Ревю: Човекът сянка- Коуди Макфейдън

Издателство: Сиела 
Поредица: Смоуки Барет
Година на издаване: 2017 г.
Брой страници:448 
Цена : 16,90 лв.
Резюме:
Специален агент Смоуки Барет преследваше най-опасните същества на планетата – серийните убийци. Тя беше една от най-добрите, умел и безпощаден ловец на чудовища, докато един луд не се зае с нейното семейство. 
Той измъчва и уби съпруга и дъщеря ? пред очите ?. Обезобрази лицето ?. Запрати я в ада. Но тя оцеля.
Сега Смоуки желае отново да вдигне оръжието си само за да постави студеното му дуло между устните си и да дръпне спусъка.
Но се появява последен шанс за изкупление. 
Побъркан гений, обявил се за наследник на Джак Изкормвача, започва да избива по жесток начин красиви жени с еротични сайтове в интернет. Запис на издевателството над една от жертвите, някогашната най-добра приятелка на Барет, ? е изпратен като ясно предизвикателство. 
През всичките си години във ФБР Смоуки никога не се е изправяла срещу такъв изверг. Той заплашва не само нея, но и всички от екипа ?. И трябва да бъде спрян на всяка цена.

Последвайте ме и в Facebook

Тази година определено ми върви в откриването на нови любими криминални поредици  и Смоуки Барет  е поредното потвърждение за това.Започнах книгата без кой знае какви очаквания и веднага ме спечели факта , че главното действащо лице е жена. В подобен тип книги това е рядко срещано  или аз не съм попадала  често на такива , но определено женските образи са ми една идея по- интересни от
мъжките.Продължавайки да чета бях потресена от съдбата на Смоуки и от всичко ,което е преживяла . Дори не мога да си представя как човек може да продължи живота си след подобна трагедия. В крайна сметка естеството на работата ѝ като специален агент на ФБР я е довела до това положение и именно работата ѝ ще  успее да я извади от "дупката" ,в която е потънала и ще я върне към живота . 
За съжаление убийството на близка нейна приятелка я връща отново на бойното поле , а нещата се променят , когато Смоуки трябва да поеме отговорност и за още едно човешко същество освен себе си. За мен образа на главната героиня е доста интересен и добре изграден , достатъчно достоверен и веднага събуди симпатиите ми . Също толкова интересни и симпатични ми станаха и хората от екипа на Смоуки - Кали , Алън , Джейсън и Лео , който неволно също попаднаха под прицела на убиеца  и любимите им същества бяха изложени на опасност. 
Относно убиецът - за пореден път не се досетих кой е той , какви са мотивите му и как  се е превърнал в подобно чудовище. Той се смята за наследник на Джак изкормвача и следва неговите принципи на действие в доста по усъвременен , но също толкова брутален начин . Омразата му е насочена към т. нар. леки жени и в частност към тези ,които притежават сайтове предлагащи секс услуги , снимки и клипове с такова съдържание . Действията му са изключително методични и винаги се оказва една стъпка пред екипа на ФБР.
През цялото време действието се развиваше достатъчно динамично , за да няма скучни моменти и въпреки обема си от 450 страници ,книгата се чете бързо , задържа вниманието и наистина събуди интереса ми към поредицата. До колкото знам книгите са общо пет  като четири от тях вече са издадени на български език благодарение на издателство Сиела , а кориците са просто прекрасни и много по- красиви от оригиналните . 
Ако все още не сте обърнали внимание на Коуди Макфейдън и главен агент Смоуки Барет ,то Ви препоръчвам незабавно да се запознаете с тях  и да се потопите в мистерията по откриването на Джак  Изкормвача младши.

2 коментара:

  1. Хм, ще го имам предвид автора и по-специално тази му поредица. Аз имам още от сериите за Бош, Хуле, Поаро и Фандорин, но и те са на привършване, а ще трябва все някога да се ориентирам към по-нови. Твоето мнение ми изглежда добра отправна точка за направата на правилен избор :) Супер си, продължавай да пишеш така интересно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Много е хубаво да прочета такъв мил коментар . А относно поредицата ....наистина си мисля ,че и останалите книги ще са добри , но аз винаги съм в търсене на нова любима поредица.

      Изтриване