Ревю: Тъмна любов - Дж. Р. Уорд

Издателство: Ибис 
Поредица: Братството на Черния кинжал
Година на издаване: 2010 г. 
Брой страници : 372
Цена: 12,90лв.
Резюме: 
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души  ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Рот е водачът на Братството. Той е последният чистокръвен вампир, в чиито вени не тече нито капка човешка кръв. Малко преди да бъде убит от лесърите, Дариъс, един от най-добрите бойци на Братството, се обръща към Рот с молба да се погрижи за дъщеря му Бет. Тя се е родила от връзката му с човешка жена и не подозира за вампирските си гени. Рот трябва да въведе красивото момиче в свeтa на вампирите...
Бет Рандъл води съвсем обикновен, дори леко скучен живот – рядко излиза с приятели, а работата й като репортер в местния вестник е безперспективна и не особено вълнуваща. Отраснала в сиропиталища и приемни семейства, тя не знае нищо за произхода си. Докато един ден Рот не се появява на прага й...

Последвайте ме и в Facebook

Сама се учудвам от себе си ,че изобщо прочетох тази книга ,тъй като никога не съм проявявала интерес към  вампири и други подобни създания , както и към такъв тип паранормални романи , но реших да изляза за малко от зоната си на комфорт и да се гмурна в един различен и непознат свят. Книгата бележи началото на една дооооста дълга поредица - Братството на черния кинжал като всяка книга ни запознава със съдбата на някои от членовете на съответното братство. Първа книга е посветена на т. нар. крал на вампирите - Рот и жена със смесена кръв , която без да иска попада в центъра на събитията.
Както споменах Рот е крал ,който всъщност не е влязъл в ролята си и за съжаление не изпълнява задълженията си ,а само предвожда събратята си от братството. Но ,когато един от тях е убит ,Рот трябва да отмъсти за загубата и да изпълни последното желание на приятеля си. Образа на Рот е представен в типичната светлина на красавец с невероятно телосложение , остър ум  и поведение на неандерталец по отношение на жените. Всичко при него е доста клиширано и силно се надявам в другите книги авторката да е разчупила малко този стереотип по отношение на останалите братя. 
Бет  изобщо не е подготвена за това , което ще и се случи и не знае какво да очаква
,когато за пръв път се сблъсква с Рот и въпреки това поведението ѝ ми беше леко наивно ,но като цяло образа ѝ е  приятен и буди симпатия. 
Нещо , което може би не ми допадна е ,че отношенията между Рот и  Бет се развиха твърде бързо . Нямаше момент на опознаване , прехвърчане на искри или неловки ситуации , но изведнъж те се оказаха лудо влюбени един в друг. Освен това май не ми се четяха еротични сцени или поне очаквах да са доста по- повърхностно пресъздадени , а не така детайлни. 
На фона на критиките ми до този момент е време да спомена и двама от любимите ми персонажи - Бъч и Фриц.
Бъч е полицай ,който през цялото време защитава Бет и се опитва да  я предпази от всичко и всеки.Особено към края на книгата ми стана толкова симпатичен и интересен , че се надявам да посветят отделна книга и на него или поне да доразвият историята му. 
Колкото до Фриц - той е иконом на имението ,където е живеел бащата на Бет и е изключително грижовен и мил старец , който се опитва да угоди по всевъзможен начин на момчетата от братството и за него е истинско удоволствие  да удовлетворява всичките им желания. 
Относно останалите членове на братството  - сред тях има доста интересни
персонажи. Някой крият дълбоко тъмната си страна , други открито я демонстрират , а трети дори не подозират в какво могат да се превърнат . 
В крайна сметка книгата ми допадна , но без да е нещо Уау. Покрай цялата еуфория около поредицата може би очакванията ми бяха малко завишени и реално историята не успя да ме впечатли особено , но по - нататък ще дам шанс и на останалите книги ,тъй като съдбата на другите братя също ми е интересна.
Ще се радвам да споделите дали сте чели поредицата и как Ви се е сторила . Имате ли вече любим персонаж и кой е той ?

2 коментара:

  1. Аз в момента чета третата книга от поредицата, направо я изяждам на един дъх. Въпреки многото си задължения я преполових за два дни. Любимият му персонаж е Рейдж, но за него ще прочетеш във втората книга :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съвсем скоро и аз ще прочета и останалите книги от поредицата. Радвам се ,че ти харесва :)

      Изтриване