Ревю: ММА Боец - Ви Кийланд

Здравейте , книжни мишлета :)
В този пост ще обединя мнението си за две книги , тъй като са част от поредица (има и трета книга , но я няма преведена на български език). Интересното тук е ,че имах възможността да прочета съответните книги благодарение на Фен преводите на Форум България- свят . Открих това прекрасно място съвсем на скоро и се оказа ,че има доста доброволци , които полагат наистина огромен труд и превеждат доста интересни заглавия. Вече съм си набелязала още няколко книги , но да се върнем към двете книги на В. Кийланд . Доколкото знам , авторката няма преведена книга на български език , но съм чела "Шефът" (също благодарение на фен превод ) и помня ,че доста ми допадна.
Резюметата на книгите са взети от Форум България- свят :)
Worth the Fight / Струва си да се бориш
(MMA Fighter #1)
by Vi Keeland
Няма значение, че реферът го отсъди за чист удар. Нико Хънтър никога няма да бъде същия.
Ел има хубав живот. Работа, която обича, страхотен апартамент, а мъжът, с когото излиза от повече от две години, е попадение и половина. Но е скучно... и тя жадува да си остане така. Многото емоции са опасни. Собственото й минало е живо доказателство какво може да стане, когато изгубиш контрол.

Тогава Нико влезе в офиса на Ел и всичко се промени... и за двама им. Но какво общо може да имат татуираният, със стегнато тяло ММА боец и красивата и винаги стабилна адвокатка? Много повече от договореното.


Както сте разбрали от резюмето книгата е любовно еротичен роман включващ богат ,невероятно сексапилен и красив ММА боец и млада и също толкова сексапилна адвокатка . Може би така описани Ви звучат доста несъвместими  ,но в крайна сметка си пасват отлично.Освен сексуалното привличане  между тях се изгражда и една по-дълбока връзка основаваща се на трагедии от миналото. Признавам си ,че историите и на двамата герои бяха доста стряскащи и жестоки и в същото време достоверни . Със сигурност подобни неща не се преживяват лесно и оставят трайни белези след
себе си , но когато срещнеш подходящия човек , който може да ти помогне и да ти окаже морална подкрепа , нещата стават по -лесни. Именно това се случва с Ел и Нико - те са силно привлечени един от друг , Ел загърбва скучното си и подредено ежедневие ,за да се впусне в нещо ново и опасно , а Нико  оставя зад гърба си прякора "сваляча" и се опитва да задържи единствената важна  жена в живота си. Разбира се имаме и еротични сцени , но те не са натрапчиви или преекспонирани , а създават приятно усещане и разгорещяват обстановката . В крайна сметка книгата се чете доста бързо (аз самата я прочетох на работа ,когато ми оставаше малко свободно време), задържа вниманието , сюжета е интересен, макар и предсказуем 



 
Worth the Chance / Струва си риска
(MMA Fighter #2)
by Vi Keeland
Запознайте се с Лив Майкълс.
Може и да са минали седем години, но бих го познала навсякъде. Разбира се, пораснал е, налял се е на правилните места, но завладяващите му сини очи и наперена усмивка са точно каквито ги помня. Макар да предпочитам да забравя.
Лив Майкълс почти е успяла. Тя е умна, целеустремена и й остават няколко седмици да получи работата, за която мечтае от години. Времето е излекувало старите рани, дори и разбитото й сърце от покрусата да бъде смачкано от първата й любов.
Запознайте се с Винс Стоун.
Жените обичат боеца, особено добрия. За мое щастие, аз съм дяволски добър. Но има една жена, която не проявява интерес. Поне вече не.

Винс "Непобедимия" Стоун е фантазията на всяка жена... силен, секси,
самоуверен и напълно овладян. Растейки заобиколен от хаос, той се е научил да не се привързва прекалено. Любовта ще те повлече надолу. Той обожава жените, държи се добре с тях, поставя нуждите им преди своите... поне за нощта. С наближаването на най-голямата битка в живота му, той трябва да е фокусиран върху тренировките.

Когато съдбата събира отново Винс и Лив, не може да се отрече, че химията все още е там. Но може ли Винс да заличи старите белези от миналото? Или вместо това Лив ще го нарани?


Запознаваме се с Вини още в първата книга , когато той е едва на 13 години и  има проблемно детство,но благодарение на бокса и най- вече на Нико успява да се справи с живота си . В настоящата книга го виждаме след няколко години , когато вече се е превърнал в мъж ,бележи успех след успех на ринга и вкарва различни момичета в леглото си. Но съдбата му е подготвила изненада и го среща отново с Оливия , с която да учили в едно и също училище ,но след това пътищата им са се разделили. Излишно е да казвам ,че искрата между тях отново пламва и се разгорява силно. Отново ще се наложи да минат през доста изпитания и трудности ,за да бъдат заедно ,но това е хубавото на подобен тип книги , че накрая всичко завършва щастливо. Като се замисля  тази книга може би ми хареса една идея повече от първата. Тук самата история бе някак по динамична и приковаваща вниманието поне според моята преценка. Героите отново имат своите проблеми , но те не са толкова емоционално обременяващи и тежки  ,каквито бяха при Нико и Ел. 

 И така , ако сте фенове на любовните романи съм почти сигурна ,че тези две книжки ще ви харесат и ще ги прочетете на един дъх . Ви Кийланд пише леко и непретенциозно  , книгите ѝ се четат бързо и оставят приятно усещане след себе си. Тук трябва да отбележа все пак ,че чета фен преводи , а не книгата в оригинал , а това също има огромно значение и според мен хората превели тези две истории са се справили отлично. Остава да се надявам скоро на български език да се появи и третата част от поредица , тъй като усещам ,че и тя ще е доста гореща. 



0 коментара:

Публикуване на коментар