближи мъж, към когото проявява интерес. Преместването й в Единбург поставя ново начало за нея. След като се увлича по един аспирант, тя решава, че е време да преодолее страховете си и да преследва желаното.
Нейт Сойър е чаровен играч, който никога не се обвързва, но е лоялен докрай към близките си приятели. Когато Оливия споделя с него неспособността си да завърже интимна връзка, той й предлага да я обучи в изкуството на флирта и да я направи по-уверена в сексуално отношение.
Приятелският инструктаж в прелъстяване скоро се превръща в гореща и напрегната любовна история. Ала тогава миналото на Нейт надига глава и Оливия остава с разбито сърце. Щом Нейт осъзнава, че е допуснал най-голямата грешка в живота си, той трябва да се труди по-упорито отвсякога, за да накара своята най-добра приятелка отново да се влюби в него – иначе може да я загуби завинаги...

Тук  може да прочетете  ревюто на втората книга от поредицата , а именно- Лондон роуд 

Ще започна с това ,че предишните две книги от поредицата страшно много ми харесаха и ги прочетох на един дъх, но с тази книга ... не знам какво се случи.Може би не ме увлече толкова и не ми влезе под кожата така както предишните две.Това не означава че книгата е лоша или нещо подобно , просто всеки открива по нещо от себе си в героите за които чете и се отъждествява с тях , но при мен тук просто не се случи така.
Както вече сте прочели тук главните действащи лица са Оливия и Нейт., а тяхната история беше леко загатната в Лондон роуд.

Оливия - тя наскоро се е преместила в Шотландия заедно с баща си и се опитва да устрои живота си и да продължи напред след смъртта на майка си.В лицето на Джо , Джос и Ели открива истински приятелки , които винаги са и липсвали Това много ми харесва в книгите от поредицата ,че се създава една топла и приятелска атмосфера. Героите са като едно голямо семейство и четейки книгите ние ставаме част от това семейство.Всички приемат Оливия като част от тяхната групичка и тя бързо се приобщава.Тя е забавна , общителна , умее да се шегува със себе си  и винаги е готова да помогне на всеки.Освен  това тя има красиви очи и хубава кожа , лека закръглени извивки и дълги крака.От казаното до тук се очаква Лив(на кратко от Оливия ) да няма никакви проблеми с мъжете, но .... нещата седят доста по различно.Миналото й и непрестанните грижи за майка и са белязали тинейджърските си години и тя е изпуснала момента със свалките и натискането по задните седалки,  а това от своя страна я е направило много неуверена и плаха във взаимоотношенията си с мъжете.Всеки път когато се опита да проведе някакъв разговор с Бен -момче от библиотеката ,което очевидно я харесва  , тя си глътва езика и дава едва няколко едносрични отговора.При Оливия много ми  хареса и силната връзка , която е изградила с баща си и как тя често намира утеха при него.На моменти може би и  твърде загрижен за нея , но когато я гушне в "мечешката " си прегръдка тя се чувства  в безопасност.А всяко момиче има нужда от това.

Нейт - той е пълна противоположност на Оливия по отношение на свалките с жени.Трябват му няколко минути ,за да пусне чара си в действие и да хване следващата си жертва.Образът му е на типичният сваляч , който никога не влага чувства , а само използва жените.Но с Лив той е различен.Двамата бързо изграждат прекрасно приятелство , държат се свободно един с друг и си споделят.Но приятелство между мъж и жена ,без да е намесена и любов  е доста рядко срещано явление.В един момент тя споделя с него нещо много лично и съкровено , а той решава ,че може да и помогне да е по уверена с мъжете и така започва всичко.Самият Нейт също крие много тайни от миналото.Неговата гляма и първа любов Алана е починала млада от рак - това  е била  детска любов , но е оставила траен отпечатък върху него и го е накарало да не се влюбва никога повече. Може би той се чувства виновен ,че  не е могъл да я спаси по някакъв начин и  се страхува да не преживее още една загуба.

Тук се прокрадва вече познатият сюжет за неуверената млада девойка и плейбоят с проблеми от миналото - може би за това книгата не ми допадна на 100%.Не усетих страстта и тръпката между двамата.В стремежа си да помогне на Оливия, Нейт решава да я обучи в изкуството на любовта и всичко започва уж безобидно и с цел да възвърне увереността и самочувствието на Лив , но когато между двама добри  приятели се намеси и страхотен секс ,най-логичното нещо би било да се стигне до връзка.Оливия пропада в капана на чувствата си към Нейт и е готова да му признае това , но за съжаление той не е готов.Оказва се ,че  е твърде изплашен от чувствата си и не иска да ги признае дори пред себе си.По този начин наранява дълбоко Оливия,защото тя иска да е голямата любов на някого , а не просто "утешителна награда".Осъзнава ,че между нея и Нейт винаги ще седи призракът на Алана -неговата първа любов , а всека жена заслужава да е единствена за своя мъж.  
Тук на моменти ме дразнеше упоритостта на Нейт , а след това и на Оливия.Сякаш нещата бяха малко на сила разтеглени във времето и усложнени. Все пак всичко завършва добре като в красива приказка и точно затова харесвам книгите на С.Йънг.

В  крайна сметка книгата остави в мен отново едно приятно усещане и ми достави удоволствие да я чета , но за сега Джо и Кам си остават любимата ми двойка.Освен това много ми харесва пак да чета за предишните две двойки и да виждам ,че има развитие в отношенията им.Отново ще спомена ,че българската корица ми харесва в пъти повече от оригиналната , а самата книга беше наситена с много топли взаимоотношения, чувство за хумор и любов.0 коментара:

Публикуване на коментар